O moldoveancă, finalista faimosului show culinar Chefi la Cuțite!

Nina Hariton, originară din R. Moldova, prima femeie din istoria emisiunii Chefi la cuțite care a obținut și trei cuțite de aur, este câștigătoarea sezonului din 2023. A dat gata pe toată lumea cu preparatele sale, dar în viața de zi cu zi nu este bucătăreasă.

Ce meserie are moldoveanca Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la Cuțite

Cu ce se ocupă Nina Hariton, câștigătoarea Chefi al cuțite 2023

Cu toate că producătorii fac mari eforturi pentru a ține ascuns numele câștigătorului, se cunoaște faptul că Nina Hariton este cea care a obținut marele premiu în finala Chefi la cuțite 2023. În vârstă de 31 de ani, ea i-a convins pe chefi încă de la preselecții, transmite fanatik.ro.

A venit de la Paris pentru emisiune și deși a avut în plan să gătească Crepes Suzette, s-a răzgândit și a pregătit piept de găină cu piure de broccoli și sote de varză de bruxelles și kumquats, cu care i-a dat gata pe cei trei jurați profesioniști.

Nina Hariton a obținut atunci trei cuțite de aur și l-a ales pe Sorin Bontea să-i fie mentor. A continuat să se descurce de minune pe parcursul probelor, cu toate că a avut și un moment în care cheful s-a temut că-și va pierde una dintre cele mai puternice concurente.

Cu toate acestea, însă, Nina Hariton- câștigătoarea Chefi la cuțite 2023 nu este bucătăreasă în viața de zi cu zi, așa cum mulți s-ar fi așteptat. De fapt, femeia în vârstă de 31 de ani, lucrează ca agent imobiliar.

Câștigătoarea Chefi la cuțite nu a răspuns la telefon când a fost sunată de echipă

Chiar dacă și-a dorit foarte mult să ajungă la Chefi la cuțite, Nina Hariton nu a răspuns la telefon atunci când a fost sunată de cei din echipă. În acel moment, ea se afla în spital cu tatăl său și nu a dat importanță apelului.

Ulterior, odată ajunsă acasă, a observat că a primit un mesaj vocal și a apelat imediat înapoi. „Gătitul îl fac pentru familie, pentru prieteni. Mie îmi place foarte mult să primesc oameni și să fac farfurii frumoase, chiar și seara, acasă, atunci când gătim. 

Mi-a lăsat un mesaj vocal. Când am ascultat mesajul mi-a zis că e de la Chefi la cuțite. Și am sunat imediat. A venit într-un moment în care îmi era foarte greu. Este foarte greu să te ocupi de părinții bolnavi. 

După un an de experiență și de studii în gastronomie franceză am dezvoltat în mine un gust mai rafinat de bucătărie. Cu toate că am experiență puternică, evident că am emoții”, a povestit Nina Hariton la Chefi la cuțite 2023.

Prețuri mai mari la lemnele de foc în acest an: „Moldsilva” anunță vânzarea a 240 de mii de metri steri

Agenția de Stat „Moldsilva” planifică să pună în vânzare aproximativ 240 de mii de metri steri de masă lemnoasă. În acest an prețurile la lemnele de foc s-au majorat cu 10 la sută comparativ cu anul trecut, iar oamenii susțin că acestea sunt prea mari.

Unii cetățeni spun că au început să facă focul de la începutul săptămânii, cei din sate afirmă că pun pe sobe tot ce au prin gospodărie, tizic, ciocleji sau lemne. Unii însă cred că lemnele sunt prea scumpe și mai așteaptă până prin noiembrie – decembrie.

Prețul pentru un metru ster de lemne în acest an variază de la 750 de lei până la 1250 de lei, a declarat reprezentantul Agenției de Stat „Moldsilva”, Valeriu Cibotaru. Potrivit lui, persoanele care doresc să cumpere lemne de foc trebuie să se adreseze la cel mai apropiat ocol silvic, care va comercializa masa lemnoasă necesară și va elibera o factură fiscală.

Agenția de Stat „Moldsilva” a scos în vânzare 139 de mii de metri steri, iar alți 100 de mii vor fi tăiați până la sfârșitul lunii decembrie.

Înainte de a începe sezonul rece, pompierii le recomandă cetățenilor să își doteze locuințele cu detectoare de fum, să înlăture fisurile de pe sobe, să nu folosească benzină sau gaz lampant atunci când aprind focul. Din cauza utilizării sobelor defectate, de la începutul anului 2024 până în prezent au fost înregistrate 1242 de incendii, în urma cărora 18 persoane au decedat.

Atenție, călători! Flux sporit la vama Sculeni pe sensul de ieșire din Republica Moldova

La vama Sculeni se atestă flux sporit de mașini și călători pe sensul de ieșire din țară, intrarea în România. Potrivit Poliției de Frontieră, este aglomerat traseul dintre cele două puncte de trecere de la vama moldo-română.

În acest context, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să diversifice alegerea punctelor de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta.

Totodată, sursa citată anunță că se lucrează la capacitate maximă, pentru a fluidiza traficul.

Astăzi este ziua tăcerii, înainte de alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional de duminică

Astăzi este ziua tăcerii în Republica Moldova, înainte de alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional de duminică, 20 octombrie curent. Potrivit Codului electoral, azi și mâine agitația electorală este strict interzisă, informează MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală atenționează că în aceste două zile nu se permite desfășurarea și reflectarea activităților sau materialelor cu tentă electorală.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a specificat că agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei.

„Administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri și participanților la referendum la emisiuni televizate sau radiofonice”, a spus Angelica Caraman.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Potrivit Codului contravențional, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, competitori electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 2 000 la 3 000 de lei, aplicată persoanei fizice, și cu amendă de la 5 000 la 7 500 de lei, aplicată persoanei juridice.

Satul Văleni, din Cahul, poate deveni primul Smart village al Moldovei
Articolul anterior
Sute de germani au participat la o slujbă ținută de Inteligența Artificială
Articolul următor