Zece copii ucraineni, drogați, maltratați și „închiriați” de mama adoptivă pedofililor. Calvarul celor mici a continuat și în Polonia, unde erau refugiați

Bărbații o țineau de păr și o batjocoreau, în timp ce mama ei se afla în aceeași cameră și ținea evidența timpului, pentru că era plătită la fiecare 20 de minute. O imagine înfricoșătoare, unul dintre nenumăratele episoade șocante în care o femeie ucraineancă de 52 de ani și-a supus cei zece copii adoptați la abuzuri inimaginabile. Ororile au ieșit la iveală în Polonia, acolo unde individa a venit ca refugiată împreună cu minorii, la începutul invaziei ruse, și unde calvarul celor mici a continuat. Atenție, informații cu puternic impact emoțional!

Cazul penal înfiorător a fost făcut cunoscut publicului de presa poloneză.

În aprilie 2022, poliția a emis un singur comunicat în care anunța că o femeie din Ucraina, în vârstă de 52 de ani, care își abuzase copiii, a fost reținută la Pozna, un oraș din Polonia. A urmat o investigație de amploare, constatările anchetatorilor fiind de-a dreptul șocante. „Am ajuns la informatori care ne-au spus concluziile anchetei, recunoscând că problema nu trebuie ascunsă. Am văzut și actele procurorului. Informațiile pe care le conțin pot fi prea dure pentru unii cititori. Cu toate acestea, recunoaștem că publicul are dreptul să fie informat”, relatează publicația Wyborcza.

Calvarul la care erau supuși cei zece copii de mama adoptivă a început să iasă la iveală, după ce un cuplu de polonezi, care se oferise să ajute familia de ucraineni, a observat lucruri ciudate în comportamentul celor zece fete și băieți, cu vârste curpinse între 4 și 16 ani. Într-un final, copiii au mărturisit că „mama” Svetlana îi bătea cu brutalitate, îi droga și îi „închiria” pedofililor. Lucruri teribile, confirmate ulterior de psihologii care au lucrat cu ei, dar și de expertizele medico-legale.

Femeia își vindea copiii pedofililor

Svetlana este acum arestată, însă jurnaliștii Fakty au căutat în Ucraina persoane care o cunoșteau pe femeie și au aflat noi detalii despre acest caz teribil. Dacă Svetlana și copiii ei nu ar fi venit în Polonia ca refugiați, toate lucrurile groaznice care s-au întâmplat în spatele ușilor închise ale casei lor ar fi continuat și acum. Femeia nu are copii ai ei. În Sînelnîkove, un oraș aflat în regiunea Dnipropetrovsk, a locuit împreună cu soțul ei, care nu a părăsit țara după începerea războiului. 

Svetlana și cei zece copii au venit în Polonia în martie 2022. Imediat, au fost luați în grija unei familii care dorea să ajute refugiații ucraineni – soții Hanna și Jacek, care au cerut ajutorul poliției după ce minorii le-au povestit că sunt bătuți. 

Ancheta polițiștilor polonezi a durat un an, iar rezultatul este șocant. Oamenii legii le-au spus reporterilor că atunci când lovea copiii cu pumnul, Svetlana purta pe deget o verighetă cu o piatră mare, pentru a-l face mai dureros. Copiii au fost bătuți cu pumni, curele, tigăi și multe alte obiecte. Iar șirul abuzurilor continuă, însă acestea nu pot fi redate din cauza durității cumplite. 

Din rechizitoriu mai rezultă că Svetlana le-a injectat copiilor droguri necunoscute. Făcea asta când îi „închiria” pedofililor. Potrivit anchetei, opt copii adoptați au devenit victime ale violenței din partea Svetlanei și a bărbaților necunoscuți. Vânzarea copiilor pedofililor, așa cum se precizează în documentele procurorilor, a fost o „sursă obișnuită de venit” pentru femeia de 52 de ani. Abuzurile au durat ani de zile și au continuat chiar și atunci când individa a mutat copiii în Polonia. 

