Plante ”ginseng” îmbunătățesc viața sexuală

Continuare la articolul despre stimulente sexuale.

separator


Valentin Pescaru,
Psiholog, psihoterapeut, sexolog

În lume există un număr important de varietăți ale unei plante denumite generic „ginseng”. Deși toate acestea au cam aceleași efecte în energizarea organismului, îmbunătățirea funcțiilor vitale, diferențele fac să fie recomandate combinații ale plantelor. Le prezentăm pe cele mai importante dintre ele:

Chinese Ginseng (Panax Ginseng – radacina) – cea mai cunoscută plantă medicinală din China, Panax Ginseng, sau rădăcina vieții, este folosită pentru efectele de revitalizare mentală și fizică. Aceste efecte anti-oboseală ajută la refacerea energiei și la îmbunătățirea stării de spirit. Ginseng combate pe toate planurile lipsa de vitalitate și dă un plus de energie. Îmbunătățește funcția glandelor endocrine și sexuale. Utilizată pentru a combate impotența fără cauză medicală și ejacularea prematură prin normalizarea presiunii sanguine. Participând și la mărirea performanțelor atletice, Panax Ginseng întinerește și contribuie la longevitate. Stimulează de asemenea regenerarea celulelor nervoase. Ginsengul este originar din estul Asiei, Siberia și America de Nord și este utilizat în nutriția și terapia umană de peste 5.000 de ani. Chinezii consideră această plantă perena un panaceu universal datorită multelor sale efecte curative.

Chinese GinsengGinsegul chinezesc și cel coreean (Panax Ginseng) este cunoscut în Orientul Îndepărtat ca „rădăcina vieții”, deoarece încetinește procesele de îmbătrânire și menține puterea și pofta de viață, fortificând organismele slăbite. Ginsengul ameliorează funcționalitatea plămânilor, scade senzația de oboseală, îmbunătățește activitatea cerebrală și eliberarea de adrenalină. Experimental și practic s-a demonstrat că ginsengul stimulează forța fizică și nu în ultimul rând pe cea mentală. Chinezii susțin că ginsengul vindecă anemia, artrita, insomnia, oboseala, impotența, hiper și hipotensiunea arteriala, tulburările digestive și crește rezistența la stres. Prin stimularea glandelor endocrine, ginsengul favorizează utilizarea mineralelor și vitaminelor. Poporul chinez consideră că ginsengul încetinește procesele de îmbătrânire și joacă un rol important în conservarea vitalității. Utilizarea ginsengului de către sportivi este cercetată amănunțit de un număr tot mai mare de oameni de știință. S-a stabilit deja că administrarea de doze mari este decisivă în îmbunătățirea performanțelor. Cu toate că ginsengul conține 12-13 tipuri de substanțe biologic-active (așa-numitele ginsenozide), acestea reprezintă maxim 2% din extractele din rădăcină de ginseng de cea mai bună calitate. În afară de ginsenozide, Panax Ginsengul mai conține și o substanță numită panaxan, aceasta reducând nivelul glicemiei și molecule de glucide (așa-numitele polizaharide), stimulând astfel sistemul imunitar. Cercetările efectuate au arătat că ginsengul menține starea de vigilență și întârzie apariția stării de oboseală, crește activitatea cerebrală și eliberarea de adrenalină. În timpul concursurilor și antrenamentelor, acțiunea ginsengului constă în dirijarea proceselor catabolice – pentru a produce energie, organismul va folosi mai mulți acizi grași liberi și mai puțin glicogen. Ginsengul îmbunătățește eficiența pulmonară și reduce nivelul de acid lactic din sânge, raportat la consumul de oxigen (acest ultim indiciu arată că producția musculară de acid lactic este mai redusă și atletul obosește mai puțin).

