O femeie s-a ales cu arsuri după ce a încercat un truc popular pe tik tok: „A fost cea mai chinuitoare zi din viața mea”

O femeie a trecut printr-o experiență îngrozitoare după ce a încercat un truc de gătit, popular pe TikTok.

ouă poșate

Shafia Bashir a încercat să facă ouă în cuptorul cu microunde, un truc care a făcut înconjurul popularei aplicații de partajare a videoclipurilor, transmite protv.ro.

Mama, în vârstă de 37 de ani, a început prin a turna apă clocotită într-o cană și a adăugat un ou, înainte de a-l pune în cuptorul cu microunde pentru câteva minute. După ce Shafia a scos preparatul și l-a atins cu o lingură rece, ea a spus că acesta a explodat „ca o fântână” și a sărit pe fața femeii, arzându-i tenul.

Acum, femeia îi avertizează și pe alții cu privire la pericolele pe care le implică încercarea trucurilor din online.

„Pur și simplu, nu vreau ca altcineva să mai treacă prin asta, pentru că este în trend pe TikTok”, a spus Shafia. „A fost cea mai chinuitoare durere din viața mea. A fost o perioadă terifiantă pentru mine. Eram într-o agonie absolută. Mi-am băgat fața sub robinet și apoi a trebuit să îl pun pe prietenul meu să aibă grijă de fiica mea ca să pot merge la A&E”.

Shafia, din Bolton, a declarat că folosește acest truc de aproximativ trei ani și că nu a mai avut niciodată probleme înainte de incidentul din 12 mai.

„Am făcut-o exact așa cum o fac de obicei. Făcusem deja pâinea prăjită, eram lihnită! Fosta mea soacră mi-a spus despre asta. Mi-a spus cum să fac un ou poșat în cuptorul cu microunde. O făceam de trei ani. Am pus ceainicul la fiert, am umplut pe jumătate cana cu apă, am pus sarea înăuntru, oul înăuntru și l-am pus la microunde timp de un minut. Nu era fiert, așa că l-am mai băgat un minut”, a mai declarat femeia.

Din fericire, Shafia și-a revenit complet, dar a jurat să renunțe pe viață la ouă în urma incidentului șocant.

Gătitul ouălor în cuptorul cu microunde fără a îndepărta coaja poate fi periculos, deoarece coaja reține căldura, iar oul din cuptorul cu microunde nu se oprește instantaneu din gătit și presiunea poate face ca alimentul să explodeze.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgență

Cetățenii mai multor state vor putea traversa hotarul Moldovei cu pașapoarte de urgență sau temporare. Decizia urmează să fie aprobată de către cabinetul de miniștri.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgențăImagine simbol

După aprobarea și intrarea în vigoare a reglementărilor, posesorii actelor de identitate emise de autoritățile din Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Australia și Slovacia vor avea dreptul să vină în Moldova cu pașapoarte de urgență, transmite realitatea.md.

Documentele sunt temporare și se emit în cazul unor situații când solicitantul are nevoie stringentă să se deplaseze peste hotare, de exemplu decesul unei rude apropiate, spitalizarea membrilor familiei sau implicarea lor în accidente.

Cu pașapoarte temporare ne vor putea traversa hotarul germanii, italienii, lituanienii și elvețienii. Cetățenii Israelului vor avea voi să intre în Moldova cu documentul provizoriu.

Autoritățile de la Chișinău susțin că astfel asigură dreptul la libera circulație, luând în considerare că unele state emit documente de călătorie de tip nou.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

Președinta Maia Sandu a participat la recensământul populației și locuințelor 2024. Șefa statului a îndemnat toți cetățenii să fie amabili cu recenzorii și să răspundă corect la întrebări.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

,,Am participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Vă îndemn pe fiecare să participați la recensământ, să fiți amabili cu recenzorul și să răspundeți corect la întrebări. Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele.

Informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege. Recenzorii vor bate la ușile dumneavoastră până la 7 iulie. Interviul durează aproximativ 10 minute. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova.

Participă la recensământ! Fiecare om și casă contează!”, a scris Maia Sandu, pe facebook.

Îmbrățișați înainte de a fi luați de viitură. Tinerii luați de ape în Italia: una dintre fete nu știa să înoate, iar ceilalți doi nu au vrut să o lase singură

Pompierii italieni au recuperat trupurile neînsuflețite ale celor două fete din apele râului Natisone. Acestea sunt Patrizia Cormos și Bianca Doros, luate de o viitură puternică formată pe râul Natisone, în provincia Udine. Cele două cadavre au fost găsite după trei zile, la aproximativ 700 și 1000 de metri de locul unde au fost văzute ultima dată. Căutările continuă pentru băiatul Cristian Molnar. Mulți se întreabă de ce au stat îmbrățișați, când apa era până la genunchi, și nu au încercat să iasă la mal.

Din imaginile surprinse de unii trecători, care se aflau la o distanță mai mare, pe un pod, s-a observat cum cei trei prieteni stau îmbrățișați, așteptând să fie salvați de pompieri, transmite protv.ro.

„Îmbrățișați în fața viiturii”, așa au titrat ziarele din Italia povestea tragică a celor trei români luați de apele învolburate, în zona Udine. Potrivit presei italiene, tinerii au ascultat de indicațiile salvatorilor.

„Pompierul care era jos (în barca ce se îndrepta spre tineri – n.r.) a comunicat cu ei, iar cel din elicopter a fost cel care le-a sugerat să stea îmbrățișați, să fie mai puternici, pentru a se opune și a contracara forța curentului”, a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. De asemenea, au încercat să folosească o scară întinsă deasupra râului, dar fără rezultat. Viitura a fost prea puternică și i-a destabilizat pe tineri.

Cum au ajuns cei trei prieteni români în mijlocul râului

Cei trei români s-au gândit să facă o excursie în aer liber, spre o destinaţie cunoscută sub numele de ‘Premariacco beach’, plaja de pe râul Natisone, sub podul Ponte Romano din Premariacco. Ei au lăsat mașina pe marginea râului și s-au aventurat, pe jos, spre o insuliță de pietriș, situată în mijlocul acestuia. Apoi, apa a crescut şi ei au rămas blocaţi.

Mai mulți voluntari și salvatori din Premariacco s-au mobilizat pentru a-l găsi pe cel de-al treilea tânăr.

„E a patra zi. Toţi sunt aici. Nu renunțăm, hai să-l ducem pe Cristian acasă”, este mesajul emoționant postat de primarul localității.

Cine sunt cei trei tineri români care au fost duși de viitură pe râul Natisone din Italia

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine. S-a născut în Colleferro (Roma), dar a locuit cu familia în Basaldella di Campoformido.

Bianca Doros, de 23 de ani, sosise din România cu doar câteva zile în urmă, pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

Alături de ele se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, originar din România. El sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

CNAS a început să elibereze gratuit bilete de tratament sanatorial pentru mai multe categorii de beneficiari. Vezi detalii
Articolul anterior
Un elev de 16 ani a înjunghiat o profesoară la o școală din Italia
Articolul următor