Un psiholog criminalist intervine în ancheta fetiței din Moldova dispărute în SUA

Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence, stabilită în SUA, continuă. De mai bine de o lună, părinții acesteia se află în custodia poliției.

Cazul Mădălinei: Un psiholog criminalist intervine în anchetă

Un psiholog criminalist din zonă spune că anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la ei, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută, transmite presa de peste Ocean, conform unimedia.info.

„Inițial, părinții ar putea nega faptul că copilul este dispărut, uneori vezi asta”, a spus Lisa Long.

„De asemenea, ai putea considera că părintele este jenat sau îi este rușine din cauza vinovăției. S-ar putea să existe situații în care părintele se confruntă cu frică, este îngrijorat că DSS s-ar implica cu familia lor și ar putea pierde custodia”, a adăugat aceasta.

Long este un psiholog criminalist care nu este implicat în acest caz. Ea oferă evaluări psihologice pentru persoanele implicate în sistemul de justiție. Aceasta a spus că investigatorii sunt probabil în contact regulat cu părinții fetei, studiind răspunsurile lor emoționale.

„Dacă părintele manifestă îngrijorare, părintele are remușcări”, a spus Long.

„Acestea sunt toate lucrurile care ar fi luate în considerare, reacția emoțională a unei persoane. Trebuie să te gândești că există o gamă largă de reacții normale acceptabile și așteptate, deoarece aceasta nu este o situație normală în care se află niciun părinte”, a mai spus psihologul.

Rămășițele focului din curtea casei în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut în SUA, au fost din nou cercetate. Jurnaliștii tabloidului au realizat mai multe fotografii în care apare avocatul tatălui vitreg al fetiței și doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Vecinii familiei au declarat că au văzut flăcări și fum în curte la sfârșitul lunii noiembrie, cu circa două săptămâni înainte de raportarea dispariției copilei. Focul ar fi ars mai multe zile la rând.

Misterul dispariţiei micuţei Mădălina Cojocari este departe de a fi elucidat. Părinţii copilei de 11 ani, dispărută de mai bine de o lună din Cornelius, Carolina de Nord, ar fi trebuit să se prezinte în faţa instanţei, unde ar fi trebuit să fie audiaţi. Judecătorul a anunţat că nu va mai fi nicio audiere pentru garanţie, dar că ambii părinţi şi-au predat paşapoartele.

De atunci nimeni nu mai ştie nimic de Mădălina. Parcă a intrat în pământ. Ce este şi mai şocant este faptul că părinţii i-au anunţat dispariţia abia după trei săptămâni. Autorităţile cred că părinţii nu spun tot adevărul. „Este clar că părinţii copilului nu ne spun tot ce ştiu”, a declarat şefa poliţiei din oraşul Cornelius. Ea a adăugat că anchetatorii au discutat cu sute de persoane, atât din localitate cât şi de pe tot globul, şi au verificat sute de indicii dar nu au reuşit să găsească fetiţa.

Mătuşa Mădălinei a povestit pentru Observator că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani, iar poliţiştii suspectează că părinţii copilei ascund informaţii.

Mătuşa Mădălinei a acceptat să vorbească și a refăcut filmul tragicei dispariţii. Mama copilei ar fi încercat singură să o găsească în cele trei săptămâni în care nu a anunţat poliţia de dispariţia ei.

În ultima convorbire, Diana Cojocari i-ar fi spus că îl bănuieşte pe soţul ei vinovat de dispariţia copilei, dar se teme de el. „Cam cu o zi înainte să fie închisă, pe 13-14 decembrie. Mi-a spus că nu e fata și că îi pare foarte rău de cele întâmplate și că dorința ei cea mare să revină fata ei și să o vadă și nu știu, să fie totul bine. Presupune că el, dar cu o mare frică îmi spunea toate momentele astea cu o frică față de el, nu știu, și probabil din înțelesele mele când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune, nu voia să îl învinuiască pe el cumva. I-am spus zic Diana dacă e vorba de copilul tău nu poți să stai tu să o cauți, că America e mare, acționează, du-te, fă ceva”, a mai spus mătuşa Mădălinei.

FBI consideră cazul săptămânii dispariţia Mădălinei, fetiţa de 11 ani din Republica Moldova, care locuia în Statele Unite cu mama ei şi tatăl său vitreg. Criminaliştii au scotocit casa părinţilor şi au descoperit o încăpere suspectă, dar nici urmă de copilă.

