Google va șterge milioane de adrese de G-mail din decembrie. Care este motivul

Milioane de adrese de G-mail vor fi șterse de către Google din decembrie. Care este motivul și cum poți preveni acest lucru.

Reprezentanții Google au luat o hotărâre importantă. Vor șterge milioane de adrese de G-mail, începând cu ultima lună a acestui an. Anunțul a fost făcut de vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli. Care este explicația lui?

Se vor elimina inclusiv conținuturile Google Drive, Google Meet, Calendar, Google Foto, Google Workspace sau Google Docs. Scopul acestei decizii ar fi acela de garantare a securității conturilor. Mai exact, sunt vizate acelea care nu au mai fost utilizate de doi ani.

Conturile de Google care aparțin școlilor sau diferitor companii nu vor fi afectate, ci sunt vizate strict acelea deținute de persoane fizice și care nu au mai fost accesate în ultimii doi ani. Astfel, ar fi supuse unui risc de atac cibernetic, precum furtul datelor personale.

”Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului.

Adică, aceste conturi sunt adesea vulnerabile și, odată ce un cont este compromis, acesta poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate, la un vector pentru conținut nedorit sau chiar rău intenționat, cum ar fi spamul.

Putem șterge contul și conținutul acestuia, inclusiv conținutul din Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) și Google Foto,”, a scris Ruth Kricheli, la începutul acestui an, pe blogul personal, informează al.com.

Cum îți poți păstra contul de G-mail

De altfel, aceste conturi de G-mail inactive se vor elimina definitiv în mod treptat. În același timp, deținătorii lor fi înștiințați despre ștergere prin mai multe mail-uri. Dacă știți că aveți astfel de conturi de G-mail și doriți să le păstrați, ați face bine să găsiți o modalitate de a le accesa chiar acum.

Activitatea pe G-mail poate consta în: conectarea cu Google printr-o altă aplicație, folosirea Google-ului ca motor de căutare pe internet, folosirea Google Drive, citirea/trimiterea unui e-mail sau pur și simplu vizionarea unui clip pe youtube.

G-mail-ul este unul dintre cele mai folosite mijloace de comunicare. Prin intermediul lui se trimit mail-uri, documente importante sau pot primi notificări de la companii la care s-au abonat și sunt de interes pentru ei. G-mailul a înlocuit cu brio, în multe cazuri, Yahoo Mail.

sursa: www.fanatik.ro

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac

S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe.

Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, scrie realitatea.md.

„Cu profundă tristețe, colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” anunță trecerea în neființă a doamnei Angela Isac, artista de cor care a fost alături de noi timp de peste 21 de ani. Angela Isac a fost o prezență constantă, fiind înalt apreciată de întreg colectiv al teatrului.

În această perioadă dificilă, dorim să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați. Gândurile noastre sunt alături de voi. Angela Isac va rămâne mereu în amintirile noastre ca o artistă desăvârșită și o persoană minunată. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut întrevederi cu ambasadorii Greciei și Slovaciei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut vineri, 31 ami, întrevederi cu ambasadorul Greciei, Nikolas Krikos, şi cu ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

În cadrul discuţiilor cu ambasadorul Nikolas Krikos, Popşoi a salutat deschiderea în acest an a ambasadei Greciei la Chişinău, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale şi intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre cele două ţări, transmite infotag.md.

 Părţile au apreciat stadiul cooperării economice şi au discutat perspectivele de aprofundare a cooperării în sectorul turismului, în contextul lansării unui zbor direct Atena-Chişinău, precu m şi alte domenii de interes pentru ambele ţări. 

Părţile au reiterat importanţa eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti în vederea demarării negocierilor de aderare la UE şi a sprijinului acordat de Grecia în acest sens. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul slovac, oficialii au discutat subiectele prioritare de pe agenda bilaterală, reiterând starea excelentă a relaţiilor bilaterale. Părţile au subliniat importanţa promovării dialogului interparlamentar şi a cooperării economice şi sectoriale între cele două ţări.

În primele trei luni ale anului curent, salariile din Moldova au crescut cu 14,7%

În primul trimestru al anului 2024, salariul mediu lunar brut a constituit 13.170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de perioada respectivă al anului 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023.

Biroul Național de Statistică informează că, în primele trei luni ale anului 2024:

  • câștigul salarial mediu lunar brut, la unitățile din sectorul real cu 4 și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, a constituit 13170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de trimestrul I 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023;
  • indicele câștigului salarial real (calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal brut și indicele prețurilor de consum), față de trimestrul I 2023, a fost de 110,0%, astfel, câștigul salarial s-a majorat în termeni reali cu 10,0%;
  • numărul mediu al salariaților, comparativ cu trimestrul I 2023, s-a redus cu 0,1%.

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar, în trimestrul I 2024, s-au înregistrat în activitățile:

  • informații și comunicații 32372,5 lei;
  • activități financiare și de asigurări – 24513,5 lei;
  • producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 18522,6 lei.

Cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în:

  • agricultură, silvicultură și pescuit – 8201,8 lei;
  • activități de cazare și alimentație publică – 8605,6 lei;
  • artă, activități de recreere și de agrement – 9726,4 lei.

Comparativ cu trimestrul I 2023, câștigul salarial a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

  • industria extractivă – cu 23,5%;
  • distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare – cu 21,0%;
  • tranzacții imobiliare – cu 19,7%.

Japonia sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea lui Hachiko. Povestea emoționantă a câinelui devenit un simbol naţional al loialităţii
Articolul anterior
„Cea mai urâtă fântână din lume”, inaugurată la Viena. Atracția este criticată şi pentru costul ei exagerat: „Doar atât s-a putut pentru 1,8 milioane de euro”
Articolul următor