Cu toții știm că mâncarea trebuie pusă în frigider pentru a se păstra mai multe zile. Este însă un lucru la care puțini se gândesc, și anume ce se întâmplă dacă pui mâncarea caldă în frigider. Pericolul este uriaș, de aceea nu ar trebui să facem acest lucru niciodată, scrie adevarul.ro.
Regula de a aștepta ca mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider ar trebui cunoscută și respectată de oricine are un frigider în casă. Totuși, probabil mulți se întreabă de ce nu putem pune mâncarea caldă în frigider. Ei bine, iată de ce s-a împământenit această „tradiție” printre români!
Pentru că sigur că au fost momente în care am fi vrut să scăpăm mai repede de sarcina aceasta, însă parcă și timpul stă în loc, atunci când așteptăm. Iar să așteptăm ca mâncarea să se răcească nu poate fi diferit.
Motivul din spatele acestei reguli este unul foarte simplu. Iar pentru cei care nu țin cont de temperatură, trebuie să știți că vă expuneți la un risc imens de sănătate, ca să nu mai vorbim că veți fi nevoiți să plătiți mai mult la curent!
Ce se întâmplă când pui oala fierbinte în frigider!
Prima consecință ne-o putem imagina cu toții: se vor încălzi și produsele din jur, scăzându-le semnificativ perioada de valabilitate.
Citește continuarea pe Click!.ro și află care este adevăratul motiv pentru cre nu se pune mâncarea caldă în frigider.