Prezența rănilor și a cicatricilor, confirmată de experții criminaliști polonezi

Prezența leziunilor și a cicatricilor pe trupurile copiilor a fost confirmată și de experții medicali, în concluzia cărora se precizează că „în timpul inspecției vizuale au fost depistate cicatrici, păr smuls și vânătăi”. Copiii se află acum la familia cuplului polonez. Nu dorm noaptea, le este frică de „fantoma Svetei, care îi va ucide”, se înfioară când văd femei care seamănă vizual cu mama lor adoptivă. Le este frică de oameni, cu care rareori intră în contact. Un băiețel de 9 ani a fost internat la un spital de psihiatrie timp de două luni. Potrivit psihologilor, copilul este atât de traumatizat încât nu aude nici ucraineană, nici rusă – acum i se poate vorbi doar în poloneză.

Cât despre Svetlana însăși, aceasta neagă toate acuzațiile și cere ambasadei Ucrainei să o ajute. Expertizele au arătat că este conștientă de propriile fapte. În prezent, femeia este în arest, măsură prelungită până la sfârșitul anului. 

Procesul va avea loc la Poznań.

Amenzi după ce au purtat panglica interzisă! Câte persoane riscă sancțiuni

Se poate lăsa cu amenzi, în Republica Moldova, pentru 189 de persoane care au încălcat legea, joi. Mai exact, cei ce ar putea fi sancționați contravențional au purtat panglica Sfântului Gheorghe. Care este interzisă prin lege în Basarabia.

Așadar, această informație a fost confirmată pentru TRM de șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco. Din ceea ce arată datele preliminare, peste 70 de persoane au fost deja identificate. Identitatea celorlalte persoane care au încălcat prevederile legale urmează a fi stabilită „în următoarele zile”.

Sancțiuni după parada de 9 mai, din Republica Moldova

„189 de persoane au fost fixate pentru încălcarea prevederilor art. 365-5, Codul Contravențional al Republicii Moldova (purtarea panglicii bicolore). În cazul a 73 de persoane dintre acestea, a fost deja stabilită identitatea. În următoarele zile, vor fi identificate și restul”, a declarat Diana Fetco pentru TRM.

Ofițera de presă a IGP a precizat că oamenii legii au pornit, pe 9 mai, 16 proceduri contravenționale. Patru – au fost intentate la Chișinău, iar alte 12 – în restul țării.

Pe de altă parte, numărul polițiștilor care au monitorizat ordinea publică pe tot teritoriul Republicii Moldova a fost majorat cu 30 la sută, pe 9 mai.

Încă din 2022, purtarea panglicii Sfântul Gheorghe și promovarea însemnelor războiului „Z” și „V” sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova. În ajunul zilei de 9 mai, ministrul de Interne, Adrian Efros, declara ca persoanele care vor purta panglica Sfântul Gheorghe sau însemnele „Z” și „V”, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina, la evenimentele dedicate Zilei Victoriei, vor fi documentate și amendate.

Astfel, persoanele fizice care sfidează legea riscă amenzi de la 4500 la 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. Referitor la persoanele cu funcție de răspundere, amenda va fi de până la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice – amenzile sunt de până la 30 de mii de lei, după cum notează moldova1.md.

Mii de oameni au manifestat în Malmo faţă de participarea Israelului la Eurovision

Mii de manifestanţi pro-palestinieni s-au adunat în oraşul suedez Malmo pentru a protesta faţă de participarea Israelului la concursul Eurovision, scrie BBC citat de stirileprotv.ro.

Manifestaţia are loc în timp ce oraşul găzduieşte joi seară cea de-a doua semifinală a concursului, în care va cânta Eden Golan, participanta Israelului.

Miercuri, Golan a fost huiduită în timpul unei repetiţii a cântecului său „Hurricane”.

De asemenea, a avut loc o demonstraţie mai mică de susţinere a Israelului.