Ultimele imagini cu fetiţa în viaţă o arată cu ghiozdanul în spate, în autobuzul şcolar cu care se întorcea acasă: era cu două zile înainte să se facă nevăzută. Diana, mama ei, le-a declarat anchetatorilor că ultima oară a văzut-o în seara de 23 noiembrie, când copila s-a dus la culcare. Femeia a anunţat, însă, dispariţia fiicei sale abia după trei săptămâni. Nu la poliţie, ci la şcoala din Cornelius, Carolina de Nord, unde învăţa. Diana Cojocari şi concubinul ei au fost reţinuţi sâmbătă. Sunt acuzaţi că nu au alertat autorităţile imediat după dispariţia fetei.

Fetița a dispărut fără urmă pe 23 noiembrie. Timp de mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

Captură de hașiș și marijuana la Soroca în valoare de circa 100.000 de lei

Ofițerii Direcției „Nord” a INI, angajații IP Soroca, de comun cu procurorii PCCOCS ai oficiului Nord,   anunță o captură de hașiș și marijuana în valoare de circa 100.000 de lei, urmată de reținerea a trei bănuiți de trafic de droguri din Soroca, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Captura a fost precedată de percheziții cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger” la mai multe persoane în trei sate ale raionului, precum și în orașul Soroca, au fost ridicați peste 30.000 lei care ar proveni din vânzarea de droguri, cartușe și arme deținute ilegal (pistol pneumatic, arme de vânătoare), ustensile pentru consumul drogurilor, dar și accesorii pentru vânzarea lor.

Cei trei bănuiți, printre care și furnizorul lor de droguri, au vârste de 36, 39 și 46 de ani. Anterior, aceștia și-au ispășit pedepsele cu închisoarea  pentru trafic de droguri, ultimul din ei fiind pus în libertate în anul 2011.

Acum, urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să le formuleze învinuirile și să cerceteze probele pentru determinarea necesității aplicării arestului preventiv în privința acestora, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Accident de groază la Ștefan Vodă: Un bărbat a murit pe loc, iar 5 cetățeni străini au ajuns la spital

Aseară, în jurul orei 23:30, Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-30, la intersecția cu drumul de acces în satul Cioburciu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Conform informațiilor preliminare, o Skoda condusă de un bărbat de 29 de ani, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat cu un microbuz de marca Opel, la volanul căruia se afla un bărbat de 61 de ani.

În urma impactului, șoferul Skodei a decedat pe loc, iar conducătorul din Opel și alți patru pasageri cu vârste cuprinse între 43 și 52 de ani, toți cetățeni străini, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Poliția urmează să stabilească circumstanțele exacte ale accidentului.

Miș-mașuri la repararea unei porțiuni de drum din Cahul: Tone de pietriș dispărute

Ofițerii Direcției „Sud” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS ai oficiului Sud,  anunță investigarea unei scheme prin care la repararea unei porțiuni de drum din Cahul, 770 tone de pietriș care urma să fie folosit, nu s-a regăsit în lucrarea implementată în 2023, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Mai exact, persoane din rândul responsabililor de șantier i-au raportat conducerii societății pe acțiuni „Drumuri Cahul” faptul că o parte din pietrișul prevăzut de proiect în valoare de peste 370.000 lei, de fapt lipsea din structura temeliei drumului care leagă satele Frumușica și Borceag ale raionului Cahul. Cu toate acestea, prin introducerea datelor denaturate în actele de dare în exploatare și actele contabile (inclusiv cumpărarea acelor 770 tone de la agentul economic vizat), în toamna lui 2023 drumul a fost dat în exploatare. 

Schema, însă, a fost deconspirată de oamenii legii, care au descins cu percheziții la sediul din Cahul și la conducerea societății pe acțiuni, precum și la sediul și conducerea companiei care a comercializat pietrișul prevăzut de proiect.

Drept rezultat al perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate acte de evidență contabilă, inscripții de ciornă, extrase de pe suporturi electronice, telefoane mobile și alte obiecte relevante cauzei penale. Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Ninsoare rar întâlnită în Italia! Mai multe școli au fost închise
Articolul anterior
Haitele de maidanezi terorizează locuitorii unei străzi din Chișinău
Articolul următor