Veste bună pentru moldovenii din UK! Permisele și diplomele de studii ar putea fi recunoscute

Responsabilii din Republica Moldova și Marea Britanie discută despre conversiunea permiselor de conducere, titlurilor științifice, diplomelor și certificatelor. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a discutat subiectul cu ministrul pentru Europa al Regatului Unit, Leo Docherty, care s-a aflat într-o vizită oficială în țara noastră, scrie realitatea.md.

Pe lângă recunoașterea reciprocă a actelor, cei doi au vorbit și despre măsurile de protecție socială care ar putea fi implementare în beneficiul moldovenilor care lucrează  în Regatul Unit.

„Am discutat și anumite măsuri care ar îmbunătăți condițiile în care locuiesc cetățenii noștri din Marea Britanie. Am discutat interesul nostru pentru a progresa în direcția unor acorduri privind conversiunea reciprocă a permiselor de conducere, recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice”, a declarat Popescu după întrevedere.

Încă patru atleți moldoveni calificați la Jocurile Olimpice

Echipa Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris s-a mărit. Alți 4 sportivi s-au calificat în proba de atletism. Cea de-a 33-a ediție a Olimpiadei de vară se va desfășura între 26 iulie și 11 august.

Cei 4 atleți care s-au alăturat lotului olimpic sunt Serghei Marghiev, care evoluează în proba de aruncare a ciocanului, Andrian Mardare, care practică aruncarea suliței, Alexandra Emilianov, la aruncarea discului, și Dimitriana Bezede, la aruncarea greutății, conform Moldova 1.

Pentru a obține dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris, la atletism, sportivii trebuiau să se claseze nu mai jos de locul 32 în topul mondial. Astfel, Marghiev este pe locul 26, Mardare pe treapta a 13-a, Emilianov pe locul 24, iar Bezede – pe poziția a 27-a.

În total, la atletism, Republica Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi. Zalina Marghiev obținuse cota încă în luna mai, când a îndeplinit baremul de calificare în proba aruncarea ciocanului.

La moment, țara noastră are deja 25 de sportivi calificați la Olimpiada de la Paris.

O nouă atracție în sectorul Ciocana: Leagăne noi, instalate pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân

În sectorul Ciocana al capitalei a apărut o nouă zonă de recreere pentru adulți și copii. Pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în apropierea intersecției cu strada Petru Zadnipru, au fost instalate mai multe leagăne noi.

Potrivit Primăriei capitalei, municipalitatea a instalat astfel de leagăne în toate sectoarele din Chișinău. Unele dintre ele se regăsesc pe alei, iar altele – în parcuri.

Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze

Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de Hector Crecesco, care a semnat cu Feyenoord Rotterdam. Fundașul de 14 ani a fost crescut de Dacia Buiucani, iar în ultimul sezon a avut negocieri cu mai multe echipe, alegând până la urmă să îmbrace tricoul clubului care a lansat în fotbalul mare jucători ca Van Persie și Wijnaldum.

,,A fost Sparta Rotterdam, a doua cea mai bună echipă din Rotterdam, Excelsior, tot din Rotterdam și Dordrecht. La fel, au fost negocieri neoficiale cu Ajax”, a declarat tânărul, pentru Pro Tv Chișinău.

După o serie de discuții cu mai multe cluburi olandeze, dar și din alte țări, Hector a semnat un contract prealabil cu Feyenoord Rotterdam. Potrivit regulilor fotbalului olandez, abia la vârsta de 16 ani, fundașul nostru va putea avea un contract de profesionist.

Deși a evoluat la Dacia Buiucani până în această vară, jucătorul nostru pleca în Rotterdam pentru diferite teste, la solicitarea echipei, unde de-a lungul timpului au crescut vedete de talie mondială ca: Giovanni van Bronckhorst, Robin van Persie, Nathanyel Ake și Georginio Wijnaldum. Citește articolul întreg aici.

Anual, în Moldova sunt depistate circa cinci mii de persoane cu probleme grave de sănătate mintală
Articolul anterior
Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognozele meteorologilor
Articolul următor