Declarația în scris a lui Filip Kirkorov în dosarul Tauber: „Nu au dorit să cunoască adevărul, de aceea mi-au interzis intrarea în Moldova”

Cântărețul rus Filip Kirkorov susține că nu a primit niciun onorariu pentru a cânta la concertul de pe 19 iunie, organizat de activistul Veaceslav Valico, care nu a mai avut loc. Mai mult, acesta afirmă că „nu a avut nicio legătură” cu partidul Șor, iar informațiile precum că a primit 200 de mii de dolari „sunt minciuni”, scrie tv8.md.

Echipa TV8 a intrat în posesia declarației scrise făcute de Kirkorov, în dosarul Marinei Tauber după ce nu i-a fost permisă intrarea în țară. 

„Eu, Kirkorov Filip Bedrosovici, nu am primit nicio compensație pentru concertul eșuat de la Chișinău din 19 iunie 2022, ca să nu mai vorbim de onorariu. Mai mult de atât, nu am avut legături și relații financiare cu reprezentanții partidelor politice din Moldova, în special cu reprezentanții partidului Șor. Toate zvonurile că am primit 200.000 de euro pentru concertul eșuat sunt minciuni și calomnie… Păcat că suferă oameni nevinovați, de asemenea păcat că cineva nu a vrut să audă adevărul de la mine și mi-au interzis intrarea în Moldova”, a notat interpretul rus în declarația sa.

În seara zilei de joi, 28 iulie, cântărețul rus, Filip Kirkorov, i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, „conform protocoalelor, stabilite s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”. Prin urmare, interpretul a făcut cale întoarsă.

Pe 21 iulie, deputata Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate, iar în cadrul ședinței planare, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul Politic Șor ar fi plătit onorarii  în sumă de 260 de mii de dolari artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern pentru a cânta la concertul organizat de activistul Veaceslav Valico, care urma să aibă loc pe 19 iunie.

Potrivit lui Robu, Kirkorov ar fi primit 200 de mii de dolari, iar rapperul rus Morgenshtern – 60 de mii de dolari. Totodată, acesta a precizat că pentru organizarea protestului care a avut loc pe data de 19 iunie, Partidul Șor a cheltuit peste 3,5 milioane de lei pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Conform spuselor procurorului, Kirkorov ar fi primit 200 de mii de dolari, iar rapperul rus Morgenshtern – 60 de mii de dolari. Totodată, acesta a precizat că pentru organizarea protestului care a avut loc pe data de 19 iunie, Partidul Șor a cheltuit peste 3,5 milioane de lei pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

De cealaltă parte, avocatul Marinei Tauber a declarat că interpretul rus Filip Kirkorov nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova deoarece „guvernarea încearcă să împiedice stabilirea adevărului în dosarul în care este bănuită deputata Marina Tauber”. 

Potrivit avocatului Aureliu Colenco, Kirkorov a venit în țară pentru că ar fi urmat să depună mărturii privind onorariul pe care l-ar fi primit pentru concertul la care urma să cânte pe 19 iulie, dar care nu a mai avut loc.

sursa: www.tv8.md

Seceta din țară dă mari bătăi de cap agricultorilor din țară. Aceștia cer autorităților să declare stare de urgență

Asociația „Forța Fermierilor” consideră că agricultura Republicii Moldova va avea de suferit și în acest an din cauza secetei și solicită declararea stării de urgență, scrie infotag.md.

Acest lucru este menționat într-o scrisoare trimisă de Asociație către Guvern. „Este necesar ca în cel mai scurt timp să fie instituite comisii specializate în raioane pentru a identifica terenurile afectate de secetă. (…) Din păcate, schimbările climatice se agravează în țara noastră. Fermierii raportează că în multe raioane culturile de câmp din prima grupă au fost deja grav afectate. Ar trebui efectuate controale peste tot, iar zonele afectate de secetă ar trebui să fie declarate zone calamitate”, a declarat asociația, îndemnând guvernul să elaboreze cât mai curând posibil măsuri de ajutorare a fermierilor afectați, inclusiv să solicite sprijin din partea Uniunii Europene.

Renato Usatîi și-a etalat, din nou, talentul în scenă. Ce piesă a interpretat politicianul la Hramul Bălțului. VIDEO!

Sărbătoare de zile mari la Bălți, unde pe 22 mai s-a celebrat Hramul orașului. Ca în fiecare an, fostul primar Renato Usatîi a fost prezent și a urcat pe scenă, interpretând o melodie de-a lui Iurii Șatunov, scrie ea.md.

Un amator de karaoke și lider al Partidului Nostru a urcat pe scenă, iar încurajat de sute de bălțeni, a interpretat celebra piesă rusă „Не бойся”.

În mesajul său de Hramul orașului, Renato Usatîi a scris pe rețelele de socializare că ziua de 22 mai este una deosebită pentru el, deoarece „două dintre cele mai dragi orașe” își sărbătoresc Hramul.

