Povestea fabuloasă a Annei Sorokin, rusoaica ce a făcut milioane de euro cu o identitate falsă pe Instagram

Rusoaica Anna Sorokin, falsa milionară care a reuşit în timp record să fure milioane de dolari şi să ducă o viaţă de lux, fără să plătească nimic, a fost eliberată din închisoare. Nu este însă liberă. Nu are voie să iasă din casă şi nici să posteze pe reţelele de socializare, de care se folosea ca să racoleze victime. 

Regina escrocheriilor, cum a fost supra-numită, are de plătit o cauţiune de 10.000 de dolari. În plus, trebuie să poarte la gleznă o brăţară de urmărire, ca să poată fi supravegheată non-stop de agenţii serviciului de imigrare din Statele Unite. Autorităţile nu mai au încredere în ea şi în scuzele ei.

Anna Sorokin: Îmi cer iertare pentru greşelile pe care le-am făcut.

Cu lacrimi în ochi, dar cu milioane de dolari furaţi. Aşa a apărut Anna Sorokin în faţa judecătorilor, în 2019, când a fost condamnată până la 12 ani de închisoare pentru viaţa luxoasă pe care şi-o asigurase prin escrocherii. 

Anna Sorokin a făcut milioane de dolari cu o identitate falsă

Povestea fabuloasă a rusoaicei a început în Germania, unde s-a mutat şi a inventat o identitate falsă. A pretins că este Anna Delvey, moştenitoarea unui imperiu de peste 60 de milioane de dolari. A folosit Instagramul ca să devină celebră. Statutul i-a adus invitaţii în călătorii cu avioane private, a locuit în palate din Manhattan în numele viitoarei averi şi a luat împrumut sume colosale pe care nu le-a restituit. 

Anul trecut a fost eliberată pentru bună purtare, dar nu s-a bucurat mult de libertate. Poliţia imigraţiei a dus-o la închisoare după numai şase luni. De după gratii, rusoiaca a sfidat lumea încă o dată.

– Nu ai explicat niciodată de unde ai acei bani.

– Nici eu nu întreb niciodată oamenii de unde au bani. Şi am ştiut că oamenii vor proceda la fel. Nu îmi pasă.

Poate singurii bani câştigaţi cinstit sunt cei 320.000 de dolari, pe care Netflix i-a oferit rusoaicei în schimbul unui serial inspirat din povestea ei. Aventura a avut un succes enorm: peste trei miliarde de minute de vizionare în prima săptămâna de la lansare. 

sursa

O tânără din capitală și-ar fi ucis propriul tată

Un bărbat a murit, după ce a fost ucis de către propria fiică. Cadavrul acestuia a fost găsit ieri după-amiază, în jurul orei 16:15, într-un apartament de pe strada Andrei Doga, din sectorul Rîșcani al capitalei.

Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 64 de ani. Medicul-legist venit la fața locului a depistat pe suprafața cadavrului ,mai multe semne de moarte violentă, printre care diferite leziuni în regiunea capului și cutiei toracice, dar și urme de asfixie, susțin sursele pulsmedia.md apropiate anchetei.

Ulterior, pe urme fierbinți oamenii legii au stabilit și un bănuit, care s-a dovedit a fi fiica victimei, o femeie în vârstă de 38 de ani.

Dânsa a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele ei fiind inițiată o cauză penală, iar cadavrul bărbatului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a fost comisă crima, dar și mobilul acesteia.

Grădina zoologică, luată cu asalt de 1 iunie

Îmbulzeală și cozi la admirat animale. Așa este atmosfera de la Grădina Zoologică din Chișinău.

Îmbulzeală și cozi la Grădina Zoologică din ChișinăuFoto: tv8.md

Echipa TV8.md a reușit să surprindă mai multe imagini de la fața locului: animatori, concursuri, premii și multă distracție. Distracția a început la ora 10:00 și ține până la 20:00.

Toți copiii au acces gratuit. În program sunt diverse concursuri, premii, clovni, dar și un DJ.

gallery images

Rusia a lansat, într-o singură noapte, peste o sută de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Rusia a tras peste o sută de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă oficiali ucraineni. Potrivit forţelor aeriene ucrainene, „inamicul a lansat 53 de rachete de diferite tipuri şi 47 de drone de atac”. Aceasta a precizat că a doborât 35 dintre aceste rachete şi 46 dintre drone, scrie AFP, citată de news.ro.

În mai mult de doi ani de război, forţele ruseşti şi-au intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând întreruperi şi restricţii de energie electrică, precum şi pagube semnificative.

În timpul atacului din cursul nopţii, două centrale termice au fost lovite, a declarat operatorul ucrainean DTEK pe Telegram, fără a preciza locaţia acestora.

„Aceasta a fost o altă noapte extrem de dificilă pentru sectorul energetic din Ucraina”, a adăugat compania, cel mai mare investitor privat în acest sector din Ucraina. Inamicul a lovit două dintre centralele noastre termice. Echipamentele au fost grav avariate”.

Acesta este cel de-al şaselea atac major asupra centralelor termice ale DTEK de la jumătatea lunii martie, a adăugat compania.

Ministrul ucrainean al Energiei, Guerman Galuşcenko, a declarat că forţele ruseşti au vizat situri din cinci regiuni – Doneţk (est), Dnipropetrovsk (centru-est), Kirovograd (centru), Ivano-Frankivsk (vest) şi Zaporojie (sud).

Ministerul a avertizat că este posibil să existe restricţii de energie electrică sâmbătă seara, ca urmare a atacurilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Moscova încearcă să „exploateze” lipsa de „determinare” a principalilor aliaţi occidentali ai Ucrainei şi şi-a reiterat apelul pentru mai multe sisteme de apărare aeriană.

Principalul obiectiv al Rusiei este să normalizeze teroarea, să exploateze lipsa de apărare aeriană suficientă şi de determinare a partenerilor Ucrainei”, a declarat el pe reţelele de socializare.

„Este vorba despre un test al umanităţii şi al determinării lumii libere”, a adăugat el. Fie trecem acest test împreună, fie lumea se va scufunda într-o determinare şi mai mare şi în haos”.

Un adolescent de 17 ani a murit subit în timp ce cânta în corul şcolii. Părinţii sunt disperaţi
Articolul anterior
Sportivii noștri strălucesc pe podiumuri! Prestație remarcabilă pentru luptătoarele Mihaela Samoil și Irina Rângaci, la Campionatului Mondial U23
Articolul următor