Familia Brenciu își sărbătorește fiul adoptiv. Cum au ajuns Horia și Alice să îl înfieze pe Toma: ”Este o minune de copil”

A venit cu fericirea în casa lor! Băiețelul adoptat de Horia Brenciu și de soția lui împlinește nouă ani. Toma le-a schimbat și trăirile și s-a integrat rapid în familia lor, iar, astăzi, nimeni nu își mai poate imagina viața fără puștiul năzdrăvan care dă culoare poveștii lor, scrie unica.ro.

Horia Brenciu și Alice sunt împreună din 2006. Cei doi au împreună un singur copil, pe Mina. Artistul le consideră, însă, fiicele lui și pe Andreea și Maria, pe care Alice le are dintr-o relație anterioară, iar în 2016 în viața lor a apărut și Toma.

Alice Dumitrescu: „Aveam un bebeluș și nu eram în depresie postnatală” “În prima lună, am trăit cea mai tare situație: aveam un bebeluș și nu eram în depresie postnatală. Oau! Iar de atunci, sunt cea mai fericită mamă de băiat! La mulți ani, minune! La mulți ani, Toma!”, a scris Alice Dumitrescu pe o rețea de socializare.

“E fericirea mea! E băiatul meu! E profesorul meu! E viața mea! E TOMA! Și astăzi e ziua lui! La mulți ani, dragostea lu’ tata!”, a bifat evenimentul, în stilul lui caracteristic, pe o rețea de socializare și Horia Brenciu.

Cum a ajuns Toma în familia lui Horia Brenciu Horia și Alice au fost impresionați de povestea unei tinere, minore, care era însărcinată, dar voia să scape de pruncul ce urma să vină pe lume. Atunci au decis că în casa lor mai e loc de un copil. Și au trecut la fapte. „Auzisem de la nişte cunoştinţe de familie despre o tânără domnişoară care vrea să avorteze şi atunci am făcut toate demersurile. Am zis, „Nu-l avortează, îl vrem noi!”. Soţia mea a fost cu ea peste tot. Era minoră. I-am asigurat toate elementele necesare unei naşteri normale. După ce a născut, Alice l-a adus acasă. Am făcut toate hârtiile necesare”, dezvăluia Horia Brenciu, la ”Profesioniştii”.

Horia Brencu: „Este o minune de copil”

Toma a devenit de atunci bucuria familiei. Îi surprinde pe toți și toată lumea îl adoră. Mina este partenera lui de joacă și împreună fac multe ghidușii. „Toma este băiatul nostru. Este adevărat că nu l-a purtat Alice în burtă, însă este băiatul nostru din clipa în care a venit pe lume. Este o minune de copil, este inteligent, talentat la cântat şi la fotbal şi extrem de iubitor. Este dragostea noastră şi a tuturor celor care-l cunosc. Dumnezeu este mare şi ne-a dat acest dar minunat, pe lângă celelalte trei fete. Mina şi Toma sunt de nedespărţit, iar Alice stă cu ei aprope tot timpul. Sunt un om bogat şi-i mulţumesc, din tot sufletul meu, lui Dumnezeu pentru comorile mele”, mai spunea Horia Brenciu.

Horia Benciu: „Un copil adoptat nu e o jucărie”

Artistul recunoște că Toma i-a schimbat toate prioritățile și că îi va fi întotdeauna alături, chiar și dacă va vrea vreodată să o cunoască pe cea care i-a dat viață.

„Un copil adoptat nu e o jucărie. Şi nu depui dragoste numai când e mic şi e drăgălaş. Acel copil e al tău pe vecie, îţi schimbi oarecum gândurile, drumurile, priorităţile. A iubit pe cineva este o responsabilitate. Se poate întâmpla ca Toma, la o anumită vârstă, să vrea să o cunoască. Şi o să fac ceea ce vrea copilul. Când vrea un copil ceva, îl susţin. Dacă e vorba de fericirea copilului… pentru că ea e prioritară”, adaugă Horia Brenciu.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Microbuz de pe ruta Moldova – Germania, răsturnat în România
Articolul anterior
Achită cu cardul tău Mastercard de la Moldindconbank și participă la Caravana cadourilor
Articolul următor