Delicioase și parfumate, caisele sunt fructele preferate pe timp de vară. Pe cât sunt de dulci și aromate, pe atât sunt de bogate în substanțe nutritive necesare organismului.
Acest fruct conține aproximativ 40 de grame, 17 calorii, 4 grame de carbohidrați, 0,5 grame de proteine, 3 grame de zahăr, 1 gram de fibre, 1 gram de grăsime, 104 mg de potasiu, 3 mg de magneziu, 7 mg de fosfor și nu conține colesterol.Trebuie să consumi caise pentru că:
- Combat oboseala fizică şi intelectuală;
- Scad tensiunea arterială;
- Sunt o bună sursă de fier;
- Încetinesc procesul de îmbătrânire;
- Favorizează bronzarea și protejează pielea;
- Protejează vederea;
- Au proprietăți anticancerigene;
- Combat anemia;
- Previn constipația.
Protejează vederea
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Caisele sunt o sursă excepțională de caroten și vitamina A, substanțe care mențin sănătoasă pielea și îmbunătățesc vederea. 3 sau mai multe caise consumate zilnic scad cu 36% riscul de a te îmbolnăvi de degenerare maculară, prima cauză de pierdere a vederii la adulți. Caisele uscate conțin o cantitate de 3 ori mai mare de betacaroten decât caisele proaspete.
Previn constipația
Consumate înainte de masă, caisele contribuie la îmbunătățirea digestiei. Datorită conținutului ridicat de fibre vegetale, caisele previn constipația. Fibrele vegetale ajută la creșterea peristaltismului intestinal, adică a mișcărilor intestinale, ceea ce ajută la eliminarea mai rapidă a materiilor fecale restante și la detoxifierea colonului.
Caisele- perfecte pentru ficat
Caisele stimulează regenerarea ficatului și funcțiile celulelor hepatice, ajutând la detoxifierea naturală a acestui organ. De aceea sunt indicate celor care prezintă diverse afecțiuni hepatice.
Găseşte « frumuseţea » în caise:
1. Mască pentru tenul gras
Vei avea nevoie de doi morcovi fierți și răciți, o caisă, trei linguri de miere și două linguri de iaurt. Aplică masca și așteaptă 15 minute ca să-și facă efectul, după care clătește fața cu apă călduță.
2. Mască pentru tenul normal
Vei avea nevoie de o caisă coaptă și de o lingură de miere. Amestecă ingredientele până când obții o pastă omogenă. Aplică această compoziție pe față și las-o timp de 15 minute. Îndepărtează masca cu un șervețel și clătește cu apă călduță.
3. Mască pentru tenul uscat
Vei avea nevoie de o caisă coaptă, o linguriță de miere și un sfert de pahar de suc. După ce le amesteci cu ajutorul unui blender, aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute. După această procedură, îndepărtează compoziția cu apă rece.
Să avem sănătate!
Text: Sorina Țurcanu