Range Rover-ul condus de Regina Elisabeta a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire al mașinii vechi de peste 19 ani

Un Range Rover vechi de 19 ani se aşteaptă să se vândă cu o sumă de zece ori mai mare, pentru că a fost deţinut cândva de Regină.

Licitatorii care vând maşina din 2004 spun că pot dovedi că aceasta a fost deţinută anterior de regretata regină, prezentând potenţialilor cumpărători o înregistrare video cu ea la volanul maşinii 4×4.

Se aşteaptă ca maşina să fie vândută cu 60.000 de lire sterline, aproape dublu faţă de preţul cu care a fost vândută în urmă cu doar trei luni la o altă licitaţie.

Cumpărătorii nu au fost siguri de faimosul proprietar anterior, ceea ce a făcut ca maşina de lux să nu atingă preţul de pornire al licitaţiei.

Li s-a spus că există dovezi circumstanţiale că automobilul a făcut parte din flota de maşini a casei regale, dar proprietarul actual nu a putut confirma acest lucru cu certitudine.

Dar cu o înregistrare video în care regina se află la volanul maşinii cu numărul de înmatriculare BN04 EPU, licitatorii au dovada vizuală a faptului că maşina Epsom Green a fost vehiculul ei în timpul şederii la Balmoral în Scoţia şi la Castelul Windsor.

Iconic Auctions a oferit tuturor potenţialilor cumpărători o copie a videoclipului care dovedeşte că maşina în ediţie limitată vine cu sigiliul regal de aprobare.

Preţul de listă pentru o maşină similară fără legătura regală ar fi de doar 5-6.000 de lire sterline.

Range Rover-ul este echipat cu câteva lucruri neobişnuite, care au fost oferite doar de către Special Vehicle Operations ale companiei, inclusiv lumini albastre pe grilă şi protecţie pentru câini. Alte caracteristici rare includ comutatoare spate care controlează geamurile electrice de pe ambele părţi ale maşinii şi o mică gaură pe capotă, unde a fost montată o mascotă de labrador, relatează Mediafax, conform Daily Mail.

Există, de asemenea, mânere interioare care facilitează accesul în vehicul. Maşina a fost întreţinută în mod regulat la dealerii din Mayfair şi Aberdeen, ceea ce arată probabil că a fost condusă în mod regulat de la Windsor la domeniul Balmoral, unde regina îşi petrecea verile.

Licitatorii se aşteaptă la un război acerb al ofertelor atunci când maşina va fi scoasă la vânzare la centrul NEC din Birmingham, pe 11 noiembrie.

Având în vedere că are o vechime de 19 ani şi a parcurs 109.000 de mile, vehiculul este încă în stare foarte bună. 

Maşina a fost scoasă pentru prima dată la licitaţie în luna iulie, vânzarea fiind gestionată de Historic Auctioneers.

Deşi au reuşit să arate o fotografie a reginei stând pe scaunul şoferului Range Rover-ului verde, nu a existat nicio dovadă concludentă că acesta era vehiculul scos la vânzare.

Oferta câştigătoare a fost de 33.000 de lire sterline, iar cumpărătorul a obţinut vehiculul cu 5.000 de lire sterline mai puţin decât estimase casa de licitaţii.

Miniștrii agriculturii din Republica Moldova și Italia, în cooperare în domeniul cercetării agricole

Un Memorandum de Înțelegere între ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din R. Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Italiei a fost semnat miercuri, 15 mai, la Roma.

„Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor”, se arată într-un comunicat al ministerului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Facultatea de Drept a USM, membră a Rețelei Francofone de Drept Internațional

Facultatea de Drept a USM a devenit membră cu drepturi depline în cadrul Rețelei Francofone de Drept Internațional. Reușita vine după prestația studenților în cadrul Concursului de drept internațional „Charles Rousseau”, care s-a desfășurat la Universitatea Liberă din Bruxelles, în perioada 6-12 mai.

„Această realizare va contribui la evoluția semnificativă a procesului de studii și de cercetare științifică pentru studenți și cadrele didactice, în corespundere cu cele mai înalte standarde europene, oferind astfel numeroase oportunități de participare le diverse conferințe internaționale, concursuri și ateliere practice”, se arată într-un comunicat al USM.

Rețeaua Francofonă de Drept Internațional își propune să promoveze studiul și cercetarea de limbă franceză în dreptul internațional, în special, prin organizarea Concursului Charles-Rousseau, precum și a întâlnirilor și conferințelor științifice internaționale.

sursa

Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni, reconstruit prin eforturile comune ale României și Ucrainei

Punctul de control comun Giurgiulești-Reni a fost inagurat joi, 16 mai, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție. Proiectul este rezultatul eforturilor comune dintre Republica Moldova, Ucraina, România și partenerii din SUA și UE, în contextul întâlnirilor Quint Meeting.

Noul punct de trecere a frontierei va fluidiza traficul la vamă atât pentru camioane, cât și pentru autocare, care vor beneficia de o bandă special amenajată. Pasagerii nu vor mai fi obligați să se oprească la punctul de control al R. Moldova, deoarece toate procedurile de control vor fi efectuate pe partea ucraineană.

„Astăzi, am marcat un moment important de conexiune între cele trei țări. Angajamentul nostru de a sprijini Ucraina în reconstrucția infrastructurii rămâne puternic. Vrem să permitem transportului să treacă ușor dinspre Ucraina spre UE și viceversa, prin intermediul Republicii Moldova. Am depus la CEF un proiect de cofinanțare pentru drumul de acces către punctul de trecere a frontierei. Acest drum are acum două benzi, iar extinderea lui la patru benzi ar facilita considerabil transportul”, a subliniat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Chișinău.

Tot ieri, oficialii din România, R. Moldova și Ucraina au vizitat și punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde au discutat despre posibilitatea instituirii unui punct de control coordonat la Galați. În  acest sens a fost stabilită o agendă comună de lucru.

sursa

Liderii Hamas ar fi fugit în locuri luxoase din Qatar și Turcia. De unde a fost dat ordinul de atac asupra Israelului
Articolul anterior
Kim Kardashian și-a luat o bonă bărbat! Potrivit experților, bonele masculine aduc o nouă perspectivă în îngrijirea copiilor
Articolul următor