Belarus a început exerciții militare în mai multe regiuni, inclusiv la frontiera cu Polonia

Belarus a inceput exercitii militare langa orasul Brest, situat in apropiere de frontiera cu Polonia, in capitala sa Minsk si la Vitebsk, o regiune din nord-estul tarii, scrie stirileprotv.ro.

Anuntul a fost facut joi de Ministerul belarus al Apararii, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Antrenamente pentru „eliberarea teritoriului ocupat temporar de un inamic”

Exercitiile de comandament, programate sa aiba loc pana pe 14 septembrie, vizeaza antrenamente pentru ‘eliberarea teritoriului ocupat temporar de un inamic’ conventional si recapatarea controlului asupra regiunilor de frontiera, a specificat institutia de aparare de la Minsk.

Potrivit Ministerului, numarul de trupe si de echipamente militare implicate in aceste manevre nu necesita trimiterea unei notificari Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), in conformitate cu regulile organizatiei de securitate paneuropene.

Cine supervizeaza exercitiile militare ale Belarusului

Exercitiile sunt supervizate de catre seful Statului Major General al Fortelor armate belaruse, Viktor Gulevici, potrivit agentiei oficiale de presa belarusa Belta.

Belarus, cel mai apropiat aliat al Rusiei, a pus la dispozitia armatei ruse teritoriul tarii sale pentru a ataca Ucraina.

Incendiu într-un bloc locativ din municipiul Chișinău. Pompierii au intervenit în forță

Un incendiu s-a produs astăzi, 5 mai, într-un bloc locativ din municipiul Chișinău. S-a stabilit că focul a cuprins balconul unui apartament.

Potrivit IGSU, în după amiaza zilei de 5 mai curent, în jurul orei 15:22, pompierii din municipiul Сhișinău au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de locuit de pe strada Dumitru Râșcanu 4.

Conform primelor informații, focul a cuprins balconul unui apartament de la etajul patru. La fața locului pentru stingerea arderii au intervenit trei echipe de salvatori. Angajații IGSU au reușit localizarea arderii la ora 15:37. 

La moment, forțele IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea completă a incendiului. Victime nu au fost raportate.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii  și salvatorii au intervenit în 74 situații de risc.

Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite.

Una dintre bombele lansare de ruși, care zbura către regiunea Harkov din Ucraina, a căzut lângă Belgorod, rănind cinci cetățeni din Rusia

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost rănițiImagine simbol

Viaceslav Gladkov a declarat că 30 de case și 10 mașini au fost avariate, fără a preciza sursa exploziei, transmite stirileprotv.ro.

Răniții au fost duși la spital cu răni de schije inclusiv la cap și față, a spus el.

El a spus că a fost „miraculos” că nimeni nu a murit în incident.

Belgorod este situat în apropierea graniței cu Ucraina, vizavi de orașul Harkov din nord-estul Ucrainei.

Mai multe canale de Telegram citate de publicația Nexta susțin că una dintre bombele lansare de ruși, care zbura către regiunea Harkov din Ucraina, a căzut lângă Belgorod.

Fondul Monetar Internaţional: În următorii ani, Moldova va depăși mai multe țări din regiune după PIB pe cap de locuitor

În următorii cinci ani, Republica Moldova va avea cea mai mare creștere economică din regiune şi va depăși rând pe rând, după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, Armenia, Belarus, Georgia, Macedonia de Nord şi Albania.

Cel puţin așa arată cele mai recente prognoze ale Fondului Monetar Internaţional (FM) privind evoluţia Produsului Intern Brut per locuitor, a statelor lumii până in anul 2029, transmite mold-street.com.

Astfel FMI estimează că dacă, în 2022, PlB-ul brut pe cap de locuitor al Republicii Moldova a constituit 5.726,1 dolari (preţuri curente), apoi deja în acest an va ajunge la circa 7.500 de dolari, ca în 2027 să treacă de 10.000 de dolari, iar în 2029 să ajungă la aproximativ 13.300 de dolari.

Citește tot articolul pe mold-street.com.

Într-o livadă din raionul Ialoveni cresc mere care cântăresc până la jumătate de kilogram fructul
Articolul anterior
VIDEO: Vladimir Putin a ațipit la o ședință despre dezvoltarea turismului din Rusia
Articolul următor