O prințesă nefericită. Charlene de Monaco a distribuit pe Instagram un portret în care apare în spatele gratiilor

Prințesa Charlene de Monaco a provocat îngrijorare în rândul fanilor săi după ce a publicat o pictură digitală în care este portretizată în spatele unor gratii. Fanii săi consideră că lucrarea artistică este „tulburătoare” și pare să o prezinte ca fiind într-o colivie.

Charlene, în vârstă de 44 de ani, care are doi copii în vârstă de șapte ani cu Prințul Albert de Monaco, de 64 de ani, a distribuit portretul pe pagina sa de Instagram.

Lucrarea a fost realizată de artistul Junaid Senechal-Senekal pentru a susține inițiativa de strângere de fonduri a fundației patronate de Charlene. Campania are scopul de a oferi alimente copiilor din Africa de Sud care trăiesc în condiții dificile.

Pictura digitală este un portret alb-negru al Prințesei, împărțit în pătrate.

Dar unii dintre cei care o urmăresc pe rețelele de socializare pe soția Prințului Albert sunt de părere că imaginea arată ca și cum Charlene ar fi după gratii.

„Nu îmi place să te văd așa, în spatele gratiilor”, a scris un fan al prințesei pe rețeaua de socializare.

„Este foarte bine realizat și transmite multe lucruri. Se poate vedea în el toată suferința din suflet. Sper să îți găsești liniștea interioară”, a scris o altă persoană.

Charlene se află în perioada de readaptare la îndatoririle regale după ce a petrecut ultimele 18 luni departe de ochii publicului. Ea a stat  anul trecut timp de zece luni în Africa de Sud, țara sa natală, după ce a făcut o infecție la nivelul sinusurilor care a necesitat ulterior operație.

A revenit în Monaco în luna noiembrie, dar după numai câteva zile s-a internat într-o clinică din Elveția.

Adevăratul motiv al internării nu a fost făcut public, însă Albert a declarat la acea vreme că soția lui era „epuizată”.
În luna martie, Palatul Regal din Monaco a anunțat că Charlene a revenit alături de familia sa și va începe treptat să-și reia îndatoririle publice.

Susținătorii prințesei și-au arătat îngrijorarea pentru starea de sănătate mintală a lui Charlene după revenirea ei în Monaco.

Prințul Albert a declarat că a fost „rănit de zvonurile malițioase” legate de mariajul său, după absența de aproape un an a soției lui și a spus că revenirea ei este „cel mai frumos lucru”.

O sursă din cadrul palatului a dezvăluit pentru publicația citată că „Charlene a trecut printr-o perioadă dificilă și este de înțeles dacă ea încearcă să-și asigure un venit al său.”

Într-un interviu acordat luna trecută publicației franceze Journal de Dimanche, Albert a spus că anul trecut a fost un test pentru soția lui. „Anul trecut a fost un test în special pentru soția mea, care a suferit mult și a trăit o perioadă dificilă, departe de familia ei.

A fost un test pentru copiii noștri, precum și pentru mine”, a declarat Albert.

„Prințesa ne-a lipsit foarte mult. Și în mod evident am fost răniți de zvonurile malițioase care au apărut. Dar am reușit să rămânem uniți în ciuda distanței și am vorbit des unul cu celălalt. Acum Charlene este din nou alături de noi și acesta este cel mai frumos lucru care se putea întâmpla. Se simte mai bine și putem, în sfârșit, să petrecem timp împreună. Este o bucurie pentru noi toți”, a mai spus Prințul.

sursa

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Un adolescent şi-a prins capul între scara rulantă şi perete, într-un centru comercial. Video șocant
Articolul anterior
Șapte produse agricole din Moldova au fost liberalizate pentru comerț în UE fără taxe vamale. Care sunt acestea
Articolul următor