AshwagandhaAshwagandha (Withania somnifera) – este considerată ginsengul Indian, în limba Indiană numele acestei plante traducându-se astfel: “pentru că are mirosul unui cal – conferă vitalitatea unui cal”. Ashwagandha stopează procesul îmbătrânirii, prin catalizarea proceselor anabolice din corp. Este una dintre cele mai bune plante pentru minte, pe care o hrăneşte şi o regenerează. Are un efect calmant şi aduce un somn profund şi fără vise; Ashwagandha este o plantă cu acţiune de adaptare la stresul zilnic (adaptogena). Este benefică în stările de stres datorate artritei, hipertensiunii, diabetului, cât şi în debilitate generală.

Ginsengul SiberianGinsengul Siberian (Eleutherococcus senticosus) – una din cele mai prețioase plante, este recunoscută pentru proprietățile energizante și revigorante. Are și proprietăți imunostimulatoare, adaptogene, antioxidante; stimulează funcția sexuală și crește libidoul; crește energia și vitalitatea îmbunătătind activitatea fizică și mentală, reduce stresul și oboseala, încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătățește performanța sexuală.

DamianaDamiana (Turnera diffusa – frunze) – este un afrodisiac foarte respectat încă din vremurile antice, a devenit în zilele noastre cel mai popular stimulent sexual în Mexic, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Inițial era folosită de azteci, iar medicina modernă o folosește pentru tratarea steriliății, a impotenței și a disfuncționalităților sexuale. Comună în regiunile din Africa, America de Nord şi Centrală, damiana conţine alcaloizi ce stimulează nervii şi organele sexuale, crescând circulaţia sanguină. Planta se foloseşte la reglarea ciclului menstrual şi la ameliorarea dezechilibrelor hormonale de dinaintea menopauzei. Utilizată tradiţional de către mayaşi, damiana este un excelent afrodiziac, stimulent şi tonic general, ce îmbunătăţeşte starea de spirit, ameliorează frigiditatea feminină şi vindecă impotenţa la bărbaţi.

TribulusTribulus (Tribulus terrestris, Coltul babei) – acționează direct asupra glandelor responsabile de secreția de testosteron și asupra metabolismului acestui hormon. Este o specie originara din Australia, care crește în mai multe zone tropicale și temperate din lume. Diferite culturi folosesc fructul acesteia în tratarea mai multor afecțiuni. De exemplu, grecii îl foloseau ca diuretic și tonic. Indienii îl foloseau ca diuretic, antiseptic și antiinflamator. Chinezii îl recomandau pentru o mare varietate de boli hepatice, renale și cardiovasculare. Bulgarii întrebuințau coltul-babei pentru îmbunătățirea funcției sexuale și tratarea infertilității. Planta a fost folosită recent și de atleții și de campionii care se antreneaza pentru probele de forță. Specia conține polizaharide, saponine, steroli, flavonoide, acizi grași, taninuri și săruri de potasiu. Este utilizată pentru proprietățile antiinflamatoare, diuretice, afrodiziace, antilitice, tonice. De obicei, este recomandată în caz de urolitiază, micțiune dureroasă, incontinență; gonoree; în vertij și neurastenie; este o plantă folosită pentru creșterea impulsului sexual la bărbați și femei, deci afrodiziacă, pentru a reduce impotența și a îmbunătăți spermatogeneza; intensifică producția de testosteron. Studiile au arătat că acționează foarte bine în combinație cu DHEA și androstenedionul. Planta mărește însă producția de testosteron într-un mod diferit față de DHEA și androstenedion. În loc de a fi un precursor al testosteronului, ea determină producția de hormon luteinizant (LH), alt hormon responsabil de impulsul sexual. Atunci când cantitatea de LH crește, crește și cantitatea de testosteron.

