Fostul redactor de discursuri al lui Putin susține că liderul rus ,,își va numi succesorul în acest an, apoi se va retrage la palatul său cu bară de striptease de la Marea Neagră”

Fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin susține că președintele rus va demisiona în curând și că se va retrage în palatul său de la Marea Neagră, în valoare de peste un miliard de euro.

putin, palat

Abbas Gallyamov, care a lucrat pentru liderul rus între 2000 și 2010, spune că Vladimir Putin va preda fotoliul de președinte al Rusiei unui succesor ales cu grijă înainte de a se retrage în faimosul palat de la Marea Neagră, despre care se crede că îi aparține.

Acesta susține că Putin este tot mai presat de războiul pe care l-a provocat în Ucraina, în care armata Kremlinului înregistrează numeroase eșecuri în fața trupelor ucrainene. Din această cauză, Putin ar plănui o retragere pașnică din fruntea Rusiei, notează DailyStar.

Ar putea întoarce armele împotriva lui Putin

Gallyamov a declarat pentru canalul YouTube Khodorkovsky Live că Putin probabil nu va lupta la alegerile din 2024 și va căuta în schimb să cedeze puterea unui succesor tehnocrat care ar putea negocia un sfârșit al războiului cu Ucraina și cu Occidentul.

Însă, apropiații lui Putin nu-l mai văd ca pe un „garant al stabilității” și sunt alarmați de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, șeful grupării militare de mercenari Wagner, care este până acum loială Kremlinului, dar care s-ar putea întoarce împotriva unei elite văzute ca eșuând în război, a adăugat Gallyamov.

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin și încetează să-l mai vadă pe Putin ca garant al stabilității lor. Întregul aparat stă îngrozit, uitându-se la Prigojin și fiind speriat că forțele sale vor veni după ei. Ei se tem personal de barosul lui (pedeapsa extrajudiciară aplicată soldaților săi condamnați la închisoare care refuză să lupte sau caută să dezerteze în Ucraina – n.r.)”, a spus el.

Dacă Putin va încerca să fie nominalizat pentru încă un mandat de președinte, atunci „ar putea într-adevăr să cadă și să nu reușească să fie ales”.

Gallyamov a avertizat: „El ar încerca să fraudeze alegerile, dar va fi o revoluție… Este un risc mult prea mare pentru sistem”.

Cine ar putea fi succesorul lui Putin

Putin, care conduce Rusia de 23 de ani, va desemna probabil un subaltern de încredere în funcția de președinte – primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, premierul Mihail Mișustin și loialul său șef adjunct de cabinet Dmitri Kozak au fost menționați ca posibili succesori.

„Astfel de oameni pot câștiga cu adevărat alegerile. Da, atunci ei vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impasul din sistem”, a declarat Gallyamov.

„Pentru Putin, aceasta este o opțiune bună”, spune Gallyamov, în comparație cu soarta altor foști tirani, cum ar fi liderul român Nicolae Ceaușescu sau generalul libian Gaddafi. „Cel puțin, Putin va avea garanții de securitate personală”.

Legile actuale înseamnă că Putin și-ar încheia zilele ca „senator pe viață” și ar avea ocazia de a-și încheia zilele în liniște în palatul său din Gelendzhik.

Striptease la palat

Controversatul palat al lui Putin ar avea circa 16 etaje sub pământ, cel puțin asta a dezvăluit unul dintre constructorii implicați, și include o sală dedicată dansului la bară pentru divertismentul său.

Imagini ale controversatului palat de un miliard de euro de la Marea Neagră au fost dezvăluite de liderul opoziției și militantul anticorupție Alexei Navalny, care se află și acum într-o închisoare din Rusia, fiind grav bolnav.

Palatul are incluse, printre multe altele, o podgorie, dar și o sală de „striptease” cunoscută sub numele de „narghilea”, cu o scenă și un stâlp pentru artiști.

Acesta include un „complex subteran cu 16 etaje” comparat cu bârlogul unui răufăcător din seria James Bond.

