Sara Lockett, în vârstă de 25 de ani, mama a doi copii, obișnuia să aibă un stil alimentar haotic. Tânăra cântărea 114 kilograme, în timp ce dieta ei conținea mult fast-food și produse cu zahăr în toate cele trei mese pe zi. Sara și-a dorit o schimbare în viața sa, așa că a decis să o facă, însă a făcut-o cu ajutorul chirurgilor, cu riscuri mari pentru sănătatea ei.
Aceasta a apelat la o intervenție de micșorare a stomacului.
„După ce am născut de două ori, m-am îngrășat foarte mult și nu le-am mai putut da jos, pentru că sufeream și de alte afecțiuni, cum ar diabet gestațional și preeclampsia”, a povestit femeia, notează Daily Mail.
„Nu am avut nici cel mai bun stil alimentar, mâncam tot ce apucam în timpul zilei, consumam cât pentru doi la masa de cină și luam multe gustări”, a mai continuat ea.
Sara a mărturisit că nu se simțea deloc bine în pielea ei. Nu voia să se afișeze cu soțul ei în public, dar nici cu copiii ei, în vârstă de patru, respectiv doi ani.
„Chiar și mersul în parc a fost o experiență îngrozitoare. Odată, fiul meu a fost prea speriat să coboare singur pe tobogan și a vrut să ne dăm împreună. Așadar, m-am pus și eu și când toboganul s-a stricat, eu am rămas blocată și nu m-am putut urni de acolo.
A trebuit să vină soțul meu și să mă tragă afară, doar așa am putut să ies din tobogan. Acea amintire nu o voi uita niciodată. Știam că urmează să fac o schimbare în viața mea”, a explicat tânăra mamă.
După un an în care a încercat să slăbească prin alimentație sănătoasă și antrenament, Sara nu a făcut niciun progres și chiar a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, ceea ce i-a îngreunat scăderea în greutate.
Ulterior, cineva i-a sugerat să apeleze la procedura de micșorare a stomacului pentru a slăbi. Așa că Sara a acceptat sfatul și s-a operat în septembrie 2021.
După operație, a trebuit să consume mai întâi lichide pentru a putea trece la a mânca alimente moi.
„Am început să scad în greutate, dar am început să văd schimbări masive când am început să fac sport la șase săptămâni după intervenția chirurgicală.
Intervenția de micșorare a stomacului poate avea și consecințe grave pe termen lung. Multe dintre ele se referă la faptul că persoanele care își micșorează stomacul iau mai puțini nutrienți decât înainte. Alte consecințe includ ocluzia intestinală, hernia, refluxul gastroesofagian, hipoglicemia, malnutriția și vărsăturile.
„>sursa