Rusia anunță că vrea să construiască cu India tancuri, avioane de generația a 5-a și submarine de ultimă generație

Rusia a anunțat că dorește să construiască următoarea generație de vehicule blindate și submarine în colaborare cu India. Între timp, un al doilea de rachete de apărare antiaeriană S-400 Triumf urmează să fie livrat de Rusia în India.  

„Se lucrează în prezent la organizarea producției de puști de asalt AK-203 în India, a căror producție în serie ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2022-începutul anului 2023. Implementarea contractelor pentru construcția fregatelor din cadrul Proiectului 11356 în Rusia și India decurge, de asemenea, conform planului. Situația geopolitică actuală nu a afectat în mod semnificativ îndeplinirea obligațiilor noastre”, a declarat Șeful Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnică Militară din Rusia (FSMTC), Dmitri Sugaev, citat de theprint.în.

Șeful FSMTC, care se ocupă de toate afacerile legate de domeniul militar și de cooperarea comercială cu alte țări, a declarat că Federația Rusă oferă în mod tradițional Indiei modele de ultima generație de arme și echipamente militare.

„Rusia este singură țară care se angajează într-o cooperare pe scară largă cu India în domeniul tehnologiilor militare sofisticate, inclusiv în ceea ce privește transferul de know-how către partenerii indieni. Pe parcursul a mai mult de 60 de ani de cooperare tehnico-militară, țările noastre au implementat, de fapt, principiul ‘Produs în India’”, a spus el.

Sugaev a spus că în toți acești ani – cu ajutorul URSS și, ulterior, al Rusiei – în India au fost create sute de întreprinderi și facilități pentru producția militară, „care în prezent constituie baza sectorului indian al apărării”.

„Cu ajutorul nostru, zeci de tipuri de produse militare de înalta tehnologie sunt produse în India. Stadiul actual al relațiilor noastre în acest domeniu de cooperare se distinge prin dorința Indiei de a accelera dezvoltarea complexului sau militar-industrial național, de a reduce dependență de importurile de produse militare și de a se alătură rândurilor celor mai importanți exportatori de armament din lume. Susținem această dorința și suntem pregătiți pentru cooperare industrială, căutând proiecte comune care, pe de o parte, ar fi benefice pentru întreprinderile ruse și indiene, iar pe de altă parte, ar asigura că relațiile noastre ating un nou nivel de parteneriat tehnologic”, a declarat el.

Sugaev a adăugat că partea rusă este pregătită pentru cooperare și a prezentat deja propuneri privind dezvoltarea și producția comună a unor tipuri moderne de echipamente militare.

Întrebat care sunt acestea, el a răspuns: „Un viitor tanc de lupta principal, un vehicul de lupta de infanterie, avioane de generația a cincea, submarine diesel-electrice și alte tipuri de arme moderne”.

sursa

UE regretă faptul că Parlamentul Georgiei a aprobat definitiv legea privind „agenții străini”

Uniunea Europeană regretă profund faptul că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al președintelui exprimat față de legea referitoare la influența străină și să ignore argumentele juridice detaliate ale Comisiei de la Veneția, care au condus la o recomandare clară de abrogare a acestei legi, a transmis marți Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, după adoptarea controversatului text de către legislativul de la Tbilisi, scrie news.ro.

„UE a subliniat în repetate rânduri că legea adoptată de Parlamentul georgian contravine principiilor și valorilor fundamentale ale UE. Promulgarea acesteia duce la un regres în cel puțin trei din cele nouă etape (dezinformarea, polarizarea, drepturile fundamentale și implicarea organizațiilor societății civile) stabilite în recomandarea Comisiei pentru obținerea statutului de candidat, aprobată de liderii UE, și va avea un impact negativ asupra parcursului Georgiei în UE”, avertizează comunicatul comun al lui Borrell și al Comisiei Europene, citat de The Guardian.

UE și statele sale membre iau în considerare toate opțiunile pentru a reacționa la aceste evoluții, subliniază executivul de la Bruxelles.

„Continuăm să fim alături de poporul georgian și recunoaștem opțiunea majorității covârșitoare a acestuia pentru un viitor european pentru țara sa”, transmit Borrell și Comisia Europeană.

Misiune neobișnuită pentru salvatori: au salvat o vacă dintr-un lac

Salvatorii au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită la Râbnița. Aceștia au scos o vacă dintr-un lac, după ce mai mulți omeni au încercat timp de trei ore să o salveze, însă fără rezultat.

Misiune neobișnuită pentru salvatori. Au salvat o vacă dintr-un lacFoto: GUpCS

Văcuța păștea în apropiere de râul Suhaia, Râbnița. Din cauza temperaturilor ridicate, animalul a vrut să bea apă. Malul fiind abrupt s-a rupt, iar vaca a căzut, transmite realitatea.md.

În apa rece, văcuța a luptat pentru viața ei timp de aproximativ trei ore. Locuitorii au încercat să o scoată singuri, dar nu au reușit. 

Au chemat salvatorii. Angajații Direcției Generale Situații de Urgență au prins un cablu de camionul lor „Ural” și au scos animalul.

Grindina a afectat o localitate din țară

Aversele din această după-amiază nu au trecut fără pagube. Grindina a lovit grădinile localnicilor din localitatea Boghiceni, raionul Hîncești.

Imagini au fost distribuite pe rețelele de socializare, acestea arată că gheața a distrus plantele agricole. Deocamdată, nu se cunoaște amploarea pagubelor.

Un băieţel de 15 ani îşi consolează în lacrimi fratele mai mic, după ce i-a spus că are cancer
Articolul anterior
O femeie din Marea Britanie s-a îmbătat și a comandat un taxi pentru a ajunge în Ucraina
Articolul următor