Fostul redactor de discursuri al lui Putin susține că liderul rus ,,își va numi succesorul în acest an, apoi se va retrage la palatul său cu bară de striptease de la Marea Neagră”

Fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin susține că președintele rus va demisiona în curând și că se va retrage în palatul său de la Marea Neagră, în valoare de peste un miliard de euro.

putin, palat

Abbas Gallyamov, care a lucrat pentru liderul rus între 2000 și 2010, spune că Vladimir Putin va preda fotoliul de președinte al Rusiei unui succesor ales cu grijă înainte de a se retrage în faimosul palat de la Marea Neagră, despre care se crede că îi aparține.

Acesta susține că Putin este tot mai presat de războiul pe care l-a provocat în Ucraina, în care armata Kremlinului înregistrează numeroase eșecuri în fața trupelor ucrainene. Din această cauză, Putin ar plănui o retragere pașnică din fruntea Rusiei, notează DailyStar.

Ar putea întoarce armele împotriva lui Putin

Gallyamov a declarat pentru canalul YouTube Khodorkovsky Live că Putin probabil nu va lupta la alegerile din 2024 și va căuta în schimb să cedeze puterea unui succesor tehnocrat care ar putea negocia un sfârșit al războiului cu Ucraina și cu Occidentul.

Însă, apropiații lui Putin nu-l mai văd ca pe un „garant al stabilității” și sunt alarmați de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, șeful grupării militare de mercenari Wagner, care este până acum loială Kremlinului, dar care s-ar putea întoarce împotriva unei elite văzute ca eșuând în război, a adăugat Gallyamov.

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin și încetează să-l mai vadă pe Putin ca garant al stabilității lor. Întregul aparat stă îngrozit, uitându-se la Prigojin și fiind speriat că forțele sale vor veni după ei. Ei se tem personal de barosul lui (pedeapsa extrajudiciară aplicată soldaților săi condamnați la închisoare care refuză să lupte sau caută să dezerteze în Ucraina – n.r.)”, a spus el.

Dacă Putin va încerca să fie nominalizat pentru încă un mandat de președinte, atunci „ar putea într-adevăr să cadă și să nu reușească să fie ales”.

Gallyamov a avertizat: „El ar încerca să fraudeze alegerile, dar va fi o revoluție… Este un risc mult prea mare pentru sistem”.

Cine ar putea fi succesorul lui Putin

Putin, care conduce Rusia de 23 de ani, va desemna probabil un subaltern de încredere în funcția de președinte – primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, premierul Mihail Mișustin și loialul său șef adjunct de cabinet Dmitri Kozak au fost menționați ca posibili succesori.

„Astfel de oameni pot câștiga cu adevărat alegerile. Da, atunci ei vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impasul din sistem”, a declarat Gallyamov.

„Pentru Putin, aceasta este o opțiune bună”, spune Gallyamov, în comparație cu soarta altor foști tirani, cum ar fi liderul român Nicolae Ceaușescu sau generalul libian Gaddafi. „Cel puțin, Putin va avea garanții de securitate personală”.

Legile actuale înseamnă că Putin și-ar încheia zilele ca „senator pe viață” și ar avea ocazia de a-și încheia zilele în liniște în palatul său din Gelendzhik.

Striptease la palat

Controversatul palat al lui Putin ar avea circa 16 etaje sub pământ, cel puțin asta a dezvăluit unul dintre constructorii implicați, și include o sală dedicată dansului la bară pentru divertismentul său.

Imagini ale controversatului palat de un miliard de euro de la Marea Neagră au fost dezvăluite de liderul opoziției și militantul anticorupție Alexei Navalny, care se află și acum într-o închisoare din Rusia, fiind grav bolnav.

Palatul are incluse, printre multe altele, o podgorie, dar și o sală de „striptease” cunoscută sub numele de „narghilea”, cu o scenă și un stâlp pentru artiști.

Acesta include un „complex subteran cu 16 etaje” comparat cu bârlogul unui răufăcător din seria James Bond.

Un inginer devenit informator care ar fi lucrat la construcție a catalogat palatul drept o „comoară națională”, cu pasaje subterane îngropate în stâncă.

Evident înțepat de aceste dezvăluiri, Arkady Rotenberg, prietenul oligarh al lui Putin, a susținut fără convingere că palatul – păzit de o echipă de specialiști în securitate de la Kremlin – îi aparține lui și nu lui Putin.

sursa

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Un cetățean străin, reținut după ce și-a agresat concubina și a fugit

Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile, după ce i-ar fi aplicat concubinei mai multe lovituri.

Conflictul între cei doi a avut loc în localitatea Buțeni, după care bărbatul ar fi fugit de la fața locului cu o Skoda.

În rezultatul măsurilor întreprinse de polițiștii din Hîncești, acesta a fost localizat și reținut, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.

Un comandant Wagner a dezertat și cere azil în Europa. Andrei Medvedev: ”Mă tem pentru viața și sănătatea mea”
Articolul anterior
De ce nu ar trebui să folosești niciodată apă clocotită pentru a desfunda chiuveta
Articolul următor