Branca UrsuluiBranca Ursului (Heracleum sphondyllium) – este printre plantele româneşti cu rol deosebit, prin efectele sale vitalizante extrem de intense. Numele de ”ginseng românesc” i se potriveşte probabil mai bine decât oricărei alte plante din flora noastră medicinală. Rădăcina şi seminţele de brânca ursului revigorează şi reîntineresc rapid organismul, măresc capacitatea de efort şi tonusul psihic, elimină sterilitatea, impotenţa şi frigiditatea. Este un remediu indicat şi vârstei a treia, scutind de neplăcerile declinului fizic prematur, redând tonusul şi pofta de viață; stimulează activitatea secretorie a glandelor sexuale, afrodisiac, tonic general digestiv şi nervos, antispastic digestiv şi uterin, reglator al activităţii nervoase, stimulent al imunităţii locale nespecifice (la nivel renal şi genital), vasodilatator genital, vasodilatator periferic, hipotensiv. Se utilizează ca adjuvant în: sterilitate masculină şi feminină, impotenţă, frigiditate, boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidya, etc.), anexită, metroanexită, insuficienţă ovariană, amenoree menopauză prematură, stări de oboseală şi epuizare ca urmare a efortului fizic şi intelectual, digestie dificilă, balonări frecvente însoţite de colici, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, circulaţie periferică deficitară (mâini şi picioare reci).

SchindufulSchinduful (fan grecesc sau molotru) – este o plantă din familia leguminoaselor, folosită frecvent în bucătăria asiatică şi indiană, graţie gustului şi mirosului său picant. În Egiptul Antic, frunzele sale erau un remediu comun contra febrei. Seminţele de schinduf conţin o serie de compuşi numiţi saponine. Aceste substanţe stimulează producţia de hormoni masculini, inclusiv pe cea de testosteron, îmbunătăţind considerabil performanţa sexuală.

GuaranaGuarana (Paullinia cupana – fructe) – se utilizează, în general, ca stimulent. Este folosită de sute de ani pentru combaterea oboselii. Stimulează sistemul nervos central și glandele suprarenale, îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular și metabolismul glucidic. Este de mare ajutor persoanelor care desfășoară o muncă intelectuală, elevilor și studenților, în perioada examenelor, contribuie la funcționarea optimă a creierului, la îmbunătățirea capacității de concentrare și a memoriei. În cazul sportivilor, aceste substanțe bioactive îmbunătățesc performanțele, forța fizică și rezistența. Testele clinice au demonstrat că datorită particularităților sale chimice, se absoarbe mai lent în organism, acesta fiind motivul principal al efectului revigorant mai eficient și mai îndelungat pe care-l generează. Odată descoperite beneficiile sale, guarana a luat diverse forme de comercializare, cea mai populară fiind de departe cea a băuturilor răcoritoare (așa numitele energizante). În Brazilia, țară situată pe locul trei în lume la consumul de băuturi răcoritoare, guarana este incontestabil pe locul fruntaș în preferințele consumatorilor de toate vârstele. Gustul distinctiv unic al guaranei este principalul motiv al succesului său de neegalat în această țară; contribuie la folosirea caloriilor sub forma de energie, deci depunerea sub forma de grăsime pe capilarele masei grasoase. Acolo se găsește enzima numită lipoprotein-lipaza care este responsabilă de captarea trigliceridelor cu lanț lung, fiind deja în al doilea circuit sanguin, 2 traversări ale ficatului. Numeroase persoane au observat o slabire lentă și neagresivă, precum și un nivel energetic ușor mai crescut. În combinație cu ginseng devine o sursă rapidă de energie fără a mai fi nevoie de cafea care provoaca acele salturi în nivelul energetic în funcție de prezența glicogenului vărsat în sânge de către ficat – când e mărit sau perioada de după când în lipsa glicogenului în ficat, creierul reduce metabolismul.

Rhodiola RoseaRhodiola (Rhodiola Rosea) – această plantă este vestită pentru proprietăţile ei de îmbunătăţire naturală a stării de spirit şi de scădere a depresiei. Rhodiola Rosea creşte performanţa mentală şi fizică, influenţând secreţia de serotonină şi dopamină, de unde şi efectul ei afrodiziac; are proprietăţi de stimulare a vigorii, vieţii sexuale, longevităţii şi adaptării la stres.

 

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro



„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Iată ce taxe şcolare plătesc vedetele pentru odraslele lor
Articolul anterior
Poze intime cu Anastasia Volocikova
Articolul următor