11 pasageri ai unui avion au ajuns la spital, după ce aeronava a trecut prin turbulențe severe

11 persoane aflate la bordul unui avion al companiei Delta Airlines au ajuns marți la spital, după ce aeronava a trecut prin „turbulențe severe” înainte de a ateriza în Atlanta, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

La bordul avionului se aflau 151 de pasageri și 14 membri ai echipajului din Milano când au avut loc turbulențele, a precizat purtătorul de cuvânt. Cele 11 persoane care au ajuns la spital sunt atât pasageri, cât și membri ai echipajului. Momentan, nu se știe cât de grave au fost rănile victimelor.

„Membrii echipei Delta Care se mobilizează pentru a intra în legătură cu clienții zborului Delta 175 care au suferit turbulențe severe înainte de a ateriza în siguranță în Atlanta, marți”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Avionul se afla la doar 65 de kilometri de aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta când au avut loc turbulențele și, în cele din urmă, a aterizat în siguranță, potrivit Agenției Federale a Aviației.

„Prioritatea noastră este să avem grijă de clienții și membrii echipajului care au suferit răni. Suntem recunoscători paramedicilor care au ajuns primii la aeronavă pentru a oferi asistență medicală și care au transportat răniții la spital”, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei.

sursa: www.protv.ro

Renato Usatîi vrea să ofere câte 10 mii de euro pentru studii copiilor lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis la aeroport 

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a venit cu un anunț sâmbătă, 1 iunie 2024, de Ziua Copilului. Într-un video publicat pe contul de Telegram, Usatîi spune că a decis să finanțeze studiile celor trei copii ai ofițerului de securitate Igor Ciofu, ucis la Aeroportul Chișinău, în vara anului 2023.

„Astăzi, în mai multe țări din lume, inclusiv în Republica Moldova, se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului. Fiecare om are grijă de copiii săi. Am grijă și eu de-ai mei. Doresc sănătate, pace, bunăstare tuturor copiilor. Dar sunt copii pentru care această zi nu este o sărbătoare deplină, inclusiv cei trei copii ai ofițerului ucis la aeroport Igor Ciofu. Dacă Igor Ciofu era viu astăzi, ar avea grijă de copiii săi zilnic așa, cum avem noi grijă de ai noștri. De aceea, noi, care suntem alături de copiii noștri, trebuie să facem ceva pentru alți copii. Doar așa vom shimba țara și doar așa lumea va deveni mai bună”, a spus Renato Usatîi, potrivit realitatea.md.

Usatîi spune că a decis să acorde câte 10 mii de euro pentru studii fiecărui copil din această familie: „Vreau ca ei să poată studia și deveni eroi așa cum a fost tatăl lor”.

Totodată, Renato Usatîi a mai spus că va face tot posibilul ca în Moldova să fie cât mai puțini copii care suferă și nu sărbătoresc această sărbătoare frumoasă.

„Ei vor crește, vor deveni personalități și, sunt sigur, vor face multe lucruri frumoase și bune, dacă noi astăzi vom face același lucru pentru ei. Mulți dintre noi pot să facă viața lor mai bună – fie printr-o melodie frumoasă, fie cu o înghețată, fie doar cu un zâmbet care să le dea curaj și ca ei să nu se simtă singuri”, a subliniat Renato Usatîi.

Zeci de tineri au participat la un marş pentru a-şi exprima ferm dorinţa pentru un viitor în UE

Zeci de tineri din Republica Moldova au participat astăzi la un marş pe străzile Chişinăului, pentru a-şi exprima ferm dorinţa PENTRU un viitor în Uniunea Europeană. Participantii au vorbit despre importanţa aderării la marea familie europeană, iar la eveniment a participat şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

La eveniment au participat mai mulţi deputaţi de la Chişinău, dar și europarlamentarul Siegfried Mureşan, transmite TVR Moldova.

SIEGFRIED MUREŞAN europarlamentar, România: „Am ieşit cu un mesaj foarte clar: Tinerii şi copiii din Republica Moldova merită un viitor european. Îi vedem, sunt frumoşi, sunt cu steagul Uniunii Europene în mână şi vor să trăiască la fel ca tinerii şi copiii din restul Uniunii Europene şi mesajul pe care îl aud şi eu ca europarlamentar este unul puternic din restul Uniunii Europene, am să-l duc mai departe în UE şi spun la rândul meu tuturor oamenilor din Republica Moldova că Moldova are viitor european.”

RADU MARIAN deputat, Parlamentul Republicii Moldova: „Unica modalitate de a garanta pacea şi prosperitatea în Republica Moldova şi de a oferi oportunităţi pentru tineri, ca Moldova să fie membră a Uniunii Europene şi avem în faţă o oportunitate istorică.”

 Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană pe 23 iunie 2023 iar, in decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare. Pe 20 octombrie 2024, în republica moldova va fi organizat un referendumul privind integrarea în UE.

,,Dorul de fetița mea”! Lenuța Gheorghiță topește inimi cu o nouă piesă

Lenuța Gheorghiță își cucerește fanii cu o nouă producție muzicală. Artista a lansat cea mai nouă piesă din acest an care este dedicată dragostei și dorului unei mame pentru fetița sa.

În videoclip, artista apare cu însăși fiica sa, Magda.

Piesa a apărut în colaborare cu Orchestra de muzică populară ,,Rapsozii Moldovei”, condusă de Vitalie Dorin. Textul și melodia sunt semnate de Viorel Martin, iar de producția video s-a ocupat Nicolae Matei.

Rusia nu va investiga prăbuşirea avionului lui Prigojin, în conformitate cu regulile internaţionale
Articolul anterior
Biserica Ortodoxă din Ucraina trece la alt calendar. Toate sărbătorile se mută cu 13 zile înainte
Articolul următor