Doi frați s-au regăsit după 30 de ani. Povestea lor bate orice scenariu de film

Reîntâlnire extrem de emoționantă pentru doi frați din Gorj, care s-au regăsit după 30 de ani. Despărțirea s-a produs în anul 1992, atunci când părinții lor au decis să divorțeze. Astfel, copilul cel mare a rămas în grija tatălui în timp ce fratele său mai mic a rămas în grija mamei, care mai apoi l-a abandonat în gara din Târgu Cărbunești.

Primul pas a fost făcut de către Robert, fratele cel mare, la începutul lunii iulie, atunci când a luat legătura cu autoritățile din Gorj. Bărbatul în vârstă de 34 de ani, s-a stabilit în Anglia încă din 2014, dar nu a uitat de fratele său mai mic pe care își dorea să îl găsească, scrie www.romaniatv.net.

„Am scris o petiţie către IPJ Gorj cu privire la fratele meu, în încercarea de a-l găsi. Ştiam că am un frate, dar nu ştiam nimic de el de 30 ani. Am scris la Poliţie şi am fost contactat. Le-am scris toate detaliile pe care le ştiam de rude. Aveam doi – trei ani atunci când ne-am despărţit. Am fost mereu cu gândul la el, deoarece ştiam că este undeva. Am încercat să-l găsesc prin intermediul rudelor. I-am simţit lipsa fratelui şi mi-aş fi dorit să copilărim împreună. Nu mi-a venit să cred atunci când am fost sunat de cei de la poliţie să mă anunţe că mi-au găsit fratele. Am fost foarte bucuros. Întotdeauna am sperat să-l întâlnesc şi să-l strâng în braţe“, a spus Robert.

Cei doi s-au reîntâlnit după zeci de ani, asta cu ajutorul polițiștilor gorjeni care nu erau prea optimiști la începutul anchetei, asta pentru că evidenţele copiilor abandonaţi pentru anii 1992-1993, se aflau la fostele „Leagăne de copii”, și practic căutau „acul în carul cu fân”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a spus că poliţiştii nu au avut o misiune uşoară.

„La data de 1 iulie, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au primit o sesizare prin e-mail, formulată de către un cetăţean român domicilat în Anglia, prin care ne ruga să-i găsim fratele dispărut de 30 de ani. Colegii mei s-au mobilizat şi au constituit o echipă de lucru, fiind demarate verificări. Au fost întâmpinate multe dificultăţi, deoarece tânărul a fost de negăsit în bazele de date. Din verificări s-a stabilit că a fost abandonat de mamă şi de bunică în gara din Târgu Jiu, în anul 1992. Copilul a fost găsit de un poliţist, care a decedat între timp”, a spus Oana Iuliana Vlăduţ.

Aceasta a adăugat că mama celor doi frați a murit în 2007, iar bunica maternă a fost foarte reticentă şi nu a vrut să colaboreze.

„Colegii mei au contactat Protecţia Copilului şi au aflat că în anul 1992 doi copii au fost abandonaţi în gară. A fost dificil de stabilit care era copilul căutat de noi. Fratele a fost recunoscut după un semn particular din copilărie care a fost recunoscut de tată şi astfel au reuşit să-l găsească“, a mai spus purtătorul de cuvând al Poliţiei Gorj.

Zeci de ani, Ionel nu a știut că are un frate mai mare. Asta până de curând, când a fost anunțat de către poliţişti de existența lui Robert.

„Eu nu ştiam că am un frate. După anul 2010, am auzit ceva că s-a sesizat cineva că aş mai avea un frate. Nu am aflat nimic şi nu am mai dat atenţie. Atunci când am fost căutat de poliţie nu ştiam despre ce este vorba. Am aflat de la ei că am un frate care mă caută“, a povestit Ionel.

El a crescut o perioadă la casa de copii, după care a fost adoptat de o familie din Novaci.

„Nu am stat mult la casa de copii din Novaci. Am fost luat de acolo de către părinţii adoptivi la vârsta de trei ani şi jumătate. A fost bine în familia adoptivă. M-au îngrijit ca nişte părinţi adevăraţi, mi-au dat o educaţie. Nu m-am gândit să îmi caut familia, mai ales când am auzit că am fost lăsat pe un peron“, a declarat fratele mai mic.

