Un elefant și-a ucis stăpânul după ce l-a pus să care lemne în călduri extreme

Elefantul, numit Pom Pam, l-a atacat pe proprietar cu colții săi, provocând ruperea corpului în două, a relatat publicația thailandeză, The Thaiger. Elefantul căra lemn de cauciuc la temperaturi extrem de ridicate când a atacat.

Elefanții asiatici sunt uneori folosiți pentru a transporta bușteni și lemn prin zonele împădurite. Aceste animale sunt cunoscute sub numele de „elefanți de exploatare forestieră”. Această practică a fost interzisă în Thailanda în 1989, dar încă se mai întâmplă în unele zone ale țării.

Elefantul și-a sfâșiat stăpânul în două după ce animalul a fost obligat să care lemne în Thailanda, într-o perioadă de căldură extremă.

Poliția a ajuns, miercuri, la o plantație de cauciuc din provincia Phang Nga și a găsit cadavrul lui Supachai Wongfaed, în vârstă de 32 de ani, rupt în două într-o baltă de sânge, a relatat The Thaiger, citat de Newsweek.

Elefantul, numit Pom Pam, l-a atacat pe proprietar cu colții săi, provocând ruperea corpului în două, a relatat publicația thailandeză. Elefantul căra lemn de cauciuc la temperaturi extrem de ridicate când a atacat. Poliția a declarat, pentru The Thaiger, că bănuiește că acesta este motivul pentru care s-a întors împotriva proprietarului său.

Elefanții asiatici sunt uneori folosiți pentru a transporta bușteni și lemn prin zonele împădurite. Aceste animale sunt cunoscute sub numele de „elefanți de exploatare forestieră”. Această practică a fost interzisă în Thailanda în 1989, dar încă se mai întâmplă în unele zone ale țării.

În provincia Phang Nga din Thailanda, temperaturile au ajuns la 35 de grade Celsius în ultimele zile. Poliția a declarat că este posibil ca temperaturile să fi determinat elefantul să „o ia razna”, mai ales că acesta era pus la un efort excesiv.

Elefantul era încă deasupra corpului lui Wongfaed când autoritățile au ajuns la fața locului. Ofițerii de la Phang Nga Provincial Livestock au sedat elefantul pentru a putea investiga cadavrul, a relatat The Thaiger.

Exploatarea elefanților, o problemă în Thailanda

„[Este] încă o altă dovadă dură a faptului că elefanții asiatici sunt și vor rămâne întotdeauna animale sălbatice care pot ataca și ucide atunci când sunt abuzați sau suprasolicitați de oameni. Aceștia suferă profund, atât psihologic, cât și fizic, atunci când sunt rupți și forțați să muncească în mod constant și sever în exploatările forestiere și activitățile conexe”, a declarat, pentru Newsweek Duncan McNair, directorul executiv al organizației caritabile Save The Asian Elephants.

„Save The Asian Elephants are dovezi abundente despre aproape 2.000 de decese umane și răni catastrofale cauzate de elefanții captivi brutalizați în activități forțate nenaturale, inclusiv în turism”.

Save The Asian Elephants lucrează, în prezent, pentru a interzice publicitatea pentru locurile de peste mări care exploatează elefanții în scop turistic.

În Thailanda, elefanții sunt considerați atât animale sălbatice, cât și animale domestice. Deși există aproape 30 de legi care protejează animalele, elefanții încă suferă în condiții domestice.

Un pericol pentru oameni atunci când sunt stresați

Deși sunt considerați, de obicei, animale blânde, elefanții pot reprezenta un pericol pentru oameni atunci când se simt stresați, provocați sau amenințați.

Aproximativ 60% dintre elefanții din Thailanda sunt captivi, iar aproximativ 60% dintre acești elefanți captivi sunt folosiți în scopuri turistice. Alți elefanți pot fi folosiți pentru procesiuni la festivaluri sau pentru munci grele, manuale.

Unii elefanți domestici din Thailanda sunt dresați cu ajutorul unui băț cu un cârlig metalic la capăt. Uneori, acestea sunt folosite pentru a controla mișcările elefanților prin aplicarea lor în zonele sensibile ale corpului.

În luna iulie a existat un alt caz în provincia Nakhon Sri Thammarat, unde un elefant și-a atacat proprietarul cu colții, mai relatează The Thaiger, citat de aceeași sursă.

