Rusia a primit cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani. Poate provoca un „tsunami radioactiv”

Forțelor Navale ale Rusiei au primit cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani, care are suficientă putere de foc pentru a distruge orașe întregi și ar putea provoca un „tsunami radioactiv”.

Rusia a primit submarinul "apocalipsei", cel mai mare construit în ultimii  30 de ani. Poate provoca un "tsunami radioactiv" | DCNews

Astfel, Rusia a primit vineri un submarin al “apocalipsei”, după cum este denumit de Daily Mail.

Pe submarinul Belgorod de 184 m lungime și 30.000 de tone ar putea încăpea șase drone nucleare Poseidon lungi de 24 de metri, înarmate cu o sarcină utilă nucleară de până la 100 de megatone, relatează US Naval Institute News.

Aceste arme fără pilot ar putea produce un tsunami de până la 500 m înălțime și sunt construite pentru a provoca o contaminare radioactivă „devastatoare” pe scară largă, asemănătoare unei bombe cu cobalt.

Torpilele Poseidon sunt concepute pentru a distruge orașe de coastă importante din punct de vedere economic,  lăsând în urmă zone mari contaminate radioactiv, „făcându-le inutilizabile pentru activități militare, economice sau de altă natură pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit unui document rusesc scurs în presă și citat de BBC în 2015.

Un focos de această dimensiune ar distruge coasta SUA cu un tsunami gigantic și precipitații radioactive – iar experții militari ruși au sugerat că scurgerea din 2015 a fost un avertisment pentru SUA. 

În mai 2020, agenția de știri rusă TASS a raportat că sarcina utilă ar putea fi de până la două megatone pentru a „distruge bazele navale inamice” și are o adâncime de operare de peste un km.

sursa

O nouă rundă de negocieri ruso-americane se va desfășura la Istanbul. Când va avea loc întâlnirea

Kremlinul a confirmat marţi că în curând va avea loc la Istanbul, în Turcia, o reuniune cu Statele Unite pentru normalizarea relaţiilor bilaterale. „Participarea noastră va fi pe linia Ministerului de Externe”, a declarat purtătorul de cuvânt prezidenţial Dmitri Peskov în conferinţa de presă telefonică zilnică, informează EFE, potrivit Agerpres.

Peskov a răspuns în acest fel la întrebarea cine va reprezenta Rusia în noua rundă de negocieri, care ar urma să aibă loc pe 10 aprilie.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat în urmă cu câteva zile că următoarea întâlnire va avea loc în oraşul turc, dar nu a confirmat o dată.De la sosirea lui Trump la Casa Albă, negocierile ruso-americane au avut loc în mare parte în capitala Arabiei Saudite, Riad, şi o singură dată, la sfârşitul lunii februarie, la Istanbul.

Lavrov, care a participat doar la una dintre aceste întâlniri, a precizat că următoarea întâlnire va aborda problemele cu care Moscova şi Washingtonul încă se confruntă la nivel diplomatic. Ultima întâlnire de la Istanbul a avut loc la nivel de experţi, astfel că nivelul de reprezentare este de aşteptat să fie mai mare de această dată.

Kremlinul a apreciat că Washingtonul nu a răspuns încă preocupărilor de securitate formulate de partea rusă, împiedicând declararea unei încetări a focului în Ucraina pe uscat, pe mare şi pe aer.

Între timp, Trump şi-a exprimat nemulţumirea faţă de recentele atacuri ruseşti, precum cel care a ucis 20 de oameni, inclusiv copii, săptămâna trecută în Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Noi reguli pentru evenimentele publice! Ar putea fi interzise, dacă defaimează țara, națiunea sau promovează terorismul

Organizarea evenimentelor publice va fi reglementată prin lege. Guvernul pregătește un proiect care să stabilească circumstanțele în care se vor desfășura reuniunile, va stipula persoanele și mecanismele de asigurare a ordinii publice, dar și cazurile când acestea pot fi interzise, scrie realitate.md

Noile prevederi enumeră responsabilitățile organizatorilor, forțelor de ordine și instituțiilor statului. Unul dintre articole stabilește cazurile când autoritățile vor putea cere instanței să dispună stoparea activităților.

Este vorba despre situațiile când se urmărește chemarea la acțiuni militare de agresiune, instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată. De asemenea, nu se vor permite reuniunile care prevăd instigare la discriminare pe motive de prejudecată, chemare la subminarea securităţii naţionale sau a integrității teritoriale a Republicii Moldova, comiterea contravențiilor sau infracțiunilor contra securității publice și a ordinii publice, a altor fapte ilegale care pot pune sau pun în pericol viața, integritatea corporală și sănătatea persoanei.

Judecătorii vot putea stopa și organizarea evenimentelor la care se va recurge la instigare la comiterea contravențiilor sau infracțiunilor, încălcarea normelor morale unanim acceptate în societate, a drepturilor şi libertăților persoanelor, propagarea ideilor totalitare, rasiste sau ale oricăror organizații terorist-diversioniste, defăimarea țării și a națiunii.

Administrația publică locală va fi responsabilă să inițieze procedura de judecată, dacă deține probe că se planifică acțiunile ilegale enumerate. Totuși, măsura nu va suspenda dreptul de a organiza reuniunea, decizia finală aparținând instanței.

Magistrații vor avea trei zile la dispoziție pentru a lua o hotărâre și a interzice desfășurarea evenimentului sau a menține dreptul al reuniune. Hotărârea va putea fi contestată în maxim 3 zile de la data pronunțării.

Haine cusute pentru UE. O fabrică, modernizată datorită programului 373

Peste 200 de angajați de la o fabrică din Bălți creează articole vestimentare de excepție. Astfel, hainele sunt vândute de un brand renumit în Italia. Zilnic, sunt create peste 400 de piese vestimentare. Echipamentele moderne, procurate prin intermediul programelor guvernamentale, le ușurează munca și oferă produse de calitate.

Tot procesul începe de la mașina de șpanuit. Întreprinderea dispune de roboți automați, mașini de matlasare, recent procurate tot pe baza unui grant care le simplifică muncitorilor procesul de lucru, transmite moldova1.md.

Până ajung să fie vândute pe rafturile din Uniunea Europeană, confecțiile trec printr-un proces migălos, care necesită multă muncă.

Noile echipamente, achiziționate prin intermediul creditelor preferențiale, le ajută foarte mult în munca de zi de zi, spun angajatele.

„Activăm pe piața din Republica Moldova de 17 ani. În prezent, avem 210 angajați. Prestăm servicii de cusut pentru un partener extern din Italia”, menționează managerul Alina Ghilețchi.

Menționăm că Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) oferă, cu sprijinul Uniunii Europene, granturi și credite în condiții avantajoase. Astfel, prin intermediul programului 373, gestionat de ODA, fabrica de confecții de la Bălți a accesat un împrumut în valoare de 815.000 de lei pentru procurarea mașinilor moderne de cusut.

Peste 10.000 de oameni au defilat în București la parada LGBTQ+
Articolul anterior
Ucraineanca, acuzată că a furat un britanic. Bărbatul o apară: ,,A fost o decizie reciprocă”
Articolul următor
Close menu