O femeie supraponderală a rămas blocată, după ce a rupt un tobogan. De la acel moment, viața i s-a schimbat complet

Sara Lockett, în vârstă de 25 de ani, mama a doi copii, obișnuia să aibă un stil alimentar haotic. Tânăra cântărea 114 kilograme, în timp ce dieta ei conținea mult fast-food și produse cu zahăr în toate cele trei mese pe zi. Sara și-a dorit o schimbare în viața sa, așa că a decis să o facă, însă a făcut-o cu ajutorul chirurgilor, cu riscuri mari pentru sănătatea ei.

Aceasta a apelat la o intervenție de micșorare a stomacului.

„După ce am născut de două ori, m-am îngrășat foarte mult și nu le-am mai putut da jos, pentru că sufeream și de alte afecțiuni, cum ar diabet gestațional și preeclampsia”, a povestit femeia, notează Daily Mail.

„Nu am avut nici cel mai bun stil alimentar, mâncam tot ce apucam în timpul zilei, consumam cât pentru doi la masa de cină și luam multe gustări”, a mai continuat ea.

Sara a mărturisit că nu se simțea deloc bine în pielea ei. Nu voia să se afișeze cu soțul ei în public, dar nici cu copiii ei, în vârstă de patru, respectiv doi ani.

„Chiar și mersul în parc a fost o experiență îngrozitoare. Odată, fiul meu a fost prea speriat să coboare singur pe tobogan și a vrut să ne dăm împreună. Așadar, m-am pus și eu și când toboganul s-a stricat, eu am rămas blocată și nu m-am putut urni de acolo.

A trebuit să vină soțul meu și să mă tragă afară, doar așa am putut să ies din tobogan. Acea amintire nu o voi uita niciodată. Știam că urmează să fac o schimbare în viața mea”, a explicat tânăra mamă.

colaj femeie inainte sa slabeasca 64 de kilograme

După un an în care a încercat să slăbească prin alimentație sănătoasă și antrenament, Sara nu a făcut niciun progres și chiar a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, ceea ce i-a îngreunat scăderea în greutate.

Ulterior, cineva i-a sugerat să apeleze la procedura de micșorare a stomacului pentru a slăbi. Așa că Sara a acceptat sfatul și s-a operat în septembrie 2021.

După operație, a trebuit să consume mai întâi lichide pentru a putea trece la a mânca alimente moi.

„Am început să scad în greutate, dar am început să văd schimbări masive când am început să fac sport la șase săptămâni după intervenția chirurgicală.

Intervenția de micșorare a stomacului poate avea și consecințe grave pe termen lung. Multe dintre ele se referă la faptul că persoanele care își micșorează stomacul iau mai puțini nutrienți decât înainte. Alte consecințe includ ocluzia intestinală, hernia, refluxul gastroesofagian, hipoglicemia, malnutriția și vărsăturile.

Regina Maria.

„>sursa

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Guvernul Italiei a pierdut un proces cu lesbienele care nu voiau să fie numite ”tată“
Articolul anterior
În Dubai se naște un zgârie-nori împodobit cu diamante: va fi cel mai înalt turn rezidențial din lume
Articolul următor