„Orașul în care m-am născut, am copilărit și unde-mi sunt părinții. Și orașul anilor mei de studenție, unde am întâlnit și am cei mai buni și adevărați prieteni. Vreau din suflet să-i felicit pe toți locuitorii din Fălești și Bălți, fie că sunt acasă, fie răspândiți prin lume. Vă doresc la mulți ani și multă fericire. Sunteți în inima mea pentru totdeauna”, a spus Usatîi.

15 partide vor semna duminică un ”Pact pentru Europa”. PAS și MAN, printre semnatari

Blocul „Împreună” spune că 15 partide sunt așteptate să semneze duminică un „Pact pentru Europa”, inclusiv partidul de guvernământ PAS. Formațiunea MAN a primarului Chișinăului, Ion Ceban, a spus Europei Libere că va fi și ea printre semnatari, scrie stiripesurse.md.

Un lider al blocului „Împreună”, Igor Munteanu, a spus Europei Libere că semnarea pactului prin care politicienii pro-occidentali vor să promită că nu se vor abate de la obiectivul de integrare europeană va avea loc la Muzeul de Istorie din capitală, potrivit moldova.europalibera.org.

Spicherul Igor Grosu, liderul PAS, a spus public în luna aprilie că partidul de guvernământ va semna pactul, iar o consilieră a spicherului a spus Europei Libere joi că declarația rămâne valabilă.

Deputatul Gaik Vartanean, un aliat apropiat al primarului Chișinăului, a confirmat Europei Libere că MAN va semna pactul, dar nu a precizat dacă cel care își va pune semnătura va fi chiar liderul partidului, Ion Ceban.

Primarul Ceban spune că sprijină aderarea R. Moldova la UE, deși a criticat-o în trecut și a exprimat poziții pro-ruse, pe când făcea parte din Partidul Socialiștilor.

Igor Munteanu de la blocul „Împreună” a declarat Europei Libere recent că politicienii pro-occidentali trebuie să fie „îngăduitori” în mod „strategic” față de „erorile” trecute ale primarului.

Deputatul Vartanean a spus că MAN va demonstra „prin acțiuni” că este pro-european și va oferi „surprize plăcute” celor care sprijină integrarea europeană.

Semnarea „Pactului pentru Europa” va avea loc într-un moment în care încep pregătirile pentru un referendum despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană convocat de președinta Maia Sandu și stabilit de parlament prin votul deputaților PAS pentru 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale.

Dacă partidele pro-europene sprijină toate un vot da la referendum, atunci ele au poziții diferite față de participarea la prezidențiale.

Președinta Sandu, fondatoarea PAS, spune că va cere electoratului un al doilea mandat, cu promisiunea să ducă la bun sfârșit integrarea în UE.

Blocul „Împreună” format din patru partide mici ale opoziției pro-europene spune că este încă în căutarea unui candidat propriu la prezidențiale și spune că integrarea europeană nu trebuie monopolizată de un singur partid sau politician.

Liderul MAN, Ion Ceban, a promis miercuri că va anunța „în scurt timp” ce a decis, candidează și el la prezidențiale sau nu. Întrebat de Europa Liberă în ce zi va fi făcut anunțul, reprezentantul său, Vartanean, a spus că MAN abia urmează să aibă o ședință pentru a lua această decizie.

Ce a căutat omul primarului la întâlnirea cu Dodon, Morari și Vlah

Primarul Ceban a devenit ținta unor critici ale pro-europenilor după ce și-a trimis reprezentantul, chiar pe Gaik Vartanean, la o întâlnire recentă dominată de politicieni pro-ruși, care au discutat și ei despre ideea unui candidat comun la prezidențiale.

Întâlnirea a fost organizată de fosta jurnalistă, Natalia Morari, aflată într-o relație cu fugarul Veaceslav Platon căutat pentru presupuse crime financiare, iar la ea au mai participat fostul președinte pro-rus Igor Dodon și fosta guvernatoare autonomiei găgăuze, Irina Vlah, în trecut colegi de Partid Socialist și cu Ceban, și cu Vartanean.

„Această întâlnire a fost un simplu schimb de opinii ale opoziției în ansamblu, nu contează că e pro-europeană, centristă sau de stânga”, a spus Vartanean Europei Libere.

Explicând prezența sa la discuții, Vartanean a mai spus că a fost acolo pentru a întreține „un dialog politic” și a „asculta cine și ce spune”, nu pentru a găsi vreun candidat la prezidențiale, iar importanța întâlnirii ar fi fost „exagerată”.

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ilie
Articolul anterior
Ambuteiaje groaznice pe mai multe străzi și la intrările în Capitală de la primele ore ale dimineții! Troleibuzele circulă cu abateri de la orarul stabilit
Articolul următor