Un inginer devenit informator care ar fi lucrat la construcție a catalogat palatul drept o „comoară națională”, cu pasaje subterane îngropate în stâncă.

Evident înțepat de aceste dezvăluiri, Arkady Rotenberg, prietenul oligarh al lui Putin, a susținut fără convingere că palatul – păzit de o echipă de specialiști în securitate de la Kremlin – îi aparține lui și nu lui Putin.

sursa

Boxerul ucrainean Volodimir Mandziuk a murit pe front

Pugilistul Volodimir Mandziuk, maestru al sportului şi membru al Forţelor Armate Ucrainene, a murit pe front. Federaţia Ucraineană de Box făcut anunţul în social media, potrivit Ukrinform, scrie News.ro.

„Volodimir Mandziuk, cu indicativul Vokha, se întoarce acasă la Ternopil „pe un scut”. Un maestru al sportului în box, un cursant al clubului Ring, un multiplu campion şi medaliat la turnee naţionale şi internaţionale, şi un campion al Ucrainei printre studenţi. Un luptător în ring, un războinic neînfricat pe câmpul de luptă”, se arată în mesajul federaţiei ucrainene.

Federaţia menţionează că Volodimir a fost „un om adevărat – onest, de încredere şi sincer”. „Iubea viaţa, avea aspiraţii mari, obiective înalte şi realizări semnificative. A fost respectat de prietenii săi, apreciat de camarazii săi şi a servit drept model de tărie de spirit pentru tineri”.

Mandziuk s-a alăturat Forţelor pentru Operaţii Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei în toamna anului 2024.

Militarul a murit în luptă la 9 aprilie şi va fi înmormântat la Ternopil în 13 aprilie.

Duminica Floriilor//Cel mai important obicei pe care credincioșii trebuie să îl respecte în ziua Intrării Domnului în Ierusalim

Sărbătoarea de Florii este celebrată în fiecare an cu o săptămână înainte de Învierea Domnului. Praznicul marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim și este considerat momentul de început al Săptămânii Patimilor, scrie digi24.ro

Din Duminica Floriilor încep să se organizeze Deniile, slujbele care amintesc momente din viața lui Hristos, iar credincioșii respectă mai multe obiceiuri și tradiții până în ziua Paștelui.

Sărbătoarea de Florii mai este denumită și Duminica Patimilor, a Floriilor sau Duminica Patimilor Domnului. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox și zi cu delegare la pește.

Obiceiuri și tradiții de Florii

Crenguțele de salcie sfințite în ziua de Florii Multe dintre obiceiurile sărbătorii de Florii sunt asociate cu ramurile de salcie, care înlocuiesc crenguțele de finic și măslin cu care Iisus Hristos a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

Credincioșii duc la biserică crenguțe de salcie pentru a fi sfințite de preot la sfânta Liturghie și, ulterior, le duc și le păstrează în locuințe pentru sporul casei. Ramurile de salcie se pun la icoane, la intrarea în casă sau la adăposturile animalelor pentru ca acestea să fie ferite de boli.

Zi cu dezlegare la pește

Duminica Floriilor este una dintre puținele zile din postul Mare în care este dezlegare la pește.

Potrivit obiceiurilor, peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare.

De Florii se sărbătoresc toți cei care poartă nume de floare

Ziua de Florii este dedicată și persoanelor care își serbează onomastica, deoarece poartă nume de floare.

Potrivit tradiției, sărbătoriților li se oferă flori ori alte cadouri simbolice.

Credincioșii se spovedesc și se împărtățesc înainte de Săptămâna Mare

Mulți credincioși aleg să se spovedească înainte de Paște, imediat după slujba de Florii. Potrivit tradițiilor strămoșești, persoanele care aleg să se împărtășească în această zi au șanse mari să li se îndeplinească dorințele în scurt timp.

„Încă din ziua de Florii, cu toții simțim că cele șașe săpătămâni de post se termină și urmează o săptămână specială, o perioadă de postire mai aspră. Imediat după duminca Floriilor începe săptămâna Sfintelor Pătimiri, iar de acum mulți oameni aleg să țină post negru, dar și să participe la slujbe de spovedire.”, a declarat pentru Digi24 Părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin din București.

