Fostul redactor de discursuri al lui Putin susține că liderul rus ,,își va numi succesorul în acest an, apoi se va retrage la palatul său cu bară de striptease de la Marea Neagră”

Fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin susține că președintele rus va demisiona în curând și că se va retrage în palatul său de la Marea Neagră, în valoare de peste un miliard de euro.

putin, palat

Abbas Gallyamov, care a lucrat pentru liderul rus între 2000 și 2010, spune că Vladimir Putin va preda fotoliul de președinte al Rusiei unui succesor ales cu grijă înainte de a se retrage în faimosul palat de la Marea Neagră, despre care se crede că îi aparține.

Acesta susține că Putin este tot mai presat de războiul pe care l-a provocat în Ucraina, în care armata Kremlinului înregistrează numeroase eșecuri în fața trupelor ucrainene. Din această cauză, Putin ar plănui o retragere pașnică din fruntea Rusiei, notează DailyStar.

Ar putea întoarce armele împotriva lui Putin

Gallyamov a declarat pentru canalul YouTube Khodorkovsky Live că Putin probabil nu va lupta la alegerile din 2024 și va căuta în schimb să cedeze puterea unui succesor tehnocrat care ar putea negocia un sfârșit al războiului cu Ucraina și cu Occidentul.

Însă, apropiații lui Putin nu-l mai văd ca pe un „garant al stabilității” și sunt alarmați de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, șeful grupării militare de mercenari Wagner, care este până acum loială Kremlinului, dar care s-ar putea întoarce împotriva unei elite văzute ca eșuând în război, a adăugat Gallyamov.

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin și încetează să-l mai vadă pe Putin ca garant al stabilității lor. Întregul aparat stă îngrozit, uitându-se la Prigojin și fiind speriat că forțele sale vor veni după ei. Ei se tem personal de barosul lui (pedeapsa extrajudiciară aplicată soldaților săi condamnați la închisoare care refuză să lupte sau caută să dezerteze în Ucraina – n.r.)”, a spus el.

Dacă Putin va încerca să fie nominalizat pentru încă un mandat de președinte, atunci „ar putea într-adevăr să cadă și să nu reușească să fie ales”.

Gallyamov a avertizat: „El ar încerca să fraudeze alegerile, dar va fi o revoluție… Este un risc mult prea mare pentru sistem”.

Cine ar putea fi succesorul lui Putin

Putin, care conduce Rusia de 23 de ani, va desemna probabil un subaltern de încredere în funcția de președinte – primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, premierul Mihail Mișustin și loialul său șef adjunct de cabinet Dmitri Kozak au fost menționați ca posibili succesori.

„Astfel de oameni pot câștiga cu adevărat alegerile. Da, atunci ei vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impasul din sistem”, a declarat Gallyamov.

„Pentru Putin, aceasta este o opțiune bună”, spune Gallyamov, în comparație cu soarta altor foști tirani, cum ar fi liderul român Nicolae Ceaușescu sau generalul libian Gaddafi. „Cel puțin, Putin va avea garanții de securitate personală”.

Legile actuale înseamnă că Putin și-ar încheia zilele ca „senator pe viață” și ar avea ocazia de a-și încheia zilele în liniște în palatul său din Gelendzhik.

Striptease la palat

Controversatul palat al lui Putin ar avea circa 16 etaje sub pământ, cel puțin asta a dezvăluit unul dintre constructorii implicați, și include o sală dedicată dansului la bară pentru divertismentul său.

Imagini ale controversatului palat de un miliard de euro de la Marea Neagră au fost dezvăluite de liderul opoziției și militantul anticorupție Alexei Navalny, care se află și acum într-o închisoare din Rusia, fiind grav bolnav.

Palatul are incluse, printre multe altele, o podgorie, dar și o sală de „striptease” cunoscută sub numele de „narghilea”, cu o scenă și un stâlp pentru artiști.

Acesta include un „complex subteran cu 16 etaje” comparat cu bârlogul unui răufăcător din seria James Bond.

Un inginer devenit informator care ar fi lucrat la construcție a catalogat palatul drept o „comoară națională”, cu pasaje subterane îngropate în stâncă.

Evident înțepat de aceste dezvăluiri, Arkady Rotenberg, prietenul oligarh al lui Putin, a susținut fără convingere că palatul – păzit de o echipă de specialiști în securitate de la Kremlin – îi aparține lui și nu lui Putin.

sursa

O femeie din Strășeni, violată ani la rând de propriul soț

Un bărbat din raionul Strășeni a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce timp de trei ani își viola soția și agresa copiii minori. Sentința a fost pronunțată marți, 24 decembrie, de magistrații Judecătoriei Strășeni, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, pe parcursul anilor 2019-2022, bărbatul, prin constrângere psihică și amenințând cu răfuială, își viola soția. Individul își argumenta acțiunile prin faptul că victima, care îi este soție, „este obligată să-i satisfacă poftele sexuale”.

