Semințele de in sunt bogate în substanțe nutritive și fibre. Acestea elimină toxinele stocate în organism și aduc corpului substanțe valoroase, controbuind în același timp la lupta cu kilogramele în plus.
Datorită conținutului ridicat de fibre, ceaiul de in ajută la eliminarea toxinelor și, de asemenea, reglează nivelul zahărului din sânge și calmează apetitul.
Reglează tranzitul tractului intestinal și previn acumularea grăsimilor în organism. Cum se prepară ceaiul de in?
Ingrediente: 1 litru de apă clocotită, 3 linguri semințe de in.
Puneți 3 linguri de semințe de in în apă clocotită, acoperiți, lăsați să se odihnească peste noapte și filtrați mucoasa a doua zi.
Consumați 150 de mililitri din acest ceai de 3-4 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Urmați cura timp de zece zile, apoi faceți o pauză timp de zece zile și repetați. Folosiți multă apă în timpul curei.
Semințele de in înmuiate pot fi consumate integral. Acestea nu sunt recomandate celor care suferă de gastrită, ulcer gastric sau duodenal și colon iritabil.
Notă: informația prezentată în acest articol nu poate substitui recomandările medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, adresați-vă specialistului!