Cupluri celebre cu o diferență de vârstă considerabilă. Pentru ei, dragostea e cea mai importantă

Cu toții știm că vârsta e numai un număr. Când vine vorba de dragoste, mai multe cupluri celebre din România și de la Hollywood nu au ținut cont de diferența de vârstă. Printre vedete se află și Andreea Marin, cu partenerul ei, Adrian Brâncoveanu, dar și Elena Udrea cu Alexandru Alexandrov.

Ce cupluri celebre din România și de la Hollywood se iubesc în ciuda diferenței de vârstă. Pentru ei, dragostea este pe primul loc. Tu știi ce diferență de ani există între Andreea Marin șii partenerul ei, Adrian Brâncoveanu?

Cupluri celebre din România cu o diferență de vârstă mare

În România sunt multe cupluri care trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, chiar dacă între ei este o diferență de vârstă considerabilă. Iată ce vedete se iubesc în ciuda faptului că există o diferență de ani între ei.

Petre Roman și Silvia Chifiriuc

Petre Roman se iubește cu Silvia Chifiriuc din anul 2005. Între ei există o diferență de vârstă de 25 de ani, însă acest aspect nu a stat în calea iubirii dintre ei. Fostul premier are alături de cântăreață un fiu, Petrus.

Elena Udrea și Adrian Alexandrov

Între Elena Udrea și partenerul ei, Adrian Alexandrov, este o diferență de vârstă de 13 ani. Fosta politiciană împlinește anul acesta 49 de ani, iar iubitul e are 35 de ani. Cei doi au împreună o fetiță.

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu

Cu toții știm că Andreea Marin și-a găsit fericirea în brațele lui Adrian Brâncoveanu. Între cei doi există o diferență de vârstă de 10 ani. Ei formează unul dintre cele mai apreciate și solide cupluri din showbiz-ul românesc.

Cupluri celebre de la Hollywood cu diferență de vârstă

Nici la Hollywood nu se ține cont de diferența de vârstă. Iată ce vedete din străinătate se iubesc, chiar dacă există o diferență de ani între ei. Ce cupluri celebre sunt în această situație.

Blake Lively și Ryan Reynolds

Între celebra Blake Lively și Ryan Reynold este o diferență de vârstă de 11 ani. Cei doi se cunosc încă din anul 2010, când vedeta acea 22 de ani, iar partenerul ei 33 și formează un cuplu din 2011.

Jason Statham și Rosie-Huntington-Whiteley

Jason Statham trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Rosie-Huntington-Whiteley, chiar dacă între ei există o diferență de vârstă foarte mare și anume 20 de ani. Cei doi formează un cuplu din anul 2010, iar în 2016 s-au logodin. Au împreună un fiu, Oscar Statham.

Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones

Dacă diferența de vârstă dintre Jason Statham și Rosie-Huntington-Whiteley este una mare, trebuie să știi că între Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones există o diferență de 25 de ani. Cei doi sunt născuți în aceeași zi, pe data de 25 septembrie și s-au cunoscut încă din anul 1996, atunci când au participat la un festival de film.

sursa: www.spynews.ro

Vor lupta împreună împotriva violenței în familie

Direcția de Poliție a municipiului Chișinău și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) au semnat un acord de colaborare prin care se angajează împreună în lupta împotriva violenței în familie.

Prin această alianță, Centrul de Justiție Familială al Poliției și AFAM își propun să-și consolideze eforturile pentru a sprijini victimele violenței domestice și a violenței sexuale.

Tudor Borș, șeful adjunct al Direcției de Poliție Chișinău: ”Prin combinarea expertizei și resurselor noastre, deschidem noi perspective pentru intervenția eficientă și prevenirea violenței domestice în comunitatea noastră.”

Carolina Bugaian, președinta AFAM: ”Acest acord reprezintă un pas important pentru crearea unei comunități în care fiecare persoană să se simtă protejată și susținută.”

Pentru a solicita ajutor de la echipa Centrului de Justiție Familială al Poliției apelați Serviciul Unic de Urgență 112.

Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete – 0 8008 8008. 060859988.

3 Mai – Ziua mondiaală a libertății presei!

Anual, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost instituită pentru a atrage atenţia întregii lumi asupra importanţei şi obligaţiei respectării libertăţii de exprimare, aşa cum sunt ele stabilite în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care, la articolul 19 arată că: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.

Cu ocazia acestei zile, UNESCO oferă premiul Guillermo Cano unei persoane, organizaţii sau instituţii care a adus o contribuţie excepţională la apărarea şi promovarea libertăţii presei oriunde în lume, în special în zonele cu un grad ridicat de pericol. Distincţia a fost acordată pentru prima oară în anul 1997 şi poartă numele lui Guillermo Cano Isaza, un jurnalist columbian care a fost asasinat chiar în faţa clădirii ziarului la care lucra, El Espectador din Bogotá, la 17 decembrie 1986, pentru că deranjase cu anchetele sale marii comercianţi de droguri din Columbia.

