Absenteism masiv la „referendumurile” din Ucraina. Militari mascați au fost aduși să voteze

Absenteism masiv la referendumurile organizate de Rusia în regiunile ocupate din Ucraina. Pentru a prezenta totuși la televiziunile din Rusia imagini din cadrul votării, propagandistii ruși i-au pus pe militarii din forțele speciale ale Rusiei să voteze.

Televiziunile din Rusia au prezentat astfel imagini cu militari cu fetele acoperite care votează pentru alipirea regiunilor ocupate la Rusia. „Rusia este țară noastră, noi susținem Rusia”, spune un militar mascat în față camerelor TV. Imaginile au fost înregistrate în Zaporojie.

A două zi de votare în cadrul așa-numitelor referendumuri organizate în regiunile ucrainene ocupate de Rusia a început sâmbătă, în pofida criticilor internaționale vehemente, transmit agențiile de presă internaționale.

Media de stat ruse au publicat sâmbătă imagini cu mai mulți cetățeni la secțiile de vot.

Această consultare populară, care nu este recunoscută de comunitatea internațională și nu are nicio legitimitate și nici permisiunea autorităților ucrainene, se desfășoară în regiunile Lugansk, Donețk (est), Herson și Zaporojie (sud).

‘Simulacrele de referendum’, așa cum le-a numit Occidentul, ar urmă să dureze până marți, 27 septembrie, pe fondul continuării contraofensivei ucrainene în estul țării.

Potrivit statului major al armatei ucrainene, deja mai mulți bărbați din Herson și Zaporojie au primit notificări pentru mobilizare, după ce președintele rus Vladimir Puțin a anunțat miercuri dimineață o „mobilizare parțială” a rezerviștilor.

”Aceștia sunt bărbați care au renunțat la cetățenia ucraineană și au primit pașaport rusesc”, a precizat conducerea armatei ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizase că Kremlinul va încerca să îi mobilizeze pe acești ”noi ruși” pentru a lupta contra trupelor Kievului.

sursa

Un înotător moldovean a obținut trei medalii de aur la turneul internațional din Viena

Înotătorul moldovean Constantin Malachi a obținut trei medalii de aur la un turneu internațional din Viena.

Un înotător moldovean a obținut trei medalii de aur la VienaF

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova toate cele trei medalii de aur au fost cucerite la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri.

De precizat că la competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări.

Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani în Franța. El se află în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Locuitorii Capitalei, consultați gratuit în contextul unui proiect elvețian

Mai mulți locuitori ai orașului au fost consultați gratuit, în contextul proiectului elevețian „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Acesta are drept scop promovarea sănătății și îmbunătățirea calității vieții în rândul locuitorilor.

Locuitorii Capitalei, consultați gratuit în cadrul unui proiect elvețianFoto: realitatea.md

În colaborare cu Asociația Medicală Teritorială Centru, au avut loc mai multe activități prin intermediul cărora a fost valorificată importanța sănătății, transmite realitatea.md.

Doritorii au avut oportunitatea de a efectua gratuit testări medicale a glicemiei și tensiunii arteriale, primind recomandări din partea medicilor.

Totodată, au fost distribuite materiale informative, pliante și broșuri despre alimentația sănătoasă, obezitate, gestionarea stresului, obiceiuri nocive și altele.

O nouă funcție pe Tik Tok. Este cea mai mare schimbare din ultima perioadă

Utilizatorii TikTok vor putea posta clipuri cu o lungime de până la o oră. După ce a crescut deja de mai multe ori limita de timp a clipurilor pe care le acomodează, aplicația testează acum postarea filmărilor care au o lungime de până la 60 de minute.

Creatorii de conţinut care vând abonamente deja pot posta clipuri de 20 de minute, iar un număr limitat dintre utilizatori pot chiar posta filmări lungi de 30 de minute.

Surprize pentru utilizatorii Tik Tok

Clipurile scurte au fost poarta de intrare pe piaţa platformelor de video, migrând, treptat, către filmări mai lungi care oferă mai multe oportunităţi de monetizare. Limita de 60 de minute ar putea facilita postarea episoadelor întregi pentru producătorii sau platformele de streaming care vor dori să-şi promoveze un nou serial sau film, potrivi News.ro citat de evz.ro.

Tik Tok a făcut și alte actualizări

TikTok a actualizat și sistemele de revizuire a conținutului, pentru a încorpora mai eficient gradul de risc al unui videoclip (pe baza tipului de încălcare potenţială) şi audienţa aşteptată (pe baza conturilor urmărite), pentru a determina dacă conţinutul respectiv va fi eliminat, trimis pentru a fi revizuit de către un specialist sau dacă trebuie luată o altă decizie.

Platforma ia măsuri precum funcţiile care au restricţii de vârstă, marcarea conţinutului neeligibil pentru recomandare şi sistemul de organizare a conţinutului pe baza maturităţii (Content Levels), pentru a reduce conţinutul nepotrivit prin limitarea persoanelor care pot crea sau urmări anumite tipuri de conţinut.

Platforma chineză aplică noua politică privind dezinformarea asupra schimbărilor climatice, ce are ca scop eliminarea informaţiilor false, care neagă date ştiinţifice cunoscute, cum ar fi conţinutul care contestă existenţa schimbărilor climatice sau factorii care contribuie la aceasta.

„Similar cu alte politici referitoare la dezinformare, TikTok a început să lucreze cu parteneri independenţi de fact-checking prin care se asigură de acurateţea conţinutului. În plus, platforma a introdus şi un nou instrument de căutare care îi redirecţionează pe cei care caută conţinut legat de schimbările climatice către informaţii oficiale”, se arată în comunicatul companiei.

Rușii au ajuns să fie arestați și pentru cărțile pe care le citesc: 11 jurnaliști și activiști au fost percheziționați acasă și ridicați
Articolul anterior
General-maior rus rănit în Ucraina, evacuat de urgență de pe front
Articolul următor