Soldați ruși filmați cu o dronă în timp ce furau ceasul unui camarad mort, pe care îl abandonează pe câmpul de luptă

Soldații ruși nu numai că refuză să evacueze cadavrele colegilor morți de pe câmpul de luptă, dar le și jefuiesc.

Unul dintre aceste incidente a fost înregistrat de soldații brigăzii 72 a Forțelor Armate ale Ucrainei cu ajutorul unei drone de recunoaștere.

Drona Forțelor Armate ale Ucrainei a înregistrat modul în care doi soldați ruși s-au apropiat de cadavrul colegului lor lichidat, i-au scos ceasul din mână și apoi au fugit în diferite direcții.

„Orcii ruși iau un ceas de la cadavrul tovarășului lor demilitarizat și îl lasă acolo să putrezească”, scrie în comentariul videoclipului, potrivit ziare.com.

Rușii au furat pe frontul din Ucraina tot ce au prins: șosete și lenjerie de corp de la Forțele Armate ale Ucrainei, și de la populația civilă, pe lângă obiecte de valoare, vase de toaletă, cuști pentru câini, covoare, haine, vesela și mașini de spălat.

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin. Pedeapsa primită de bărbat

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din Republica Moldova, a fost condamnat în Italia la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru hărțuire, după ce și-a terorizat fosta parteneră timp de aproximativ doi ani, în perioada 2021 – 2023.

Conform ziarului Il Gazzettino, sentința a fost pronunțată luni, 27 mai 2024, în urma unui proces desfășurat cu procedură abreviată la Tribunalul din Mestre (provincia Venezia din Veneto) ceea ce a dus la reducerea cu o treime a pedepsei.

Judecătoarea Mariarosa Barbieri a considerat infracțiunea agravată de faptul că a fost comisă infracțiunea împotriva unei persoane cu care avea o relație de concubinaj.

Victima, o tânără de 23 de ani și originară tot din Republica Moldova, a fost cea care l-a denunțat pe bărbat.

Anterior, ea apelase la autorități pentru a raporta că a fost supusă unor violențe și amenințări cu un cuțit, fapte ce fac obiectul unui alt dosar penal încă nesoluționat.

Temându-se pentru siguranța sa, ea a decis să părăsească domiciliul comun, refugiindu-se la niște rude împreună cu fiica sa.

Cu toate acestea, bărbatul a reușit să afle unde se mutase fosta parteneră și a continuat să o hărțuiască, pândind-o și urmărindu-i fiecare mișcare.

În mesajele pe care i le trimitea, acesta o insulta și îi oferea detalii pentru a-i demonstra că știe unde se află și cum este îmbrăcată.

Din cauza acestui comportament, victima a fost nevoită să-și schimbe domiciliul de trei ori în numai câteva luni.

În timpul procesului, femeia s-a constituit parte civilă, reprezentată de avocata Tiziana Ceschin, care urmează să solicite plata provizorie a sumei de 10.000 de euro, ca avans pentru despăgubirile ce urmează să fie stabilite în instanța civilă.

Dacă va fi necesar, avocata va solicita poprirea salariului inculpatului. Pentru a face față situației dificile, tânăra de 23 de ani a apelat și la un centru de prevenire a violenței.

În aceeași zi, bărbatul a fost interogat și într-un alt caz în care a fost acuzat că și-a bătut soția. Apărat de avocata Marianna Tassetto, el a refuzat să răspundă în fața judecătorului, invocând dreptul la tăcere.

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, bărbatul va trebui să participe la zece ședințe într-un centru specializat, menite să-l ajute să conștientizeze greșelile comise.

sursa

Inundații în Germania: sute de oameni evacuați

Evacuarea locuitorilor continuă din cauza inundațiilor din Bavaria.

Pe fondul ploilor abundente din Bavaria, în regiunile cu risc de inundații, duminică, 2 iunie, autoritățile au extins scara de evacuare a populației. În zece comune bavareze, din cauza creșterii nivelului apei în Dunăre și afluenții săi, a fost declarat dezastru natural, iar salvatorii au intervenit la fața locului, transmite dw.com.

Se iau măsuri pentru transportul locuitorilor în zone sigure, în special în districtul Augsburg. În dimineața zilei de 2 iunie, locuitorii comunităților Külenthal și Allmannshofen, situate în sudul Bavariei, au fost îndemnați să-și părăsească imediat locuința, transmite postul german de televiziune ntv. Celor care nu se pot evacua singuri li s-a promis că vor primi autobuze. Același lucru este valabil și pentru alte orașe și comunități ale regiunii situate în apropierea râului Schmutter, afluent al Dunării.

În orașul Schrobenhausen din districtul bavarez Neuburg-Schrobenhausen, unde a fost declarat dezastru natural, a fost pregătită evacuarea a 670 de locuitori.

Crucea Roșie Bavareză a trimis bărci de salvare și scafandri în districtul bavarez Günzburg, unde nivelurile apei dintr-o serie de rezervoare au atins cele mai înalte niveluri în ultimul secol. Pericol de viață lângă malurile râului În München, autoritățile îi avertizează și pe locuitori cu privire la amenințarea vieții în zona de-a lungul malurilor râului Isar. Două trasee preferate de mers pe jos au fost închise acolo. Nivelul de alertă 2 a fost declarat în capitala Bavariei. Aceasta înseamnă inundarea zonelor neamenajate și întreruperi minore ale traficului pe străzi cauzate de inundații. Între timp, Serviciul de Asistență Tehnică THW (Technisches Hilfswerk), care îndeplinește funcțiile Ministerului pentru Situații de Urgență din Germania, a pregătit mii de saci de nisip în noaptea de 2 iunie pentru zonele deja inundate și predispuse la inundații din Bavaria și Baden-Württemberg.

În total, potrivit șefului centrului logistic THW, Bernd Urban, 30.000 de saci de nisip trebuiau să fie livrați acolo până în dimineața zilei de 2 iunie.

Un copil de 17 ani din Capitală, căutat cu disperare: Acesta a ieșit să arunce gunoiul și nu s-a mai întors acasă

Echipa de căutare „COD” anunță despre dispariția unui minor de 17 ani de la Poșta Veche. Acesta a ieșit să arunce gunoiul ieri seara la ora 22:00 și nu s-a mai întors.

Potrivit informațiilor, Colesnic Valentin are 17 ani și locuiește în Chișinău pe strada Iazului din sectorul Poșta Veche.

Băiatul are înălțimea de un metru 70, părul închis la culoare și ochi căprui. Acesta este bolnav de autism.

În seara dispariției băiatul era îmbrăcat într-un maiou sur, pantaloni albaștri și era încălțat în șlapi. Toți cei care l-au văzut sau dețin vreo informație sunt rugați să sune la numărul : 112 sau 079 61 63 81.

sursa: www.unimedia.info

Rusia vrea să interzică exportul de benzină. Prețurile au început să crească puternic pentru șoferii ruși
Articolul anterior
A fost inventată o pastilă electronică pentru a regla senzația de foame! Cum acționează
Articolul următor