O femeie din Turcia a murit imediat după ce a fost cerută în căsătorie, pe o stâncă

Yesim Demir, în vârstă de 39 de ani, și iubitul ei, Nizamettin Gursu, au mers într-un loc romantic la Polente Cape din Canakkale, un oraș din Turcia, pentru a vedea apusul soarelui, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul a cerut-o în căsătorie și au urcat pe stâncă să sărbătorească cu un picnic fericitul eveniment, în timp ce priveau peisajele încântătoare.

Acesta s-ar fi dus la mașină pentru a lua cele necesare pentru picnic și brusc a auzit un țipăt. S-a grăbit să se întoarcă și a văzut cum noua lui logodnică căzuse de pe stâncă, de la 30 de metri înălțime.

Femeia a supraviețuit pentru moment. Medicii au resuscitat-o timp de 45 de minute, însă nu au mai putut face nimic pentru ea.

„Am ales stâncile pentru a avea o amintire romantică după ce am cerut-o. Am băut niște alcool. Totul s-a întâmplat foarte repede. Și-a pierdut echilibrul și a căzut”, a declarat bărbatul.

Autoritățile au închis imediat zona și au deschis o anchetă.

Accesul pe stâncă este permis din nou doar „într-un mod controlat”.

Unul dintre prietenii femeii a declarat pentru presa locală: „Acesta este un loc în care toată lumea vine să privească apusul. Cu toate acestea, drumurile sunt foarte proaste și nu există nicio măsură de precauție pe marginea stâncii. Ar trebui trasat un gard acolo, ar trebui luate măsuri de precauție”.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgență

Cetățenii mai multor state vor putea traversa hotarul Moldovei cu pașapoarte de urgență sau temporare. Decizia urmează să fie aprobată de către cabinetul de miniștri.

Unii cetățeni străini ar putea intra în Moldova cu pașapoarte de urgențăImagine simbol

După aprobarea și intrarea în vigoare a reglementărilor, posesorii actelor de identitate emise de autoritățile din Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Australia și Slovacia vor avea dreptul să vină în Moldova cu pașapoarte de urgență, transmite realitatea.md.

Documentele sunt temporare și se emit în cazul unor situații când solicitantul are nevoie stringentă să se deplaseze peste hotare, de exemplu decesul unei rude apropiate, spitalizarea membrilor familiei sau implicarea lor în accidente.

Cu pașapoarte temporare ne vor putea traversa hotarul germanii, italienii, lituanienii și elvețienii. Cetățenii Israelului vor avea voi să intre în Moldova cu documentul provizoriu.

Autoritățile de la Chișinău susțin că astfel asigură dreptul la libera circulație, luând în considerare că unele state emit documente de călătorie de tip nou.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

Președinta Maia Sandu a participat la recensământul populației și locuințelor 2024. Șefa statului a îndemnat toți cetățenii să fie amabili cu recenzorii și să răspundă corect la întrebări.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

,,Am participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Vă îndemn pe fiecare să participați la recensământ, să fiți amabili cu recenzorul și să răspundeți corect la întrebări. Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele.

Informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege. Recenzorii vor bate la ușile dumneavoastră până la 7 iulie. Interviul durează aproximativ 10 minute. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova.

Participă la recensământ! Fiecare om și casă contează!”, a scris Maia Sandu, pe facebook.

Îmbrățișați înainte de a fi luați de viitură. Tinerii luați de ape în Italia: una dintre fete nu știa să înoate, iar ceilalți doi nu au vrut să o lase singură

Pompierii italieni au recuperat trupurile neînsuflețite ale celor două fete din apele râului Natisone. Acestea sunt Patrizia Cormos și Bianca Doros, luate de o viitură puternică formată pe râul Natisone, în provincia Udine. Cele două cadavre au fost găsite după trei zile, la aproximativ 700 și 1000 de metri de locul unde au fost văzute ultima dată. Căutările continuă pentru băiatul Cristian Molnar. Mulți se întreabă de ce au stat îmbrățișați, când apa era până la genunchi, și nu au încercat să iasă la mal.

Din imaginile surprinse de unii trecători, care se aflau la o distanță mai mare, pe un pod, s-a observat cum cei trei prieteni stau îmbrățișați, așteptând să fie salvați de pompieri, transmite protv.ro.

„Îmbrățișați în fața viiturii”, așa au titrat ziarele din Italia povestea tragică a celor trei români luați de apele învolburate, în zona Udine. Potrivit presei italiene, tinerii au ascultat de indicațiile salvatorilor.

„Pompierul care era jos (în barca ce se îndrepta spre tineri – n.r.) a comunicat cu ei, iar cel din elicopter a fost cel care le-a sugerat să stea îmbrățișați, să fie mai puternici, pentru a se opune și a contracara forța curentului”, a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. De asemenea, au încercat să folosească o scară întinsă deasupra râului, dar fără rezultat. Viitura a fost prea puternică și i-a destabilizat pe tineri.

Cum au ajuns cei trei prieteni români în mijlocul râului

Cei trei români s-au gândit să facă o excursie în aer liber, spre o destinaţie cunoscută sub numele de ‘Premariacco beach’, plaja de pe râul Natisone, sub podul Ponte Romano din Premariacco. Ei au lăsat mașina pe marginea râului și s-au aventurat, pe jos, spre o insuliță de pietriș, situată în mijlocul acestuia. Apoi, apa a crescut şi ei au rămas blocaţi.

Mai mulți voluntari și salvatori din Premariacco s-au mobilizat pentru a-l găsi pe cel de-al treilea tânăr.

„E a patra zi. Toţi sunt aici. Nu renunțăm, hai să-l ducem pe Cristian acasă”, este mesajul emoționant postat de primarul localității.

Cine sunt cei trei tineri români care au fost duși de viitură pe râul Natisone din Italia

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine. S-a născut în Colleferro (Roma), dar a locuit cu familia în Basaldella di Campoformido.

Bianca Doros, de 23 de ani, sosise din România cu doar câteva zile în urmă, pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

Alături de ele se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, originar din România. El sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Scandalul păcurei ia amploare! Usatîi spune că în curând va fi demis șeful de la Termoelectrica
Articolul anterior
O mamă și-a înecat cele două fetițe, de 7 luni și 7 ani, apoi a încercat să-și ia viața. Crima oribilă a îngrozit ieri Austria
Articolul următor