În ce relații a rămas Irina Rimes cu fostul soț. ,,Nu a înșelat nimeni pe nimeni…”

Puțini sunt cei care știu în ce relații a rămas Irina Rimes cu fostul soț. Celebra artistă a trecut printr-un mariaj eșuat și a rămas marcată de suferințele din dragoste. Artista s-a căsătorit la vârsta de 23 de ani, însă mariajul cu Andi Bănică a durat doar un an. Irina Rimes a evitat de-a lungul timpului să vorbească despre motivele care au dus la separarea definitivă. După divorțul în mare secret, au apărut în lumea mondenă zvonuri că infidelitatea lui Andi Bănică a dus la destrămarea căsniciei cu Irina Rimes. Iată ce spune celebra cântăreață despre fostul partener de viață și suferințele din plan amoros.

În ce relații a rămas Irina Rimes cu fostul soț

Irina Rimes este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Vedeta are o carieră impresionantă în muzică și cucerește publicul cu vocea sa deosebită și energia debordantă. Dincolo de succesul pe plan profesional, Irina Rimes a avut parte de multe provocări în viața privată. Artista a suferit din dragoste și a rămas marcată de divorțul prin care a trecut pe când avea doar 24 de ani, scrie www.bzi.ro.

Cântăreața a păstrat discreția în privința mariajului eșuat și nu a dorit să ofere prea multe detalii despre fostul partener de viață, Andi Bănică, un artist celebru din Republica Moldova. La vremea divorțului, au apărut zvonuri că bărbatul a înșelat-o pe artistă și că ar avea un copil cu o altă femeie. Irina Rimes a negat presupunerile apărute și a precizat că altele au fost motivele care au dus la separarea definitivă.

„Eu stăteam cu Andi la un moment dat și ne uitam la televizor, la o emisiune unde se discută chestii de genul [relații celebre]. Stăteau doi psihologi, un astrolog, etc. să discute problema mea cu soțul meu care stătea lângă mine. Eram amândoi cu un pahar de vin și ne uitam ca la film, ca la o comedie. (…) Nu a înșelat nimeni pe nimeni. Nu a făcut nimeni niciun copil.”, a declarat cântăreața.

Irina Rimes a rămas în relații bne cu fostul soț, însă evită să își vorbească sau să vorbească despre căsnicia pe care au avut-o. În prezent, artista și-a refăcut viața și își dorește să fie din nou mireasă.

Cine este actualul iubit al artistei

Irina Rimes trăiește de câțiva ani o frumoasă poveste de dragoste alături de David Goldcher. Cei doi au planuri mărețe de viitor și nu exclud să se căsătorească în curând. Vedeta are doar cuvinte de laudă când vine vorba de iubitul ei și este mai fericită ca oricând. Mai mult, îndrăgita cântăreață este pregătită să devină mamă și crede că s-ar descurca de minune dacă ar avea un copil.

,,Sunt pregătită pentru orice mi-ar aduce soarta. Oricum nu am încotro, lucrurile astea vin de la sine, când vor veni le voi îmbrățișa.

Mă gândesc că un copil trebuie să facă parte din călătoria ta și să nu te oprească, ci să te acompanieze. Ăsta va fi cazul nostru, dacă va veni un copil, el va veni cu noi la concerte, va merge cu noi în călătorii, va asculta muzică zilnic și va sta în studio.”, a declarat vedeta.

Republica Moldova implementează votul prin corespondență. Care va fi procedura

Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament în lectură finală. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor cu buletinele de vot recepționate se vor stabili printr-un regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală.

Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență a fost supus unui amplu proces de consultări publice la care au participat reprezentanți ai societății civile, ai partidelor politice și ai autorităților publice implicate în procesul electoral. Propunerile parvenite au fost luate în considerație la îmbunătățirea documentului.

Printre amendamentele acceptate figurează includerea criteriilor pentru identificarea țărilor în care urmează să fie implementat votul prin corespondență. Astfel, condițiile privind implementarea parțială a votului prin corespondență sunt lipsa secțiilor de votare în țara-gazdă sau distanța mare până la cea mai apropiată secție de votare constituită anterior; experiența implementării acestei metode alternative de vot; înregistrarea prealabilă la scrutinul electoral precedent a cel puțin 30 de cereri; siguranța și fiabilitatea serviciilor poștale.

