Pensionarii ruși încep să se ridice contra lui Putin: „Operațiunea specială nu aduce decât distrugere. Rușii ucid ruși, asta se întâmplă. Distrugeri și crime”

Jurnaliști de la Radio Free Europe au întrebat moscoviti obișnuiți, pe stradă, dacă „operațiunea specială” din Ucraina a adus ceva bun pentru ucraineni. Răspunsurile sunt surprinzătoare, mai ales din partea persoanelor în vârstă, care până recent îl susțineau pe Vladimir Puțîn într-o proporție covârșitoare.

Femeie: Operațiunea specială nu aduce decât distrugere. O mulțime de oameni mor. Rușii ucid ruși, asta se întâmplă. Distrugeri și crime.

Tânăr: O să merg acolo peste trei zile. Odată ce îi vom elibera, vor fi liberi și în siguranță. Oamenii vor putea duce o viață normală.

Bărbat: Cum este posibil că un război sau o operațiune militară, oricum s-ar chema, să aibă un efect pozitiv? Nu au căldură, nu au resurse, trăiesc în frică.

Pensionară: Sunt pierderi mari și multă suferință. Ce mai pot să spun?

Tânăr: Este o întrebare periculoasă, de ce să răspund la așa ceva? Este greu să fii sincer. Oamenii inteligenți pot să citească printre rânduri.

Pensionar: Nimic bun. Dacă aș fi fost bombardat nu aș fi spus că e ceva bun în viață mea. Asta e ce vrea Puțîn, nimeni nu i se poate opune.

Pensionar: Nu a făcut niciun bine nimănui.

Tânăr: Nu a făcut nimic bun. Un război nu face decât să aducă suferință.

Canalul rus de Telegram „Mobilizatsiya” („Mobilizare”) a publicat imagini cu mobilizătii ruși care sunt ținuți captivi în pivnițe din Donețk și Luhansk (Ucraina) de către superiorii lor pentru că refuză să lupte pe front.

sursa

Mii de tineri au participat duminică la Chișinău Youth Fest. Imagini făcute cu drona

Duminică Chișinăul s-a transformat în capitala tineretului. Primăria Municipiului Chișinău a organizat duminică, 22 septembrie, curent, festivalul „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, informează unica.md.

Evenimentul organizat în centrul capitalei a fost dedicat tuturor tinerilor.

Formatul, dar și artiștii care au încins atmosfera la actuala ediție a fost decis de către tineri. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale au evoluat: Babasha, The Urs, Delia, Smiley, Lupii lui Calancea și Carla’s Dreams.

Evenimentul a fost urmărit de peste 100 mii de persoane, susține municipalitatea.

Ciuperci gigante de peste 2 kg, găsite în stânga Nistrului

Descoperire bizară în stânga Nistrului. Locuitorii din regiune au avut parte de o mare surpriză în sezonul ciupercilor. Aceștia au găsit ciuperci-gigante, ca niște mingi mari și grele, care cântăresc peste 2 kilograme, scrie unimedia.info.

Locuitorii din Bender și Rîbnița s-au fotografiat cu ciupercile uriașe și au publicat imaginile pe rețele, uluiți, de descoperirea neobișnuită.

Deocamdată, nu se cunoaște de ce specie sunt aceste ciuperci, însă acestea sunt de mai multe tipuri. 

Patru militari ai Armatei Naționale au murit anul acesta în timpul serviciului

De la începutul anului curent, patru militari au murit în timpul executării serviciului. În urma investigațiilor efectuate de către organele abilitate, s-a confirmat că în trei cazuri a fost suicid, iar un deces a survenit în urma unui accident rutier. Pe parcursul anului 2023 nu au avut loc astfel de cazuri, precizează Ministerul Apărării într-un răspuns pentru IPN.

Cât ține despre cazul din luna aprilie, când un soldat în termen s-a împușcat cu arma din dotare, Ministerul menționează că, în urma cercetărilor efectuate, cauza decesului a fost stabilită ca suicid. Motivele care l-au făcut pe soldat să-și ia viața țin de viața privată a acestuia.

„Armata Națională pune accentul pe creșterea nivelului de pregătire psihologică și fizică a militarilor și desfășoară o serie de activități de instruire pe diferite domenii – respectarea drepturilor omului, egalitate de gen, instruire financiară etc., inclusiv cu implicarea reprezentanților societății civile”, precizează Ministerul Apărării

O atenție sporită se acordă studierii și mânuirii corecte a armamentului din dotare, precum și respectării măsurilor tehnice de securitate.

Bere la preț record la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar
Articolul anterior
Maia Sandu s-a întâlnit cu ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei
Articolul următor