Comediantul Jimmy Kimmel va prezenta gala Oscar 2023

Jimmy Kimmel va prezenta pe 12 martie 2023 cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar. Este a treia oară când cunoscutul actor de comedie şi prezentator de talk-show este ales ca gazdă a galei.

Jimmy Kimmel a prezentat cea de-a 89-a gală şi cea de-a 90-a gală a premiilor Academiei de film americane, organizate în 2017, respectiv în 2018. Pentru ediţia de anul viitor, Glenn Weiss şi Ricky Kirshner vor fi producători executivi şi coordonatori principali ai galei, iar Molly McNearney va fi producător executiv.

„Jimmy este gazda perfectă pentru a ne ajuta să recompensăm valoarea unor artişti incredibili şi a unor filme la cea de-a 95-a gală a premiilor Oscar”, au declarat CEO-ul Academiei de film americane, Bill Kramer, şi preşedinta Academiei de film americane, Janet Yang. „Pasiunea lui pentru filme, expertiza sa din domeniul televiziunii în direct şi abilitatea de a se conecta cu publicul global vor crea o experienţă de neuitat pentru milioane de telespectatori din lumea întreagă”, au adăugat ei.

La rândul său, Jimmy Kimmel a reacţionat printr-un mesaj plin de umor: „Să fiu invitat să prezint Oscarurile pentru a treia oară înseamnă fie o mare onoare, fie o capcană. În orice caz, sunt recunoscător Academiei de film americane că m-a invitat atât de repede după ce toţi ceilalţi prezentatori buni au refuzat”.  

sursa

Moldovenii care dețin cetățenia unui stat UE sunt așteptați la vot, pe 9 iunie. În Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare

Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare. Acestea vor activa de la ora 7:00 până la ora 22:00.

„Pe 9 iunie, invităm toți cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României, Bulgariei, Franței, Poloniei, Letoniei, Ungariei și altor state membre ale Uniunii Europene (în cazul în care acestea vor decide să organizeze alegeri în cadrul misiunilor cu prezență fizică sau prin corespondență), să voteze pentru alegerile europarlamentare la secțiile de votare deschise în țara noastră, scrie unimedia.info

Pentru cetățenii României și Bulgariei au fost deschise mai multe secții de votare, iar pentru cetățenii celorlalte țări, votul se va desfășura la misiunile diplomatice aflate în Republica Moldova.

Prin prezența noastră masivă, demonstrăm că suntem europeni și că locul nostru este în UE, contribuind astfel la dezvoltarea și integrarea noastră europeană. Participarea la aceste alegeri este esențială pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită în Uniunea Europeană și pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de UE”, a scris Mihai Popșoi.

Circa 373 de milioane de cetățeni din cele 27 de state membre ale UE au dreptul de a vota în perioada 6-9 iunie la alegerile pentru Parlamentul European.

Un nou incident cu oamenii lui Șor la Aeroport

Un nou incident a avut loc la Aeroportul din Chișinău în legătură cu oamenii condamnatului fugar Ilan Șor, folosiți pentru a aduce bani de la Putin în Republica Moldova.

Mijloacele de propagandă ale falangei putiniste din Republica Moldova au acuzat autoritățile de la Chișinău că nu au permis unui grup de moldoveni să se îmbarce într-un avion de noapte pe ruta Chișinău – Erevan.

Propaganda putiniștilor moldoveni acuză că grupul respectiv a fost reținut în mod deliberat și că documentele oamenilor au fost verificate prea mult timp.

Oamenii acuză că zborul spre Erevan de pe aeroportul din Chișinău era programat pentru ora 03:40, iar eliberarea pașapoartelor a început la ora 03:20, după ce rampa de acces a fost îndepărtată de avion.

În replică, Poliția de Frontieră a declarat că nu a restricționat libera circulație a pasagerilor, cărora le-a recomandat să ajungă la timp la aeroport.

„Mai mult că nici nu a refuzat îmbarcarea acestora cum se vehiculează, întrucât aceasta nu este în competența instituției.

Reamintim călătorilor că la Aeroportul Internațional Chișinău se aplică măsuri speciale de securitate, care presupun un control mai riguros pentru a elimina orice risc și a asigura siguranța tuturor cetățenilor la trecerea frontierei de stat.

