Harry şi Meghan sunt ”foc și pară”: copiii lor NU vor primi titlul de Alteță Regală

Prințul Harry și soția lui Meghan Markle sunt SUPĂRAŢI deoarece copiii lor, Archie și Lilibet, nu vor primi titlul de Alteța Sa Regală (ASR) când vor fi numiți prinț și prințesă de Regele Charles al III-lea, scrie mediafax.ro.

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi statutul de ASR atunci când vor fi numiți prinț și prințesă de către regele Charles al III-lea, susține o sursă. Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, urmează să fie numiți oficial prinț și prințesă în viitorul apropiat, deoarece Charles a fost de acord să emită un document pentru a acorda aceste titluri.

Totuși, sursele susțin că, în urma discuțiilor tensionate cu noul rege, soții Sussex sunt „furioși” deoarece copiii lor nu vor primi titluri de Alteța Sa Regală. Se mai spune că Harry și Meghan s-au plâns că fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au statutul de ASR, deși nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

„Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuții în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie și Lilibet sunt prinț și prințesă. Au fost necruțători de când a murit regina. Dar au rămas furioși pentru că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri în urma decesului reginei, ca parte a regulilor stabilite de regele George al V-lea în 1917 care limitau numărul de membri ai familiei regale care folosesc titlul ASR.

„Să-i lăsăm pe Archie și Lilibet să devină prinț și prințesă, dar să nu aibă titlurile HRH ar fi un compromis clasic. Același lucru s-a întâmplat cu Diana și Fergie după ce au divorțat de Charles și Andrew. Și, bineînțeles, Sarah Ferguson este și astăzi ducesă de York. Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți, deoarece folosirea de prinț sau prințesă sună bine în State. Dar, chiar dacă copiii lor sunt încă sus în linia de succesiune, ei nu vor fi membri ai familiei regale care lucrează, așa că este foarte corect să nu aibă titluri. O mulțime de oameni cred că Harry și Meghan ar trebui să-și piardă ei înșiși titlurile, așa că eu cred că ar trebui să accepte acest compromis și să fie recunoscători, deoarece ar putea fi mult mai rău pentru ei și pentru copiii lor”, a declarat, pentru MailOnline, expertul regal Phil Dampier.

Soții Sussex au încetat să mai folosească propriile lor titluri ASR după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale de rang înalt și s-au mutat în Aemrica de Nord.

Doi bărbați și un minor de 16 ani, din Ștefan Vodă, reținuți pentru jafuri stradale

Doi bărbați de 29 de ani și un minor de 16 ani, originari din Ștefan Vodă, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Rîșcani a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după ce ar fi comis două jafuri stradale.

Ambele cazuri au avut loc în noaptea de 6 mai, pe străzile Columna și Andrei Doga din capitală.

Polițiștii au fost sesizați de doi bărbați care au comunicat că au fost agresați de către trei indivizi și,  în mod deschis, le-au fost sustrase bunurile materiale, bijuterii din aur și telefoanele mobile, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Prejudiciul material cauzat a fost estimat la 74.100 de lei.

În urma măsurilor de investigare și urmărire penală suspecții au fost identificați și reținuți.  În cadrul acțiunilor procesuale aceștia și-au recunoscut vina. Bunurile materiale sustrase au fost depistate la unul dintre suspecți, fiind ridicate și întoarse proprietarilor.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Aceștia nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice, iar unul dintre ei recent a fost eliberat din detenție.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri privind stabilirea complicității acestora și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul capitalei.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Aceștia nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice, iar unul dintre ei recent a fost eliberat din detenție.

Un bărbat din Călărași a fost amendat pentru că-și păștea caprele în loc interzis

14 capre au fost surprinse în timp ce pășteau într-o zonă cu puieți de arbori plantați în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP). Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, incidentul a avut loc în localitatea Sipoteni din raionul Călărași.

Proprietarul caprelor a fost identificat și sancționat conform prevederilor Codului contravențional, precizează IPM, transmite Știri.md.

Prejudiciul adus arborilor plantați a fost estimat la 1.134 de lei.

„Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Călărași a preluat situația și urmează să stabilească dacă puieții plantați au suferit daune semnificative, impunând astfel necesitatea recuperării pagubei materiale. Această situație subliniază importanța protejării ecosistemelor noastre fragile și necesitatea aplicării legilor pentru a descuraja activitățile care pot afecta mediul înconjurător”, se menționează în comunicat.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că „acest incident servește ca un avertisment clar că respectarea regulilor și a legilor privind conservarea naturii este esențială pentru a proteja mediul înconjurător și a asigura o planetă sănătoasă pentru toți”.

Ministerul Justiției cere limitarea activității Partidului Şansă pentru șase luni

Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Șansă”, pentru un termen de șase luni.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat ministerul și a informat că, în cadrul controlului complex efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete, transmite Știri.md.

Ministerul Justiției menționează că a solicitat Partidului Politic „Șansă” să prezinte actele către Comisia Electorală Centrală, în conformitate cu cerințele actului de control. Ulterior, instituția a fost anunțată că informația emisă de formațiunea politică nu este conformă pentru efectuarea controlului, fapt ce a determinat înregistrarea acțiunii în instanță.

Panică în rândul adolescenților! TikTok a picat în toată lumea
Articolul anterior
Video! O femeie, surprinsă în timp ce fură flori dintr-o curte din sectorul Râșcani al capitalei
Articolul următor