Printre țările care întrunesc aceste criterii figurează Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Norvegiei, Regatul Suediei, Republica Finlanda și Republica Islanda. Votul prin corespondență nu va putea fi realizat în țările în care Republica Moldova nu are stabilite relații diplomatice, în țările aflate în conflicte militare și în țările în care nu se respectă standardele internaționale privind desfășurarea alegerilor libere și corecte.

De asemenea, a fost eliminată incertitudinea privind vârsta alegătorilor. Respectiv, își vor exercita dreptul la vot prin corespondență persoanele care, la depunerea solicitării, au împlinit vârsta majoratului. O altă prevedere inclusă în document se referă la asigurarea securității votului. Astfel, plicul cu materiale pentru votare va conține o declarație pe propria răspundere. Alegătorii vor fi obligați să o semneze pentru a confirma exercitarea votului secret. Totodată, alegătorii care nu vor respecta secretul votului vor fi sancționați. Codul Contravențional a fost completat cu un articol care vizează nerespectarea caracterului secret al votului, divulgarea opțiunii de vot exprimate prin corespondență sau transmiterea buletinului de vot unei persoane terțe.

Pentru a vota prin corespondență, cetățenii vor trebui, în mod obligatoriu, să se înregistreze pentru exercitarea votului prin corespondență și să primească o notificare a Comisiei Electorale Centrale privind finalizarea procedurii de înregistrare. Totodată, buletinele de vot vor fi expediate către alegători prin intermediul poștei diplomatice sau a serviciilor poștale obișnuite. Documentul conține și prevederi privind procedura de numărare și totalizare a voturilor, precum și situațiile în care buletinele de vot se declară nevalabile.

De menționat că, la alegerile prezidențiale din 2021, au participat 212 434 alegători din afara Republicii Moldova. La nivel global, 53 de țări permit votul prin poștă din străinătate. Totodată, 13 state membre ale Uniunii Europene permit votul prin corespondență.

Violonista Alexandra Conunova, decorată de președinta Maia Sandu cu titlul onorific de „Artist al Poporului”

Violonista din Republica Moldova, Alexandra Conunova, a fost decorată cu titlul onorific de „Artist al Poporului”. Premiul a fost înmânat de președinta Maia Sandu, pe scena Sălii cu Orgă de la Chișinău.

„Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre.

I-am mulțumit din numele spectatorilor noștri pentru talentul său prin care ne aduce atâta bucurie, dar și pentru că sprijină tinerele talente din țara noastră prin fundația sa, Arta Vie. Este esențial pentru copiii noștri să aibă modele adevărate, să înțeleagă că, în afară de talent, marile scene ale lumii și ale vieții pot fi cucerite prin caracter, dedicație și multă, foarte multă muncă”, susține Maia Sandu printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit șefei statului, Alexandra Conunova este cu adevărat o minunată ambasadoare muzicală a țării noastre, așa cum sunt și mulți alți artiști din Republica Moldova care, prin talentul lor, ne integrează în marea cultură europeană.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, clarinet, oboi, flaut, vioară şi pian

Revoluție în industria panourilor fotovoltaice. Un nou material crește eficiența celulelor solare la 190%

Cercetătorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potențialul de a crește semnificativ eficientă panourilor solare, relatează Interesting Engineering.

Inovațiile constante care îmbunătățesc eficientă au devenit cruciale, în special pentru a satisface nevoile energetice globale.

Echipa de cercetători a prezentat în premieră un prototip care utilizează un material cuantic că strat activ într-o celulă solară. Materialul respectiv a prezentat o absorbție fotovoltaică de 80% și o eficientă cuantică externă (EQE) de până la 190%.

Această performanță este remarcabilă deoarece depășește limita teoretică stabilită de eficientă Shockley-Queisser pentru celulele solare tradiționale pe baza de siliciu. În comparație, celulele solare convenționale au o EQE maximă de 100%.

„Această lucrare reprezintă un salt semnificativ în înțelegerea și dezvoltarea de soluții energetice durabile. Evidențiază abordări inovatoare care ar putea redefini eficientă și accesibilitatea energiei solare în viitorul apropiat”, a declarat Chinedu Ekuma, profesor de fizică la Universitatea Lehigh și autor al lucrării de cercetare, într-un comunicat.

sursa

Pasha Parfeni: ,,Ești soarele și luna mea”. Cine este femeia căreia artistul i-a dedicat mesajul
Articolul anterior
Un om de afaceri din Rusia s-a trezit pe un pat de hotel, cu soția moartă lângă el și un bilet de la un necunoscut. Ce mesaj i-a lăsat
Articolul următor