Ziua Mondială a Libertăţii Presei prilejuieşte ocazia de a informa cetăţenii asupra cazurilor de încălcare a libertăţii presei – un moment de reamintire a faptului că în zeci de ţări ale lumii publicaţiile sunt cenzurate, persecutate, suspendate sau închise, iar jurnaliştii, editorii şi publiciştii sunt hărţuiţi, atacaţi, arestaţi şi chiar ucişi. Această zi este un prilej pentru a încuraja şi dezvolta iniţiative în favoarea libertăţii de expresie şi de a consolida statutul libertăţii de expresie în întreaga lume, este o oportunitate pentru a reaminti guvernelor din întreaga lume nevoia de a-şi respecta angajamentele privind libertatea presei şi o zi de reflecţie în rândul profesioniştilor din media asupra implicaţiilor libertăţii de expresie şi a eticii profesionale.

Pe locurile de frunte în topul libertăţii presei sunt Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca. Ultima poziţie este ocupată de Coreea de Nord şi Eritrea.

Republica Moldova a coborât trei poziții în topul privind libertatea presei în raport cu anul 2023. Astfel țara noastră s-a poziționat pe locul 31, în timp ce în cu un an înainte a ocupat locul 28 din 180 de țări.

Unica.md face parte din presa independentă din R. Moldova! Este o instituție care își menține constant poziția și ne bucurăm că putem veni în fața publicului cu un content produs de noi.

Vinerea Mare! Ziua cu o însemnătate puternică pentru credincioși

Vinerea Mare sau Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor, este o zi de mare doliu a întregii creştinătăţi pentru că în această zi a fost răstignit şi a murit Mântuitorul lumii, Iisus Hristos.

Vinerea Mare

Este ziua cu o însemnătate puternică pentru credincioși, deoarece este ziua care marchează momentul suferințelor lui Hristos. Este ziua în care Mântuitorul a îndurat toate durerile în drum spre muntele Golgota, acolo unde a fost răstignit.

În această zi se face pomenire de sfintele, mântuitoarele şi înfricoşătoarele Patimi ale Mântuitorului. Este ultima vineri din Postul Paştilor şi, potrivit tradiţiei, este zi de post negru, adică nu se bea decât apă toată ziua. Conform tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, pentru că pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet, notează crestinortodox.ro.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârşeşte niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar şi aşezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Din străbuni se ştie că prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos şi pregătirea Trupului Său pentru înmormântare.

Din strămoşi se spune că pe cei ce trec de trei ori pe sub Sfantul Aer nu-i doare capul, mijlocul şi salele în cursul anului, iar dacă îşi şterg ochii cu marginea epitafului nu vor suferi de dureri de ochi.

În acestă zi de vineri, seara, se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf, care simbolizează trupul Mântuitorului. După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este aşezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne pănă la Înălţare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

La terminarea slujbei se seară din Vinerea Mare, femeile obişnuiesc să meargă la morminte, unde aprind lumânări şi-şi jelesc morţii. La sfârşitul slujbei, preotul împarte uneori florile aduse, care erau considerate a fi bune de leac. În trecut, lumea pleca acasa cu lumânările aprinse pe drum, ca să afle şi morţii de venirea zilelor mari. Aceştia ocoleau casa de trei ori şi, atunci când intrau, se închinau, făceau câte o cruce cu lumânarea aprinsă în cei patru pereţi sau doar la grinda de la intrare şi păstrau lumânarea pentru vremuri negre.

Din moşi strămoşi se crede că dacă plouă în Vinerea Mare anul va fi mânos, iar daca nu, nu va fi roditor. Unii consideră că, daca se scufundă în apă rece de trei ori în această zi, vor fi sănătoşi tot anul.

Unii obişnuiesc să afume casa cu tămâie în Vinerea Mare, înconjurând-o de trei ori, în zorii acestei zile, pentru ca gângăniile şi dihaniile să nu se apropie de casă şi de pomi scrie crestinortodox.ro.

Iată ce nu ai voie să faci în acestă zi sfântă:

În Vinerea Mare trebuie să se evite lucrările agricole, în special mersul pe câmp, semănatul sau alte activităţi asemănătoare. Această zi mai poartă şi numele de Vinerea Seacă şi asta pentru că tot ceea ce se seamănă nu rodeşte.

În acestă zi nu se sacrifică păsări sau animale, aşa că dacă doriţi să sacrificaţi un animal sau păsări pentru a avea produse din carne de Paşte, este bine să faceţi acest lucru din timp.

În Vinerea Mare este interzis spălatul. De asemenea, în această zi nu se coase şi nu se face curăţenie.

În această zi nu se merge la frizer. Cei mai superstiţioşi evită să se tundă în Vinerea Mare, deoarece se spune că le va muri cineva din familie. Cu toate acestea, există anumite zone, cum e cazul Moldovei, unde oamenii cred că vor fi feriţi de anumite afecţiuni şi boli dacă merg la frizer.

Gestul cu semnificații profunde, pe care îl fac femeile care protestează în Iran. Ce reprezintă tăierea părului
Articolul anterior
Un tânăr a murit la spital după ce a fost înțepat de o insectă
Articolul următor