Liderii Hamas ar fi fugit în locuri luxoase din Qatar și Turcia. De unde a fost dat ordinul de atac asupra Israelului

Război în Israel și Fâșia Gaza, după atacul Hamas. Armata Israelului a decis să nu intre în forță în Gaza, evitând astfel pierderile în rândul militarilor și ale persoanelor civile prin acțiuni terestre limitate și bombardamente cu muniție cu precizie. Totodată, au apărut reproșuri la adresa liderilor Hamas, care au fugit din Gaza în locuri luxoase din Qatar sau Turcia și sunt foarte bogați în comparație cu restul palestinienilor care ,,plătesc un preț enorm pentru acest război”.

Naftali Bennet, premier al Israelului, spune că este vorba de o răbdare strategică.

Nu va pătrunde armata israeliană adânc în Gaza, ci vor impune un asediu al Fâșiei Gaza. Se știe că teroriștii Hamas sunt în tuneluri și armata acționează astfel încât să nu aibă combustibil și curent. Vor fi incursiuni limitate la sol și bombardamente țintite asupra infrastructurii Hamas. Se așteaptă ca presiunea militară să facă Hamas să predea ostaticii și armele.

„Mulți compară războiul Ucraina-Rusia cu Israel-Hamas, dar nu se poate compara deoarece dacă liderii din Ucraina nu au părăsit țara, chiar dacă li s-a propus acest lucru în primele zile ale războiului, liderii Hamas au dat ordinul de atac din vilele luxoase, în special din Qatar”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității din România, la Alephnews.

Armata israeliană a anunţat duminică la prânz că a lovit 450 de obiective ale Hamas din Fâşia Gaza în ultima zi.

„Printre țintele atacate s-au numărat cartierele generale militare, punctele de observație și pozițiile de tragere antitanc ale organizației teroriste”, a scris purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, pe reţeaua de social media X.

Numărul victimelor palestiniene din Gaza, ca urmare a ripostei armatei israeliene după atacul Hamas din 7 octombrie trece de 8.000, susţine așa-zisul Minister al sănătăţii din Fâşia Gaza.

,,Ministerul Sănătăţii” din Fâşia Gaza este controlat de Hamas, care guvernează politic regiunea din 2007.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Cum arată Andreea Marin după ce a slăbit 15 kilograme. Schimbare radicală de look
Articolul anterior
Range Rover-ul condus de Regina Elisabeta a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire al mașinii vechi de peste 19 ani
Articolul următor