Puține vedete au fost la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Ce colegi de breaslă l-au condus pe marele actor pe ultimul drum

Puține vedete au fost la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Astăzi, unul dintre cei mai mari artiști ai României a fost înhumat în Cimitirul Bellu și foarte puține chipuri celebre l-au condus pe ultimul drum, în ciuda regretelor exprimate de aceștia pe rețelele de socializare, de când marele Alexandru Arșinel a închis ochii și până astăzi.

Alexandru Arșinel este înmormântat astăzi, 2 octombrie 2022, la Cimitirul Bellu.

Actorul a fost condus pe ultimul drum de toți cei care i-au fost apropiați sau admiratorii care regretă dispariția lui. În jur de 300 de oameni au aplaudat sicriul cu trupul neînsuflețit al maestrului și l-au condus spre locul de veci. În schimb, trist de puține fețe cunoscute și-au făcut apariția la înmormântare.

Slujba de înmormântare a lui Alexandru Arșinel a început la ora 12.00 și printre cei 300 de oameni simpli, care au venit la cimitirul Bellu pentru a-i aprinde o lumânare maestrului s-au numărat și câteva vedete.

Astfel, l-au condus pe ultimul drum pe maestrul Arșinel Gheorghe Turda, Mirela Vaida, Monica Davidescu și Aurelian Temișan, Vasile Muraru și Adrian Enache.

Restul persoanelor publice care l-au cunoscut și admirat pe Alexandru Arșinel s-au limitat la mesaje de condoleanțe și coroane de flori.

Văduva lui Alexandru Arșinel l-a condus pe maestru, pe ultimul său drum

Aflată în scaun cu rotile, văduva lui Alexandru Arșinel a fost tot timpul prezentă lângă sicriul soțului ei, dar și pe ultimul său drum, către locul de înhumare din Cimitirul Bellu.

Marilena, văduva lui Alexandru Arșinel a fost adusă la slujba de înmormântare de băieții ei pentru că se află în scaun cu rotile și nu se poate deplasa singură.

Îmbrăcată în negru și pe cap cu o pălărie neagră, Marilena Arșinel a fost ajutată de mai mulți bărbați să intre în biserică. Soția regretatului actor a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile, după ce tocul pantofilor i s-a blocat în scări și a căzut, lovindu-se la cap.

Marinela, femeia care i-a fost alături lui Alexandru Arșinel timp de 54 de ani, a apărut vineri în jurul orei 16.00, la Teatrul Constantin Tănase, într-un scaun cu rotile, fiind ajutată chiar de unul dintre băieții săi. Văduva lui Alexandru Arșinel a lăsat o coroană de flori și un mesaj de adio dureros.

Marinela Arșinel a ales orhidee imperială albă și verde pentru coroană. În evidență a ieșit și mesajul pe care aceasta a dorit să-l scrie pe panglica funerară: „Te voi iubi mereu! Soția Marilena.

sursa: www.viva.ro

Azilul de Animale din Capitală, deschis pentru vizitatori

Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor” anunță că începând cu data de 16 mai 2024, Azilul Municipal de Animale situat pe str. Uzinelor 205/6, mun. Chișinău, primește vizitatori de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În perioada primăvară-toamnă, sâmbăta, în intervalul orar 09.00 – 16.00, se desfășoară târguri de adopții, în cadrul cărora vizitatorii au ocazia să interacționeze cu patrupezii noștri și să își aleagă favoritul cu care va merge acasă.

Avem câini sociabili, frumoși, de toate culorile, taliile și care sunt deparazitați, vaccinați, microcipați, sterilizați și abia așteaptă să își găsească familiile de care au atâta nevoie.

Totodată, vă informăm că persoanele care urmează să viziteze Azilul Municipal de Animale, vor completa o Declarație pe propria răspundere conform formularului atașat și au obligația de a respecta condițiile stipulate în Ordinul nr.4-a din 16 mai 2024, emis de către administratorul interimar al Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor”.

Primăria Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a BERD

Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și la Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Erevan, Armenia.

Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor”.

Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD.

„Este o onoare pentru noi, iar aceste premii sunt adjudecate pentru prima dată de către Chișinău.

Mulțumesc întregii echipe care depune eforturi în realizarea proiectelor cu implicarea și suportul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Primarul General, Ion Ceban, care a se află într-o vizită de lucru în Erevan, Armenia.

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară
Articolul anterior
Fiecare al treilea vizitator al sărbătorii Ziua Națională a Vinului a interacționat cu ediția specială AnimAliens Wines – Carla’s Dreams
Articolul următor