Încep Deniile din Săptămâna Mare

„Deniile încep să se săvârșească în toate bisericile din țară începând cu duminica Floriile. De acum și până în Vinerea Mare, oamenii sunt invitați să participe la slujbele speciale denumite Denii. Acestea sunt citiri sfinte care au rolul de a aminti momentele din viața Mântuitorului, de la intrarea în Ierusalim și până la Învierea Sa.”, a mai declarat părintele Cazacu.

Ce este interzis să faci în ziua de Florii

De Florii, femeile nu au voie să coase ori să spele haine. În această zi nu sunt recomandate muncile grele în gospodărie.

Ziua în care se prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim mai este denumită, în popor, și „Nunta Urzicilor”. Potrivit scrierilor vechi, din această zi înfloresc urzicile și nu mai sunt bune pentru consum.

De Florii nu se plantează copaci. Conform superstițiilor, pomii plantați în ziua de Florii nu vor înflori niciodată.

În Duminica Floriilor nu se consumă carne. Praznicul Întâmpinării Mântuitorului în Ierusalim este în postul Paștelui, iar credincioșii nu au voie să consume carne ori alimente de dulce.

„Duminica Floriilor este o zi în care ar trebui să ne debarasăm de grijle lumești și de tensiunile vremii și să punem mai mult preț pe liniște și pace. Este bine să facem fapte bune pentru noi, dar și pentru alții. Să facem milostenie și să ne împăcăm cu cei cu care, poate, am mai avut conflicte. În aceste zile, să ridicăm ochii spre Cer cu multă nădejde de mântuire.”, a mai precizat Părintele Gabriel Cazacu.

Ce tradiții sunt mâine, de Florii

Sărbătoarea de Florii (Duminica Floriilor) este una dintre cele mai importante sărbători creștine ortodoxe și marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Paște. Este o zi plină de tradiții și obiceiuri frumoase. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:


1. Sfințirea ramurilor de salcie

  • Credincioșii aduc la biserică ramuri de salcie, care sunt sfințite de preot în timpul slujbei.
  • Aceste ramuri simbolizează ramurile de finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim.
  • După slujbă, oamenii duc salcia acasă și o pun la icoane. Se crede că aduce protecție și sănătate întregii familii.

2. Dezlegare la pește

  • Deși este Postul Mare, în Duminica Floriilor se face dezlegare la pește, adică este voie să se consume pește, vin și ulei.
  • Este una dintre cele două dezlegări importante din Postul Paștelui (cealaltă fiind de Buna Vestire).

3. Participarea la slujba de Florii

  • În această zi, bisericile sunt pline, iar slujba este una deosebit de frumoasă, cu cântări speciale.
  • Se citește despre Intrarea Domnului în Ierusalim, când mulțimea l-a întâmpinat cu „Osana!”.

4. Sărbătoarea celor care poartă nume de flori

  • Este și zi de onomastică pentru cei care poartă nume de flori: Florin, Florina, Violeta, Lăcrămioara, Crina, Narcis, etc.
  • Oamenii își urează „La mulți ani!” și își oferă flori sau cadouri simbolice.

5. Credințe și superstiții populare

  • Se spune că salcia sfințită trebuie păstrată tot anul – se pune la grindă, în grădină, la colțul casei sau în pomi fructiferi.
  • Fetele nemăritate pun o crenguță de salcie sub pernă, ca să-și viseze ursitul.
  • Se crede că dacă înfloresc pomii de Florii, anul va fi unul roditor.
  • Oamenii se „urează” simbolic cu ramuri de salcie – se ating ușor pe spate și spun „să fii sănătos ca salcia, sprinten ca peștele și iute ca săgeata!”.

Un comandant Wagner a dezertat și cere azil în Europa. Andrei Medvedev: ”Mă tem pentru viața și sănătatea mea”
Articolul anterior
De ce nu ar trebui să folosești niciodată apă clocotită pentru a desfunda chiuveta
Articolul următor
Close menu