Iată cum se alimentează cel mai cotat compozitor autohton!

Unul din cei mai cotați compozitori din Republica Moldova, Sandu Gorgos, are o soție exemplară la capitolul regim alimentar și mod sănătos de viață. Natalia Turtă-Gorgos este instructor la Unica Shaping Club și este ferm convinsă că într-un corp sănătos nu poate fie decât o minte sănătoasă. Dar cum un vânător și un pescar înrăit, dar și un iubitor de a mânca consistent se împacă cu principiile de viață a gospodinei familiei?

separator
ai-grija-ce-maninci

8498_468836503201052_1886983839_n”Nu avem probleme în acest sens. Da, soțul meu e un carnivor înrăit, dar întotdeauna o combină cu legume, fie proaspete, fie coapte. Terciurile și orezul în calitate de garnitură sunt total excluse. La noi în casă se servesc doar 2 feluri de mâncare prăjită: peștele și omleta. În rest totul se face la cuptor sau grătar. În frigiderul familiei noastre avem întotdeauna carne sălbatică: iepuraș, căprioară, mistreț. Eu și copiii preferăm iepurașul, iar tati ceva mai serios cum ar fi mistrețul. Toate desigur sunt făcute la cuptor sau înăbușite la comun, obligatoriu cu salată de legume sau legume la grătar. O data pe săptămâna, sâmbăta sau duminica e ziua în care familia noastră se delectează cu pește”, a comunicat pentru unica.md, soția compozitorului.

388701_322668647762033_2016071468_n”Natalia nu și-a impus preferințele sale sănătoase, mai degrabă eu am decis să respect modul ei de viață și am adoptat un regim alimentar sănătos, imediat după căsătorie. Când te alimentezi sănătos, arăți bine și te simți mai bine. Sunt atâtea modalități de a prepara carnea și de a o combina cu legume, încât nu văd de ce aș mânca cartofi prăjiți sau alte bucate făcute pe ulei. În plus, carnea fără grăsimi și piele (căci numai de asta folosim) te ajută să te menții într-o formă fizică perfectă”, ne-a declarat compozitorul Sandu Gorgos.

Natalia are grija nu doar de regimul alimentar al familiei sale, dar și stilul de viață sănătos al fiecărui membru în parte.

19964_102255329803367_3039851_n

”Știu cât de mult contează sportul în viața omului, iată de ce m-am ambiționat ca cei mici să se obișnuiască cu sportul din copilărie. Astfel, am ales o grădiniță care să aibă acrobatică și înot. Sandu în timpul sezonului de vânătoare merge foarte mult pe jos cu toate munițiile pe el, iar atunci când sezonul e închis face sport acasă”, a sus Natalia Turtă-Gorgos.

Natalia Bodiu

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

„Tentativa” de sinucidere a Nadiei Comăneci! Adevăr sau minciună
Articolul anterior
Bucle lejere: sfaturi de la hair stylist-ul vedetelor!
Articolul următor