Tot în această perioadă, condamnatul își agresa patru copii minori. Conform raportului de expertiză, în urma acțiunilor individului, copiii s-au ales cu traumă psiho-emoțională, stres, anxietate și depresie.

Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina. Totuși, procurorii au reușit să-i demonstreze culpabilitatea.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 15 zile.

Un sistem AI a atins nivelul uman la un test de „inteligență generală”. Ce ar înseamna acest lucru

Un nou model de inteligență artificială (AI) a obținut recent rezultate la nivel uman la un test conceput pentru a măsura „inteligența generală”. Pe 20 decembrie, sistemul o3 al OpenAI a obținut un scor de 85% la benchmark-ul ARC-AGI, cu mult peste cel mai bun scor AI anterior de 55% și la egalitate cu scorul mediu uman. De asemenea, a dat rezultate bune la un test de matematică foarte dificil. Crearea inteligenței generale artificiale, sau AGI, este obiectivul declarat al tuturor laboratoarelor majore de cercetare AI.

La prima vedere, OpenAI pare să fi făcut cel puțin un pas semnificativ către acest obiectiv, explică doi specialiști în domeniu în publicația The Conversation. În timp ce scepticismul rămâne, mulți cercetători și dezvoltatori AI simt că ceva tocmai s-a schimbat. Pentru mulți, perspectiva AGI pare acum mai reală, urgentă și mai apropiată decât se anticipase.

Pentru a înțelege ce înseamnă rezultatul o3, trebuie să înțelegem despre ce este vorba în testul ARC-AGI. În termeni tehnici, este un test al „eficienței eșantionului” a unui sistem AI în adaptarea la ceva nou – câte exemple de situație nouă trebuie să vadă sistemul pentru a-și da seama cum funcționează. Un sistem AI precum ChatGPT (GPT-4) nu este foarte eficient în eșantionare. A fost „antrenat” pe milioane de exemple de text uman, construind „reguli” probabilistice despre combinațiile de cuvinte care sunt cele mai probabile. Rezultatul este destul de bun la sarcini comune. Este prost însă la sarcini neobișnuite, pentru că are mai puține date (mai puține mostre) despre acele sarcini. Până când sistemele AI pot învăța dintr-un număr mic de exemple și se pot adapta cu mai multă eficiență a eșantionului, acestea vor fi utilizate numai pentru lucrări foarte repetitive și pentru cele în care defecțiunile ocazionale sunt tolerabile. Capacitatea de a rezolva cu acuratețe probleme necunoscute sau noi din eșantioane limitate de date este cunoscută drept capacitatea de a generaliza. Este considerat pe scară largă un element necesar, chiar fundamental, al inteligenței.

Fiecare întrebare oferă trei exemple din care să înveți. Sistemul AI trebuie apoi să descopere regulile care „generalizează” de la cele trei exemple la al patrulea. Reguli slabe și adaptare Nu știm exact cum a făcut OpenAI, dar rezultatele sugerează că modelul o3 este foarte adaptabil. Din doar câteva exemple, găsește reguli care pot fi generalizate. Pentru a descoperi un model, nu ar trebui să facem presupuneri inutile sau să fim mai specifici decât trebuie să fim cu adevărat. În teorie, dacă poți identifica regulile „cele mai slabe” care fac ceea ce vrei, atunci ți-ai maximizat capacitatea de a te adapta la situații noi. Ce înțelegem prin cele mai slabe reguli? Definiția tehnică este complicată, dar regulile mai slabe sunt de obicei cele care pot fi descrise în afirmații mai simple.

Incendiu puternic într-un azil de bătrâni din München. 15 persoane s-au ales cu arsuri

Cinsprezece persoane au fost rănite uşor în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin de bătrâni din oraşul german München în Ajunul Crăciunului, a anunţat brigada de pompieri într-un comunicat dat publicităţii miercuri, scrie digi24.ro.

Cauza incendiului şi amploarea pagubelor rămân pe moment neclare, informează DPA, potrivit Agerpres. 

Potrivit informaților prezentate de serviciul de pompieri din capitala Bavariei, flăcările au izbucnit într-o cameră de la etajul al treilea al clădirii. Ca urmare, focul s-a extins rapid la acoperiș și la turn.

Autoritățile germane investighează cauza incendiului.

Căminul de bătrâni este situat în cartierul Altstadt-Lehel, lângă malul râului Isar, și este cel mai vechi cămin de bătrâni din oraș, fondat în 1857 de Societatea Catolică Sfântul Vincent de Paul. Clădirea istorică adăpostește o casă-biserică cu un turn clopotniță.

Un comandant Wagner a dezertat și cere azil în Europa. Andrei Medvedev: ”Mă tem pentru viața și sănătatea mea”
Articolul anterior
De ce nu ar trebui să folosești niciodată apă clocotită pentru a desfunda chiuveta
Articolul următor