Activista pentru climă Greta Thunberg s-a numărat printre cei care au participat la protestul pro-palestinian.

Ea a declarat pentru BBC că există o „obligaţie morală de a acţiona” şi de a se exprima împotriva operaţiunii militare israeliene din Gaza.

„Dacă suntem zeci de mii de oameni care inundăm străzile din Malmo atunci când are loc Eurovisionul, spunând că nu vom accepta ca acest lucru să continue, atunci este un semnal foarte puternic – şi face diferenţa”, a spus Thunberg.

O altă protestatară, Matilda Varatta, a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că şi-ar dori ca Israelul să fie descalificat, aşa cum a fost cazul Rusiei în 2022, în urma invaziei sale la scară largă în Ucraina.

„Nu este adevărat că Eurovisionul nu este politic, a fost întotdeauna politic şi va fi întotdeauna”, a spus ea.

Anterior, Golan a declarat că este „mândră să îşi reprezinte ţara” şi că „nimic nu o va descuraja”.

„Sunt concentrată pe muzică, pe energia bună şi sunt atât de mulţi oameni care mă susţin şi simt că am o mare onoare să îmi reprezint ţara, mai ales în aceste vremuri”.

La demonstraţia pro-Israel, oamenii au putut fi auziţi cântând „Hurricane” în sprijinul artistei, în mijlocul unei prezenţe semnificative a poliţiei.

„Nu sunt atât de interesată de Eurovision”, a declarat o demonstrantă, Yael Sages Wahlström, pentru ziarul suedez Svenska Dagbladet. „Dar, din moment ce a fost o furtună de ură atât de mare împotriva Israelului, am vrut să susţin”.

Societatea israeliană de radiodifuziune, care organizează participarea ţării la concurs, a declarat că a cerut Uniunii Europene de Radio şi Televiziune să împiedice repetarea incidentului de miercuri.

Autorităţile suedeze spun că au instituit măsuri de securitate sporite şi că sunt pregătite pentru posibile tulburări.

În prezent, Israelul este implicat într-o campanie militară în Gaza, lansată ca răspuns la atacul transfrontalier al Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi alte 252 au fost luate ostatice. De atunci, peste 34.900 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, administrat de Hamas.

A doua semifinală Eurovision 2024, mai interesantă. Ce țări s-au calificat în marea finală

În această săptămână a început lupta pentru premiul concursului muzical Eurovision, iar aseară a avut loc a doua semifinală. Se pare că aceasta a fost mai interesantă, spun internauții.

Letonia, Austria, Olanda, Norvegia, Israel, Grecia, Estonia, Elveția, Georgia și Armenia s-au calificat, joi, în finala Eurovision.

Concursul este găzduit de orașul suedez Malmo, iar Marea Finală va avea loc sâmbătă.

După prima semifinață, s-au calificat Cipru, Croația, Finlanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Portugalia, Serbia, Slovenia și Ucraina. În schimb, Azerbaidjan, Australia, Islanda, Moldova și Polonia au fost eliminate.

Calificate automat în finală sunt Marea Britanie, Franța, Spania, Germania, Italia și Suedia (gazdă).

Calificările sunt decise 100% de televot.

Controversele ediției

Apariția reprezentantei Israelului la repetiția cu public pentru cea de-a doua semifinală a fost primită atât cu aplauze, cât și cu dezaprobare.

Eden Golan a interpretat pentru prima dată „Hurrycane” în fața spectatorilor, iar unii dintre aceștia au scandat “Palestina Liberă/ Free Palestine”.

Forțele de poliție prezente în incinta Arenei Malma au intervenit imediat.

Fragmente din casele distruse de prăbuşirea barajului de la Nova Kahovka au ajuns pe ţărm la Odesa
Articolul anterior
Emmanuel Macron, vizită la spitalul în care se află copii atacați cu cuţitul la Annecy. Starea micuților este stabilă, anunță medicii
Articolul următor