Tradiția inedită pe care Andreea Marin și fiica ei o au în fiecare an. La ce și-au propus să nu renunțe: “Le adunăm an de an”

Andreea Marin reușește să facă orice își propune, ocupându-se de numeroase proiecte și fiind extrem de implicată în viața fiicei sale, Violeta. Vedeta ne-a dezvăluit, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Ego.ro, că a condus-o pe adolescentă la școală în prima zi, mai ales pentru că acestea au o tradiție inedită de respectat în fiecare an. De asemenea, Zâna ne-a explicat și cum se descurca în copilărie atunci când vine vorba despre învățătură.

Andreea Marin a condus-o pe Violeta în prima zi de școală

Andreea Marin are o fiică superbă, Violeta, iar cele două au o relație extrem de apropiată. Vedeta a condus-o pe aceasta la școală în prima zi din clasa a 11-a, ținând cont că ele au o tradiție de respectat. În fiecare an, acestea fac o fotografie pentru a păstra amintirile. Cu toate acestea, Zâna, aflată la evenimentul de lansare al numărului de toamnă A List Magazine, ne-a dezvăluit că adolescenta nu a avut emoții:

“E fată mare. E în anul 11 deja, deci nu mai am aceleași probleme. Se descurcă foarte bine. Am fost, bineînțeles, la ea la școală, dar am făcut fotografie de început de an, că este o tradiție deja pentru noi, dar, în rest, s-a descurcat singurică. Bineînțeles, sigur că da. (n.r. au fotografiile în casă). Și le adunăm an de an. Nu, nici gând (n.r. Violeta nu a avut emoții). Copiii din ziua de astăzi sunt foarte evoluați față de cum eram noi odinioară.”

Cum se descurca la școală în copilărie

Mai mult, Andreea Marin ne-a explicat că tatăl ei nu o conducea la școală, mai ales pentru că locuința în care stăteau era foarte aproape de locul în care învăța. Vedeta ne-a dezvăluit că lua mereu note de 10, însă nu se considera o tocilară:

“Nu, nici gând. Școala mea era vis-à-vis de casa mea. Deci tata mă vedea de la geam. Nu eram o tocilară, dar eram o elevă de 10, recunosc. Învățam selectiv, dar isteț.”

“Trebuie să fim și mai blânzi cu noi”

Nu este un secret faptul că Andreea Marin este o persoană muncitoare, care reușește să facă orice își propune. Chiar dacă majoritatea proiectelor sale au fost un succes, ea a punctat că nu mereu totul iese așa cum ne dorim:

“Trebuie să fim și mai blânzi cu noi. Nu întotdeauna ne iese totul așa cum am visat. Dar, într-adevăr, majoritatea proiectelor mi-au ieșit.”

Are un stil de viață sănătos

Superba zână se bucură și de o grădină, care se află în locul în care muncește. Andreea Marin are un stil de viață sănătos, are grijă atunci când vine vorba despre produsele pe care le mănâncă și face sport:

“Tot acolo, la Creative Hub, este și grădina aceasta minunată, este ca un mic colț de rai, așa este. Viața sănătoasă este pentru mine ceva obișnuit, adică ceva ce se întâmplă în fiecare zi. Nu este un eveniment care se întâmplă o dată la nu știu cât timp. Atunci, eu trăiesc foarte firesc. Nu am secrete. (n.r. de frumusețe). Încerc să fac sport, încerc să mănânc sănătos, deci lucruri normale și oameni frumoși care se ocupă, de exemplu, de un machiaj, de o coafură, atunci când vin la un astfel de eveniment.”

Ce surpriză le pregătește fanilor

Cartea ei, “Nu există nu se poate” a fost un real succes, astfel că fanii se pot bucura. Vedeta lucrează intens la al doilea volum:

“Volumul 2 “Nu există nu se poate” este în lucru acum. În curând. Se lucrează acum la ea, la aranjarea în pagină, în fine, mai avem.”

sursa: www.ego.ro

Pe cine a schimbat premierul Recean în Guvern

Premierul Dorin Recean a anunțat, aseară, schimbările operate în Guvern. Dar acestea par mai mult rocade decât remanieri guvernamentale, scrie jurnal.md.

Astfel, vicepremierul Vladimir Bolea a fost mutat de la MAIA la MIDR, în locul lui Andrei Spînu, care și-a depus mandatul la 11 noiembrie. În fruntea MAIA, vine antreprenoarea Ludmila Catlabuga.Schimbările au vizat și MAI. În locul lui Adrian Efros în postul de ministru a fost numită Daniela Misail-Nichitin, care a exercitat până acum funcția de secretar de stat la MAI.Noii miniștri vor depune jurământul azi, la ora 10:00.Remanieri guvernamentale au fost cerute de președinta Maia Sandu, după victoria sa recentă în alegerile prezidențiale. Ea a spus că a auzit pretențiile cetățenilor, astfel că vor fi făcute remanieri în guvern.

Criză de muncitori în agricultură: Fermierii din țară vor să aducă angajați din Asia

Problema forței de muncă este acută în agricultură. Fermierii se plâng tot mai des de lipsa muncitorilor și, în unele cazuri, rămân cu roada pe câmp, neavând cine să o strângă. Așa s-a întâmplat cu un cultivator de roșii din raionul Anenii Noi. Tone de legume au putrezit, pentru că nu a găsit oameni care să le culeagă. Cei care dețin terenuri mai mici spun că, deși cu greu, dar se descurcă. Din această cauză, tot mai mulți fermieri se gândesc să apeleze la muncitori din Asia sau Africa, scrie tv8.md.

