Putin susține că poate rezolva problema alcoolismului în Rusia. Rețeta liderului de la Kremlin

Vladimir Putin spune că problema alcoolismului în Rusia poate fi rezolvată, una din soluțiile indicate de liderul de la Kremlin fiind aceea ca oamenilor să li se ofere oportunități de auto-dezvoltare, scrie Digi24.

Ce a spus Vladimir Putin despre consumul de alcool. Gluma care a devenit  virală în scurt timp. „Prefer să fiu un pesimist care bea coniac” -  Fanatik.ro

Președintele rus a ridicat subiectul alcoolismului într-o discuție pe care a avut-o vineri cu guvernatorul regiunii Magadan din estul extrem al Rusiei, Sergei Nosov. Putin a atras atenția asupra nivelului de alcoolism din regiune, dar a spus că „este o problemă care poate fi rezolvată”, scrie agenția TASS. 

El a recunoscut că este îngrijorat de acest trend, pe care îl pune pe seama „lipsei de dezvoltare a infrastructurii sociale”.

Putin a explicat că nu se referă doar la educație sau asistență sanitară, „care sunt foarte importante”. Potrivit lui, ar trebui acordată mai multă atenție creării de centre culturale și și terenuri de sport.

„Oameni trebuie să aibă ce să facă. Sunt sigur că nu este interzis, oportunitatea de auto-dezvoltare, de a face ceva interesant, de a-ți cultiva hobby-urile – este extrem de important, în od sigur va ajuta. Aceasta este practica la nivel global și la noi în țară în ultimii ani, unde avem rezultate bune la nivel național”, i-a mai spus Vladimir Putin guvernatorului din Magadan.

Mai mulți tineri de diferite etnii din Republica Moldova au participat la o tabără de vară cu tematica „Unitate prin diversitate”

15 tineri, băieți și fete, de diferite etnii din localitățile din sudul R. Moldova au vizitat unul dintre cele mai autentice locuri din regiune, obiectivul turistic al satului Congaz numit „Gagauz sofrasi”.

Unitate prin diversitate: 15 tineri au participat la o tabără de varăImagine simbol

Timp de trei zile, ei au participat la tabăra de vară cu tematica „Unitate prin diversitate”, organizată de Centrul de Informare „Pro-Europa” din Comrat, în parteneriat cu USAID, transmite Moldova1.md.

Discuții pe tema diversității etnice, subtilitățile culturii populare, bucătăria și obiceiurile naționale și desigur excursii în cele mai frumoase și pitorești locuri ale satului Congaz. Cei 15 tineri participanți la tabăra de vară au petrecut trei zile într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

„Eu am venit din satul Copceac, băiatul de lângă mine este și el de acolo. Suntem reprezentanți ai diferitelor culturi: el este moldovean, eu sunt găgăuz. Suntem interesați de cultura diferitelor popoare, mai ales cultura moldovenilor, pentru ca unele bucate erau pentru mine găgăuz, noi”, a spus un băiat.

„Tabăra noastră se numește „Unitate prin diversitate” și tema este despre diversitatea culturii din sudul Moldovei. Aici am întâlnit cu naționalități precum bulgari, găgăuzi, ucraineni și moldoveni. Și am invitat experții ca să povestească despre aceste culturi mai detaliat”, a menționat Valentina Coledji, coordonatoare centru Pro-Europa”.

Centrul Pro-Europa din Comrat planifică să organizeze și alte evenimente pentru tineri în perioada vacanței de vară.

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024

Echipa națională a Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Gazda turneului final s-a impus în optimile de finală în fața reprezentativei Danemarcei cu scorul de 2-0.

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024

Germania a început mai bine partida și a marcat chiar în minutul 3 prin fundașul Nico Schlotterbeck, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 34 partida a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Mai exact, ploaia de la Dortmund și fulgerele puternice din zonă l-au făcut pe arbitru să oprească temporar partida. După aproximativ un sfert de oră meciul s-a reluat, transmite Moldova1.md.

Până la finalul reprizei cele doup formații nu au marcat. Soarta meciului s-a decis după pauză. Danezii au reușit să înscrie prin Joachim Andersen, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Peste patru minute, Germania a deschis scorul din penalty, acordat pentru un henț în careu al lui Andersen. Kai Havertz a marcat fără probleme de la punctul cu var.

Nemții și-au dublat avantajul peste un sfert de oră. Nico Schlotterbeck l-a găsit foarte bine pe Jamal Musiala, care a accelerat spre poarta lui Schmeichel și l-a învins cu un șut la colțul lung. Musiala a înscris al treilea său gol al EURO 2024 și este pe primul loc în clasamentul golgheterilor cu georgianul Mikautadze. „Die Mannschaft” a mai înscris o dată în prelungiri prin Florian Wirtz, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Germania va juca în sferturile de finală cu învingătoarea meciului Spania – Georgia.

O placă comemorativă în memoria eroului neamului, Vitalie Rău, a fost inaugurată la Sângerei

O placă comemorativă în memoria eroului neamului, Vitalie Rău, a fost inaugurată la Inspectoratul de Poliție Sângerei. Vitalie Rău a deținut funcția de subofițer al Batalionului nr. 3 al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a Ministerului Afacerilor Interne și s-a aflat pe pozițiile de luptă din anul 1992, participând la toate operațiunile militare. La 29 iunie 1992, în timpul luptelor de lângă cinematograful „Drujba” din orașul Tighina, sergentul de poliție Vitalie Rău a căzut cu vitejie, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

„În semn de recunoștință pentru sacrificiul, devotamentul, curajul și dârzenia sa față de țară și neam, la mormântul eroului Vitalie Rău, reprezentanții sistemului afacerilor interne împreună cu veteranii Brigăzii ,,Fulger” a IGP au depus jerbe de flori și au aprins lumânări.

La eveniment a participat și Secretarul General al Ministerului Afacerilor Interne, Vladislav Cojuhari, care a menționat: „Vitalie Rău este un exemplu de curaj și devotament suprem. Prin jertfa sa, ne arată ce înseamnă să lupți pentru valorile și idealurile națiunii noastre. Astăzi, îi cinstim memoria și ne asigurăm că sacrificiul său nu va fi uitat niciodată.”

Prin sacrificiul său, Vitalie Rău va rămâne în memoria generațiilor viitoare un model de bărbăție și demnitate, înscriind o pagină de neuitat în lupta pentru independența țării. 

Prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, Vitalie Rău a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare””, menționează reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cristiano Ronaldo a primit cea mai mare amendă din istoria fotbalului
Articolul anterior
Locuitorii din Soroca stau la coadă la biblioteca din oraş pentru compensaţiile la gaz
Articolul următor