Shein, compania chineză de fast-fashion, vrea să detroneze giganți ai modei ca Zara și H&M

Compania chineză de fast-fashion Shein își propune să își dubleze vânzările la aproape 55 de miliarde de euro până în 2025. Acest lucru ar face ca retailerul de modă să fie mai mare decât Zara și H&M la un loc.

Shein clothing haul trend on TikTok sparks conversation on retailer's  ethics - Hilltop Views

Ca parte a pregătirilor pentru IPO (Oferta Publică Inițială), Shein are tot interesul de a atrage analiștii și potențialii investitori cu ajutorul unor prezentări convingătoare ale managementului, informează Retaildetail.eu.

Financial Times a reușit să intre în posesia unei astfel de prezentări și relatează că firma chineză de fast-fashion susține că își propune să își dubleze vânzările până în 2025.

Dacă retailerul online ar reuși, într-adevăr, să atingă acele 58,5 miliarde de dolari în vânzări, compania ar depăși vânzările giganților modei ca Zara și H&M la un loc.

sursa: www.wall-street.ro

A sustras piesele de la Toyota parcată pe o stradă de la Ciocana, acum riscă pușcărie

Un bărbat de 48 de ani din Chișinău a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de sustragerea mai multor piese de la o Toyota RAV4, în timp ce era parcată pe o stradă din sectorul Ciocana al capitalei, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Poliția a fost sesizată de către proprietarul unității de transport, care a comunicat că și-a depistat mașina dezmembrată, fiindu-i sustrase piesele auto.

Proprietarul a estimat prejudiciul la 151 665 de lei. În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că furtul a avut loc pe timp de noapte, în timp ce mașina era parcată în curtea unui service auto. În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiștii de la Ciocana, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta a comunicat că a sustras piesele auto cu scopul de a le vinde. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice. Conform legislației în vigoare, bărbatul riscă închisoare de până la 4 ani.

Regulile de traversare a frontierei cu bunuri culturale mobile

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal vă reamintește regulile privind traversarea frontierei cu bunuri culturale mobile, pentru a evita orice surprize neplăcute și a asigura respectarea prevederilor legale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Introducerea și scoaterea bunurilor culturale mobile pe/de pe teritoriul Republicii Moldova sunt reglementate prin Regulamentul privind circulația bunurilor culturale mobile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 470/2023 și se declară în scris atât la introducere cât și la scoatere din țară.

Introducerea bunurilor culturale mobile
Persoanele fizice și juridice pot introduce bunuri culturale mobile în Republica Moldova doar dacă prezintă Serviciului Vamal documente care să ateste:
•    proveniența bunurilor;
•    calitatea de proprietar, administrator sau reprezentant legal al acestora.
În absența acestor documente, va fi necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, conform modelului din anexa nr. 8 a Regulamentului.

Scoaterea bunurilor culturale mobile
Bunurile culturale mobile pot fi scoase din Republica Moldova doar pe baza unui certificat/ adeverință de export, eliberat de Serviciul de evidență și circulație a bunurilor culturale mobile. Cererea pentru acest certificat trebuie completată conform modelului din anexa nr. 3 a Regulamentului.
În cazul scoaterii din ţară a bunurilor culturale mobile producţie contemporană de către autorii acestora (artişti plastici, artişti liber-profesionişti, artişti amatori, meşteri, artizani, studenţi, elevi, copii) se va prezenta Serviciului Vamal doar declaraţia creatorului sau mandatarului acestuia, în formă autentică, conform modelului prezentat în anexa nr.7 la Regulament.

Pentru informații suplimentare, contactați Linia de informare a Serviciului Vamal la numărul +373 22 78 8888 sau prin e-mail: callcenter@customs.gov.md .

Serviciul Vamal vă dorește o călătorie fără surprize și multă sănătate!

De astăzi a intrat în vigoare starea de urgență în Republica Moldova

Începând de astăzi, 16 decembrie 2024, a intrat în vigoare starea de urgență în Republica Moldova. Săptămâna trecută, deputații PAS au aprobat instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 16 decembrie, la solicitarea prim-ministrului Dorin Recean, scrie telegraph.md.

Decizia a fost luată în contextul riscurilor iminente din sectorul energetic, generate de posibila sistare a livrărilor de gaze naturale în regiunea transnistreană de către Gazprom.

Guvernul intenționează să utilizeze măsuri extraordinare pentru a gestiona situația, inclusiv coridoare verzi pentru ajutoare umanitare, simplificarea procedurilor de import al combustibililor alternativi și asigurarea regimului de urgență pentru evacuarea cetățenilor străini, dacă va fi necesar. Totodată, se vor deroga anumite legi pentru a permite răspunsuri rapide și eficiente în fața crizei.

Malul drept al Nistrului este asigurat cu gaze naturale pentru perioada de iarnă, însă regiunea transnistreană, care depinde exclusiv de livrările Gazprom, riscă să rămână fără gaz și energie electrică. În lipsa funcționării Centralei de la Cuciurgan, Republica Moldova va fi nevoită să importe energie electrică din România, deși capacitatea actuală de interconectare este insuficientă pentru a acoperi cererea în orele de vârf.

Autoritățile avertizează că situația energetică este tensionată și în țările vecine, din cauza bombardamentelor asupra infrastructurii din Ucraina, ceea ce pune presiune pe rețeaua regională. În aceste condiții, costurile pentru energia electrică sunt așteptate să crească, iar vulnerabilitatea sistemului energetic național rămâne ridicată până la finalizarea noilor interconexiuni planificate.

Guvernul promite măsuri pentru protejarea tuturor cetățenilor, indiferent de malul Nistrului pe care locuiesc, și accelerează proiectele de infrastructură energetică pentru a reduce dependența de sursele externe. Linia de tensiune înaltă Chișinău-Vulcănești urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului viitor, ceea ce va reprezenta un pas important spre independența energetică a Republicii Moldova.

Opoziția a fost împotriva acestei măsuri.

Mercedes de 180.000 de dolari, achiziționat la Moldovagaz. Igor Grosu: ,,E pe gaz sau benzină?”
Articolul anterior
Exporturile de grâu ale Rusiei aproape s-au dublat. Nivelul este mai ridicat de cât cel înregistrat înainte de război
Articolul următor