Un virus se răspândește tot mai rapid printre copii. Primele semne la care părinții trebuie să fie atenți

Un virus se răspândește foarte rapid în regiune, mai ales în rândul copiilor. Este vorba despre adenovirus Adenovirusurile umane pot determina o varietate mare de afecțiuni, ce includ infecții respiratorii, oculare și gastrointestinale, conform medicilor.

Simptomele pe care le dă infecția cu adenovirusul sunt specifice de cele mai multe ori unei infecții respiratorii. Copiii pot face febră, pot avea vărsături sau tuse, dar și ochii roșii.

Cum pot acționa părinții în cazul în care copiii prezintă simptome specifice adenovirusurilor

În cazul în care febra diareea sau vărsăturile nu încetează la tratament simptomatic, după câteva zile este important ca părintele să meargă la spital cu cel mic asta, bineînțeles, după ce a văzut un medic pediatru sau un medic de familie. Există și situații în care cei mici necesită internare. În cazul în care acest adenovirus dă complicații precum bronșiolita, pneumonia sau chiar conjunctivită, acest virus se transmite foarte ușor în comunități, grădiniță, școală sau chiar creșă. Este foarte important ca părinții să fie atenți la igiena celor mici și să se asigure că se spală foarte bine pe mâini cu apă și cu săpun, potrivit Antena 3 CNN.

Potrivit reginamaria.ro, virusul este capabil să infecteze mai multe organe. Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor sunt asimptomatice. Adenovirusul este adesea cultivat din faringe și scaunul copiilor asimptomatici, iar majoritatea adulților au titruri măsurabile de anticorpi anti-adenovirus, ceea ce implică o infecție prealabilă. Adenovirusul a fost asociat atât cu boli sporadice, cât și epidemice.

Diareea acută infantilă se manifestă clinic prin scaune apoase, însoțite de febră și vărsături, cu o durată medie de 8-12 zile.

Detecția directă a antigenului Adenovirus în scaun în faza acută a bolii diareice, cu ajutorul anticorpilor specifici legați de faza solidă, constituie o metodă de diagnostic rapid.

Potrivit medicului, la sfârşitul săptămânii trecute au avut loc peste 350 de pacienţi care s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe.

”Au fost peste 60 de internări cu viroze in acest weekend. Predomină virozele cu virusul sinciţial respirator (VSR), gripă, cu infecţii asociate ce dau pneumonii complicate. Sunt prezente şi virozele digestive ( diaree, febră…) dar in număr mai mic”, a precizat medicul..

Cei mai afectaţi care necesită internare sunt sugarii şi copii mici, de creşă sau care merg la grădiniţă. Şi la Spitalul ”Victor Gomoiu” situaţia este gravă, potrivit News.ro.

Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatru şi şeful secţiei pediatrie 1 la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală. a relatat News.ro că sunt aproximativ 200 de prezentări la camera de gardă, din care în jur de 120-140 vin cu episod acut de boală, infecţii respiratorii. La Spitalul de copii ”Victor Gomoiu” există unul dintre cele două centre de evaluare din Capitală destinate copiilor cu viroze respiratorii, cel de-al doilea fiind la INSMC.

Rezultate semnificative și o piele mai sănătoasă la finalul campaniei „Piele fără acnee – o vară de transformare”/P

Farmacia Familiei, în parteneriat cu La Roche-Posay și Bioderma, a desfășurat campania „Piele fără acnee – o vară de transformare”, dedicată tinerilor care se confruntă cu probleme de acnee. Obiectivul campaniei a fost de a sprijini participanții în îmbunătățirea sănătății pielii, prin oferirea de consultații dermatologice personalizate și recomandări de produse dermatocosmetice de înaltă calitate.

Pe parcursul celor 5 luni, 11 studenți selectați au beneficiat de consultații gratuite cu dermatologi și cosmetologi, care au identificat nevoile specifice ale fiecărui participant și au recomandat soluții adaptate tenului sensibil și predispus la acnee.

Produsele La Roche-Posay și Bioderma, recunoscute pentru formulele lor blânde și eficiente, au fost alese special pentru a combate inflamațiile și leziunile acneice și pentru a reda echilibrul pielii.

Rezultate semnificative și o piele mai sănătoasă

S-a constatat la participanți reducerea vizibilă a inflamațiilor, îmbunătățirea aspectului pielii. Mai mult, voluntarii – participanți în proiect au dobândit cunoștințe și deprinderi valoroase despre îngrijirea corectă a tenului. Aceste rezultate confirmă faptul că o îngrijire adaptată și consultarea unui specialist la timp pot preveni și controla eficient acneea.

De ce să alegi Farmacia Familiei pentru sănătatea pielii tale?

Farmacia Familiei își propune să fie alături de tinerii care își doresc o piele mai sănătoasă și mai frumoasă, oferind consultații și produse de încredere, recomandate de dermatologi. Suntem mândri să contribuim la creșterea încrederii în sine a tinerilor prin soluții inovatoare și campanii de impact.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

O proteină nou descoperită poate stopa deteriorarea ADN-ului

Cercetătorii de la Western University au descoperit o proteină ce are capacitatea nemaivăzută de a opri deteriorarea ADN-ului, scrie hop.ro.

Numită DdrC (DNA Damage Repair Protein C), aceasta a fost găsită într-o bacterie destul de comună, numită Deinococcus radiodurans, ce poate supraviețui afecțiunilor care dăunează ADN-ului.

Fiecare celulă are un mecanism de reparare a ADN-ului pentru a remedia daunele, dar această proteină unică ajută celula să refacă sute de fragmente ADN rupte într-un genom coerent, spun cercetătorii.

Aceștia au folosit o Sursă de Lumină Canadiană pentru a determina forma 3D a proteinei, după care au încercat să reproducă procesul, pentru a înțelege mai bine “superputerea” sa de a neutraliza deteriorarea ADN-ului.

Din câte se pare, DdrC caută rupturi de-a lungul ADN-ului și, când detectează una, se închide asemenea unei capcane de șoareci.

Teoretic, această genă ar putea fi introdusă în orice organism – plante, animale, oameni – și ar trebui să crească eficiența de reparare a ADN-ului celulelor acelui organism

Fiecare nou-născut din țara noastră beneficiază de verificarea auzului prin screening audiologic

Începând cu anul 2024, fiecare nou-născut din țara noastră beneficiază de verificarea auzului prin screening audiologic, care permite depistarea precoce a afecțiunilor auditive și prevenirea cazurilor de surditate. Este o investigație absolut gratuită, accesibilă în fiecare maternitate din țară, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest scop, Ministerul Sănătății a distribuit 40 de echipamente de screening audiologic neonatal în toate centrele perinatale, cu sprijinul UNICEF și finanțare din partea Guvernului Japoniei.

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare mai bine de jumătate din viață a fost eliberat. Cum s-a aflat, până la urmă, adevărul
Articolul anterior
Închisoare pentru o postare pe Instagram despre război: o studentă rusă este amenințată cu 10 ani de detenție
Articolul următor