Tragedie în lanț! Şase tineri, cu toţii rude, au murit înecaţi după ce două surori şi-au riscat viaţa pentru un selfie la o cascadă din India

Șase membri ai aceleiași familii și-au găsit sfârșitul, înecați, în încercarea tragică și fără speranță de a salva două surori de 14, respectiv 22 de ani. Turiștii vizitau o cascadă superbă din India, când dorința fetelor de a face o poză spectaculoasă a declanșat lanțul evenimentelor dramatice.

Moartea i-a pândit pe nesimțite pe cei șase turiști veniți să admire frumusețile naturii, chiar din apele cascadei Ramdaha pe care voiau să o fotografieze. Potrivit Mirror, incidentul tragic s-a petrecut duminica trecută, în statul Chhattisgarh din India. Primele care au văzut cu ochii pericolul au fost două surori, Shraddha și Shweta Singh, în vârstă de 14, respectiv 22 de ani. Fetele au vrut să păstreze amintirea excursiei printr-un selfie demn de postat pe reţelele de socializare. Dar cea mică a alunecat şi a declanşat lanţul unor evenimente dramatice, care au îndoliat întreaga familie.

Filmul unei tragedii în lanţ. Doar o tânără a scăpat cu viaţă

Rudele s-au îmbulzit, într-un suflet, să le dea o mână de ajutor celor două surori. Fratele lor, Himanshu Singh, de 18 ani, verişorul Rishabh Singh, de 24 de ani, şi soţia lui, Sulekha Singh, de 22, au sărit imediat în apă, ţinându-se de mână. Alţi doi fraţi, Abhay Singh, de 22 de ani, şi Ratnesh Singh, de 26, le-au venit apoi în ajutor. Martorii spun că în doar câteva clipe, cu toţii au început să aibă dificultăţi în a rămâne la suprafaţa apei. Sub privirile îngrozite ale celor din jur, aproape toţi s-au înecat. Doar Sulekha a fost scoasă din apă în viaţă, dar potrivit The Sun, şi aceasta este în stare critică, la spital.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la semnele şi avertismentele plasate în apropierea obiectivului turistic, precizând faptul că accesul în apă nu este permis, întrucât pericolele sunt uriaşe. Cu doar şase luni în urmă, trei bărbaţi s-au înecat în acelaşi loc.

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”, a anunțat secretarul de stat în cadrul Ministerului Cluturii Andrei Chistol, într-o postare pe Facebook.

„Premiile Cannes 7th Art Awards sunt renumite pentru recunoașterea și celebrarea cinematografiei independente, oferind o platformă pentru cineaștii din întreaga lume, scrie tvrmoldova.md.

Mai mult, acest scenariu a obținut și alte peste 80 de premii în perioada decembrie – mai, la festivaluri importante din New York, Florence, Berlin, Paris sau Londra.

Oleg mai predă una din Profesiile Viitorului- animația. Iar participarea sa la workshop-ul Animation Worksheep a fost o piatră de temelie, oferindu-i ocazia să câștige o bursă la cel mai mare festival de animație din Europa, la Annecy.

Această realizare demonstrează că Moldova are toate șansele să se remarce pe scenele internaționale ale industriilor creative datorită oamenilor și a creațiilor acestora!”, a transmis oficialul Ministreului Culturii.

Oligarhul fugar Ilan Șor a primit cetățenia Federației Ruse

Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a primit cetățenia Federației Ruse. Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a confirmat pentru „Teleradio-Moldova” că Șor a primit cetățenia Rusiei încă de la începutul acestui an.

Într-un interviu cu un blogger rus, Șor a spus că a obținut cetățenia rusească, fără a preciza când și nu a menționat dacă intenționează să renunțe la cea moldovenească. Oligarhul fugar are în prezent trei cetățenii – a Republicii Moldova, a Israelului și a Federației Ruse, deși poate deține doar două, conform legislației Republicii Moldova, a menționat Țentiu, potrivit sursei citate.

„Din informațiile operative, noi am cunoscut că Ilan Șor deține cetățenia Federației Ruse încă de la începutul anului, mai exact din ianuarie. Fiind anunțat în căutare internațională, cu această informație a fost completată baza de date. În Republica Moldova este aprobată legea cu privire la dubla cetățenie, adică cetățenii ar putea să dețină nu mai mult de două cetățenii. Constatăm acum că, de facto, Ilan Șor este cetățean a trei state”, a declarat Viorel Țentiu.

Șeful Interpol Moldova a precizat că, având în vedere că Șor a primit cetățenia Rusiei, este puțin probabil ca Moscova să decidă să-l extrădeze pe Șor în Republica Moldova.

„Având în vedere că este și cetățean al Federației Ruse, conform procedurilor internaționale, nici un stat nu-și extrădează propriii cetățeni. Faptul că el a părăsit statul Israel pe 25 februarie și de atunci nu a mai revenit devin niște acțiuni clare în acțiunile sale”, a mai declarat Viorel Țentiu.

„Nu este de mirare faptul că un om care a participat la furtul miliardului, destabilizează țara și a încălcat legea într-un hal fără de hal, continuă să o facă în așa manieră”, a declarat șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, pentru TRM.

Contactat pentru o reacție, șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu a declarat pentru sursa noastră că Ilan Șor nu a depus, până în prezent, nici-o cerere de renunțare la cetățeni.

Edilul Capitalei Ion Ceban, în fotografii frumoase alături de soție și copii, îmbrăcați la patru ace cu prilejul începerii noului an de studii
Articolul anterior
Cuplu îmbogăţit peste noapte, după ce a găsit sub podeaua din bucătărie un adevărat tezaur. Au crezut că este un cablu electric
Articolul următor