Acest elefant a fost forțat să urce pe un deal pentru a munci. Poliția a suspectat că elefantul devenise stresat, ceea ce l-a determinat să își atace proprietarul.

sursa

Victorie pentru echipa IGP la Campionatul Republicii Moldova la Triatlon Forță

Circa 400 de sportivi au concurat în cadrul Campionatului Republicii Moldova la Triatlon Forță. Sportivi din întreaga țară au demonstrat o înaltă pregătire fizică și s-au calificat pe locuri de frunte, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

La proba ,,genuflexiuni”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, iar pe locul s-a calificat Gumenco Vadim.

La proba ,,împins culcat”, locul a fost ocupat de Saachian Mariana, Gaidaenco Eric, Podlubneac Andrei, Jimbea Veaceslav, Matcovschi Ruslan, Cvasniuc Vasile și Brînzei Viorel, pe locul s-a calificat Gumenco Vadim și Ceban Veaceslav, iar pe treapta a urcat Tilipeț Ion.

La proba “dezdoiri de spate”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, locul de Gumenco Vadim, iar de Gaidaenco Eric.

”Felicitări, colegi! Poliția Națională se mândrește cu performanțele voastre sportive.”, se mai arată în comunicat.

Absolvenții gimnaziilor vor susține examene pe loc, și nu în centre de examinare

Examenele de clasa a IX-a nu se vor desfășura în centre de examinare, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, revizuind o propunere anterioară făcută tot de el, scrie Europa Liberă.

Într-o apariție live săptămânală pe Facebook, Perciun a explicat că decizia de a se renunța la organizarea examenelor de absolvire a gimnaziului după modelul examenelor de bacalaureat a fost luată după mai multe discuții, inclusiv cu directorii de școli și direcțiile raionale. Totuși, lucrările elevilor vor fi verificate centralizat.„Elevii vor susține examenele așa cum a fost până acum, în instituțiile în care învață, dar ne vom ambiționa să asigurăm prezența observatorilor din afara instituției în toate școlile – după modelul acestui an, la scară națională, nu doar în opt raioane și, bineînțeles, evaluarea centralizată a tuturor lucrărilor”, a spus Dan Perciun.

Șefa Direcției Educație Leova, Aliona Carafizi, a spus Europei Libere că ministerul Educației și-a revizuit intenția din cauza cheltuielilor prea mari. „Cheltuielile erau mari și nu erau planificate în buget, toate deciziile acestea trebuiau discutate cu Ministerul Finanțelor, apoi să fie făcute publice”, a spus Carafizi.

Ministrul Perciun a precizat că toate detaliile privind desfășurarea examenelor de clasa IX-a din acest an vor fi precizate într-un regulament care va fi făcut public la mijlocul lunii decembrie.

Vladimir Putin, comentariu ironic despre renumărarea voturilor în România

Preşedintele rus Vladimir Putin a comentat în mod ironic, luni, decizia de a efectua o renumărare voturilor exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România după victoria surprinzătoare a candidatului pro-rus Călin Georgescu, relatează EFE, potrivit Agerpres citată de observatornews.ro.

„Un candidat nu a fost pe placul autorităţilor şi au decis să repete numărarea voturilor”, a afirmat Putin în timpul unei întâlniri cu tineri oameni de ştiinţă, transmisă la televiziune.

EFE precizează că Biroul Electoral Central din România a decis săptămâna trecută renumărarea celor 9,4 milioane de voturi exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prin ordin al Curţii Constituţionale.

Călin Georgescu a câştigat cu aproape 23% primul tur al scrutinului prezidenţial, în faţa candidatei pro-europene Elena Lasconi, care s-a clasat pe locul al doilea, cu doar 2.740 de voturi mai mult decât premierul social-democrat, Marcel Ciolacu, care s-a clasat pe locul al treilea, reaminteşte agenţia spaniolă de presă.

Curtea Constituţională din România a validat luni seara primul tur al alegerrilor prezidențiale din Român ia, respingând solicitarea lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin, turul doi urmând să aibă loc pe 8 decembrie.

Cantitate uriașă de băuturi răcoritoare, scoasă de pe piață de Protecția Consumatorilor pentru că a fost ținută în soare
Articolul anterior
Rușii torturează profesori și ard cărți în încercarea de a eradica învățământul ucrainean
Articolul următor