Imaginile pe care le vedeți au fost filmate de către un fermier din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Acesta s-a plâns că a rămas cu roșiile pe câmp, în luna octombrie, din cauză că nu a găsit oameni care să le culeagă. 

„Cantitatea e mai mare, deoarece noi atunci am început a le culege. Și dacă până anul ăsta noi mai dovedeam să le ducem pe piață în stare proaspătă, anul ăsta le-am pus pe combină și le-am trimis la prelucrare, la fabrica de la Orhei și de la Budești, la suc. Nu știu de ce, dar oamenii nu prea vor să vină. S-au mai făcut brigăzi și prin alte raioane, dar nu mai vor să lucreze așa cum lucrau înainte. Si mulți s-au dus peste hotare, au rămas aici numai bătrânii care nu mai pot lucra. Găseam noi anul trecut, cu un an în urmă, căram oameni tocmai de la Chiperceni, de la Orhei. Vă dați seama, în fiecare zi, rutiera venea de la Chiperceni la Șerpeni și înapoi, în fiecare zi. Și anul ăsta am mai găsit noi oameni, veneau tocmai din Molovata, din partea cealaltă, din Dubăsari, ne costa rutiera doar 4 mii pe zi, în afară de salariul pentru lucrători. În stat au rămas foarte puțini oameni care vor să lucreze încă”, spune agronomul Victor Cebotaru.

Pentru această situație, agronomul a dat vina pe politicile guvernărilor trecute și actuale.

„Cred că ăsta e totuși, lipsa forță de muncă. Asta este, așa să vorbim, rezultatul guvernărilor stângace, în toate guvernările, inclusiv a lui Recean. Oamenii mai muncitori au plecat peste hotare. Au rămas aici bugetarii și o parte mică din fermieri. Muncitorii calificați nu numai în agricultură dar și din construcții, au plecat peste hotare la muncă. Cu toate că în țară la noi, muncitorii calificați găsesc cam așa salarii ca și în unele unei țări din Europa”.

Totodată, acesta este dezamăgit de faptul că cei care mai sunt în țară nu vor să muncească eficient și, de multe ori, așteaptă să treacă ziua de lucru, indiferent dacă și-au făcut activitatea sau nu.

„Noi îi plătim 400- 450 de lei pe zi. Noi le-am propus o altă variantă, adică să îi plătim la kilogramul cules. Că un om pe zi, poate să culeagă liber 500-600 de kilograme de roșii. Și dacă le-am dat un leu șaptezeci de kilogram, le-am zis că voi puteți să faceți 600, 700, 800 de lei. Cu cât mai mult faci, cu atât mai mult primești. Și mi-au spus că nu, nu ne aranjează așa. Măcar dă-mi 4 sute, 4 sute cincizeci de lei pe zi, dar eu mă uitam cum lucrează. Mergeau zece metri și se așezau cu fundul pe căldare, să șadă în voie, pentru că ei nu vin la lucru să facă bani mulți”.

În momentul de față acesta se află în discuții cu o companie care ar putea să suplimenteze forța de muncă, cu cetățeni aduși din Asia, fiind unica soluție pe care o vede pentru a putea să-și desfășoare activitatea în continuare.

„Noi am căutat variante din țările asiatice, să aducem încoace muncitori, că de altfel nu mai este chip. Mai cu seama în legumicultură, că aici trebuie multă muncă manuală. Am găsit o firmă, care să ne aducă nouă de prin Bangladesh, să facă selectare. Care o să mai rămână în agricultură, va fi neapărată nevoie să aducă de acolo. La noi în țară ăștia bătrâni nu vor să mai lucreze, cei tineri nu au nevoie de agricultură și se duc la oraș. Pe o bună pate dintre cei de prin sate i-am deprins cu ajutoarele sociale și nu se grăbesc să vină la lucru, iar asta e o problemă mare.”

Agricultura, un domeniu afectat de seceta prelungită, boli și calamități, este vulnerabilă și la criza de muncitori. Fermierii sunt tot timpul în căutarea brațelor de muncă, pentru că nu peste tot activitatea pe câmpuri este tehnologizată. Mai puțin sunt afectați de lipsa lucrătorilor cei care dețin afaceri mai mici, pentru că se descurcă datorită rudelor și prietenilor.

Furturi în serie din automobile! Un individ, reținut de oamenii legii

Polițiștii din Drochia și Bălți au reținut un bărbat de 32 de ani, originar din stânga Nistrului, suspectat de comiterea mai multor furturi din automobile, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Investigațiile desfășurate de oamenii legii au stabilit că, în perioada 2023-2024, individul ar fi comis mai multe furturi din vehicule, sustrăgând bani și alte bunuri materiale.

Oamenii legii au reținut suspectul pentru 72 de ore.

Bărbatul riscă o pedeapsă cu până la 4 ani de închisoare.

Poliția continuă investigarea cazului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și recuperarea prejudiciilor cauzate.

Datoriile consumatorilor pentru gaze înregistrează o sumă uriașă
Articolul anterior
Româncă din Italia, bătută de partener din cauza facturii la curent. Fetița acestora a chemat poliția
Articolul următor