În aceste circumstanțe, reiterăm importanța venirii din timp la aeroport, cu cel puțin trei ore înainte de plecare, pentru a reuși parcurgerea tuturor procedurilor de control.

Totodată, solicităm pasagerilor să respecte regulile impuse la trecerea frontierei de stat, pentru a evita sancțiuni pentru tulburarea ordinii publice sau încălcarea regimului în punctele de trecere a frontierei de stat”, a declarat Raisa Novițchi, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră, citată de Unimedia.

Presa moldoveană scrie că acești pasageri se îndreptau spre Moscova, cu escală la Erevan, și că ar fi vorba despre curierii grupării putiniste din jurul lui Ilan Șor și a blocului politic ”Pobeda”, creat recent la Moscova.

Reamintim că, pe 23 aprilie, procurorii moldoveni au deschis un dosar penal pentru contrabandă, în cazul unor persoane care au adus în Republica Moldova, venind la Chișinău de la Moscova cu curse din Erevan și Istanbul, suma de circa 20,4 milioane de lei.

Prințul Harry face orice să-și salveze relația cu Meghan. Ce se întâmplă între cei doi

Prințul Harry și Meghan Markle s-au separat de Casa Regal și trăiesc peste Ocean. Legătura dintre cei doi este una strânsă, iar ambii sunt implicați în viața de familie. Pentru a ajunge la acest punct, fratele lui William a fost nevoit să recurgă la un gest extrem și să își apere relația, scrie evz.ro.

Prințul Harry și-a apărat relația cu Meghan Markle

La scurt timp după ce fratele lui William s-a afișat cu partenera lui, subiectul a ținut primele pagini ale tabloidelor din America. Deranjat de comentariile rasiste, Harry nu a stat pe gânduri și a decis să își apere partenera.

Astfel, acesta a trimis o scrisoare deschisă presei, menționând că este îngrijorat legat siguranța iubitei sale. Scrisoarea acestuia a fost publicată pe site-ul Casei Regale, însă aceasta a fost ștearsă la finalul anului trecut.

„Pe site-ul regal, au eliminat informația că, în 2016, Harry a trimis această scrisoare foarte, foarte furioasă către presă. El a fost deranjat de comentariile rasiste față de Meghan, toate acestea o deranjau și pe ea”, susține un expert regal.

În cartea sa de memorii, Harry a vorbit despre momentul respectiv, precizând că acesta i-a deranjat pe moștenitorii tronului. De asemenea, în urma transmiterii scrisorii, Regele Charles ar fi reacționat dur la adresa acestuia. 

„I-am arătat eseul lui Jason (Knauf, fostul secretar de comunicare al Palatului Kensington), a spus că avem nevoie de o corecție de curs imediat. Fără dezbateri, fără discuții. Într-o zi, aveam un proiect. Puternic, precis, furios, sincer. Nu credeam că va fi sfârșitul, dar poate începutul sfârșitului. Declarația mea a generat un nou atac din partea familiei mele. Pa și Willy (Regele Charles și Prințul William) au fost furioși. Mi-au dat o bătaie de cap. Declarația mea i-a făcut să arate rău, au spus amândoi. „De ce naiba? Pentru că ei nu ar fi dat niciodată o declarație pentru prietenele lor, sau pentru soțiile lor atunci când erau hărțuite.”, se arată în cartea sa de memorii.

În urmă cu o lună, acesta a călătorit în Marea Britanie, însă Regele Charles și Kate Middleton au refuzat să îl întâlnească. Apropiații Casei Regale susțin că nu există șanse de reconciliere între cele două părți.

„Întâlnirea cu Harry este ultimul lucru pe care William sau Kate Middleton îl doresc sau de care au nevoie în acest moment. Este o fantezie. Nu este vorba despre scuze sau despre cine a spus ce, ci despre protejarea familiei sale.”, conform aceleiași surse.

Un bărbat britanic s-a căsătorit cu o refugiată din Ucraina: ”Am știut că va fi soția mea!”
Articolul anterior
Liderul prorus din Herson Kirill Stremousov a murit
Articolul următor