Cel mai inaccesibil magazin din China: a fost cocoțat la 120 metri înălțime, pe o stâncă verticală, dar nu duce lipsă de clienți

O magazie minuscula din lemn cocoțată pe o stâncă abruptă dintr-o regiune pitorească din sudul Chinei și-a câștigat pe bună dreptate renumele de cel mai inaccesibil magazin din țară, scrie digi24.ro.

Suspendat la 120 de metri înălțime, în Shiniuzhai, provincia Hunan, magazinul de doi metri pătrați îi aprovizionează pe alpiniști cu apă și băuturi răcoritoare, potrivit CNN, care citează presa chineză Shiniuzhai este cunoscut pentru relieful abrupt, care oferă priveliști uluitoare și oportunități pentru iubitorii de sporturi extreme.

De asemenea, tot aici se găsește și Haohan Qiao, care a fost primul pod din sticlă din China în 2015, atunci când a fost inaugurat. Magazinul este situat lângă un traseu de de 800 de metri de „via ferrata” . Via ferrata – italiană pentru „calea de fier” – este un traseu cu ancore metalice și alte structuri de care alpiniștii se pot fixa în timp ce fac escaladări dificile. Magazinul a făcut furori în 2018, când s-a deschis, după ce timp de un an de zile s-a lucrat la construirea lui. A revenit în lumina reflectoarelor luna aceasta, când presa de stat a început din nou să-l readucă în atenție. Astfel, imaginile cu magazinul s-au viralizat pe rețelele sociale.

„Cel mai incomod magazin”, așa este el cunoscut pe rețeaua chineză Weibo. Un utilizator a comentat: „Este foarte solicitant pentru angajați”. Angajații sunt responsabili pentru aprovizionarea magazinului în fiecare zi, a declarat Song Huizhou, directorul general al bazei de agrement Shiniuzhai.

Un angajat a declarat pentru Beijing Youth Daily că personalul transportă zeci de sticle de băuturi în rucsac, în fiecare zi, iar fiecare sticlă este vândută cu sume cuprinse între 5 și 7 yuani, adică mai puțin de 1 dolar. Însă angajații magazinului au împărțit alpiniștilor și prăjituri gratuite luna trecută, cu ocazia unei sărbători de toamnă în China. Hunan, o provincie fără ieșire la mare, cu 64 de milioane de locuitori, găzduiește și Parcul Național Zhangjiajie, care este renumit pentru formațiunile carstice spectaculoase, asemănătoare unor stâlpi, despre care se crede că au inspirat peisajul din filmul „Avatar”.

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

În anul 2023, Moldova a exportat în total 10 milioane 449,2 mii decalitri de vinuri liniștite și 296,8 mii decalitri de vinuri spumante (tip „Champagne”), scrie noi.md.

Astfel de date au fost prezentate de Biroul Național de Statistică în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a Vinului pe 5-6 octombrie, transmite Noi.md Potrivit BNS, primii cinci mari cumpărători de vinuri liniștite moldovenești la sfîrșitul anului trecut au fost Belarus – 3 milioane 464,6 mii dal, Georgia – 1 milion 778,1 mii dal, România – 1 milion 269,2 mii dal, Cehia – 582,5 mii dal, Polonia – 482,6 mii dal. Totodată, primii cinci mari cumpărători de vinuri spumante (tip „Champagne”) moldovenești în 2023 sînt: România – 82,8 mii dal, SUA – 51,5 mii dal, Germania – 28 mii dal, Turcia – 27,2 mii dal, Belarus – 13,2 mii dal.

Informații detaliate despre cultura vinului moldovenesc puteți găsi pe site-ul moldovenii.md.

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un străin, în vârstă de 60 ani a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de cinci ani. Conform procedurilor persoana a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea națională a țării noastre.Operațiunea de îndepărtare a străinului a fost organizată de către ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.Conform art. 55 a Legii nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, o persoană poate fi declarată indezirabilă dacă a desfăşurat, desfăşoară ori în privinţa acesteia există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024, informează unica.md.

Potrivit legislației electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, începând cu 2 săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile se aprobă de biroul electoral până la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical.Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votarea, aceasta poate fi depusă telefonic.În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează cel puțin doi membri ai biroului, care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.Mai multe detalii despre procesul de organizare și desfășurare a referendumului republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024 puteți vedea accesând pagina web oficială a Comisiei https://cec.md, rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”.

Papa Francisc nu este în cea mai bună stare de sănătate
Articolul anterior
Apare mereu alături de cele trei fiice, dar Sylvester Stallone a pierdut un fiu acum 11 ani. Din ce cauză s-a stins
Articolul următor