Momentul regăsirii a fost extrem de emoțonant pentru cei doi frați dar și pentru tatăl lor, care după 30 de ani, a reușit să își strângă din nou în brațe cei doi copii.

”Mereu am avut o speranță, dar nu era foarte mare, nu credeam că o să se întâmple, dar uite că s-a întâmplat”, a mărturisit fratele mai mare.

Cei doi vor mai petrece câteva zile împreună după care vor pleca înapoi în străinătate, dar au promis că vor păstra legătura și că vor trăi ca o adevărată familie de acum încolo. Robert trăieşte în

Anglia, iar acum este student la Asistenţă Medicală, iar fratele său locuieşte în Germania de aproximativ patru ani.

„Mă gândesc să merg în Anglia, dar este mai complicat. Eu am contract şi nu pot să plec aşa uşor“, a spus Ionel.

Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto, în contextul Blajinilor

În scopul asigurării unei bune desfășurări a serviciilor de transport către Cimitirul “Sfântul Lazăr”, Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto.

Se solicită ca locurile destinate autobuzelor de rută să fie păstrate libere, evitând parcarea neregulamentară în aceste zone.

„În atenția conducătorilor auto!

Vă rugăm să nu parcați neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către Cimitirul „Sfântul Lazăr”.
Păstrarea acestor locuri libere este esențială pentru buna desfășurare a serviciilor de transport și pentru a facilita accesul călătorilor către destinație. Totodată nu parcați neregulamentar sau fiți atenți cum staționați astfel ca să nu fie blocată circulația altor unități de transport, inclusiv unităților publice”, se arată în declarația Primăriei Chișinău.

Universitatea din Chișinău, gigantul universitar care urmează să apară în Republica Moldova

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate, conform www.bani.md.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Mai multe companii aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă

Patru dintre cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor, rezervându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion în cazul în care nu respectă aceste restricții.

Restricțiile de îmbrăcăminte sunt valabile la orice zbor / foto: Pixabay

Restricțiile de îmbrăcăminte sunt valabile la orice zbor.

Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au impus aceste măsuri noi, subliniind că anumite comportamente pot crea perturbări în timpul zborurilor.

Îmbrăcămintea neadecvată poate duce la refuzarea îmbarcării

Mary Jo Manzanares, cu o experiență de 33 de ani în domeniul însoțirii de bord, a explicat motivul din spatele acestei restricții vestimentare și cum aceasta poate influența călătoria pasagerilor. Ea a subliniat importanța evitării conflictelor și a comportamentului inadecvat în timpul zborului, care ar putea duce la situații neplăcute sau chiar periculoase, precum o aterizare neprogramată.

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, a spus Mary Jo Manzanares, potrivit Birminghammail. 

O altă însoțitoare de zbor a confirmat că este un drept al companiilor aeriene să refuze îmbarcarea persoanelor care nu respectă standardele de vestimentație considerate acceptabile de către echipajul de bord.

Aceste standarde includ evitarea hainelor cu însemne ofensatoare sau cu limbaj nepotrivit, iar pasagerii sunt rugați să acopere sau să îndepărteze astfel de articole înainte de a urca în avion.

Ce haine nu este recomadat să purtați în timpul călătoriei cu avionul

Deși multe companii aeriene nu au reguli oficiale de vestimentație, este recomandat să evitați să purtați haine murdare, rupte sau prea casual în timpul călătoriilor cu avionul. De asemenea, trebuie să fiți atenți la eventualele restricții referitoare la îmbrăcăminte, cum ar fi interzicerea hainelor de plajă sau a încălțămintei necorespunzătoare.

Este important de menționat că, în unele cazuri, companiile aeriene pot impune reguli specifice în conformitate cu legile și obiceiurile locale ale țării în care operează, iar pasagerii sunt așteptați să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

sursa

Caz fără precedent. Un elev lăsat repetent în pandemie, după cursurile la distanță, a obținut în instanță anularea deciziei
Articolul anterior
Mesajul comun al lui Zelenski, Erdogan și Guterres pentru Putin, după întâlnirea de la Liov. Ce au discutat cei trei lideri
Articolul următor