Moldtelecom crește tarifele la telefonia fixă! Cât va costa serviciul din ianuarie 2024

Operatorul național de telecomunicații Moldtelecom majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei, începând cu luna ianuarie.

Despre aceasta abonații sunt notificați prin intermediul scrisorilor expediate de companie. Contactată de Ipn.md, Rodica Hurmuzache, director marketing Moldtelecom, a menționat că de mai bine de zece ani serviciile de telefonie fixă au fost prestate la același tarif, ceea ce generează pierderi considerabile pentru companie, transmite Știri.md.

Ținând cont de conjunctura economică, care se reflectă în majorarea costurilor la energia electrică, chirie, întreținere, combustibil și echipamente tehnologice, este necesară o ajustare de preț în vederea corelării costurilor și serviciilor oferite în abonamente.

Operatorul precizează că abonamentul de 40 lei va fi îmbunătățit și va include apeluri nelimitate în rețeaua fixă și mobilă Moldtelecom. Actualele abonamente de telefonie fixa au conținut limitat de minute și sunt doar pentru apeluri locale și nu conține apeluri în rețeaua mobila, astfel aceste apeluri fiind la moment taxate extra, a precizat directorul marketing.

Abonații care își iau internet fix de la Moldtelecom și migrează telefonia tradițională la SIP (serviciu de telefonie fixă care se prestează pentru transmiterea semnalului voce, folosind rețelele de date cu protocol Internet) nu vor achita acest tarif. La fel și abonații actuali de internet fix Moldtelecom nu vor fi afectați de majorare.

În prezent, abonații Moldtelecom plătesc 24 de lei pentru abonamentul standard de telefonie fixă – 300 de minute. Pentru abonamentul Econom – 200 de minute tariful constituie șase lei, la fel este și abonamentul cu înlesniri – 700 de minute, la fel, șase lei.

Începând cu 1 iunie, cetățenii românii vor putea călători fără viză în Thailanda

Guvernul Thailandei a inclus România pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de viză, măsura având ca scop creşterea industriei turismului, de care ţara depinde. Această măsura va fi aplicată de la 1 iunie 2024, scrie publicaţia Bangkok Post.

Începând cu 1 iunie, românii vor putea călători fără viză în Thailanda

Cabinetul a aprobat marţi o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari, transmite news.ro.

Până acum, ca românii să poată călători în Thailanda, îşi puteau lua viza online sau direct de pe aeroport, caz în care era valabilă 15 zile.

Ministerul de Externe a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, deoarece economia naţională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.

El a spus că numărul de ţări eligibile pentru intrarea fără viză va creşte de la 57 la 93. Cele 36 de noi ţări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

De asemenea, cabinetul a aprobat viza la sosire pentru 31 de ţări, în creştere faţă de 19 ţări anterior.

Vizitatorii care doresc să lucreze şi să viziteze, de asemenea, destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. Anterior, aceştia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii… precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri”, a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinaţia Thailanda.

Studenţii străini din învăţământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în loc să fie obligaţi să părăsească ţara imediat ce termină cursurile.

„Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal”, a spus purtătorul de cuvânt.

În Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenţi străini, a spus el.

Măsurile aprobate vor intra în vigoare sâmbătă, 1 iunie.

Vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care doresc vize de lungă şedere trebuie să aibă în prezent o asigurare de sănătate.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele şi ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locaţii, începând din septembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

Mai multe gospodării din raionul Ungheni, inundate în urma ploilor

Mai multe gospodării din raionul Ungheni au fost inundate în urma ploilor abundente de ieri, 28 mai. Apele au invadat curțile și grădinile din Sculeni.

Mai multe gospodării din raionul Ungheni, inundate în urma ploilorFoto: Newtv.md

 gallery imagesgallery images

O fetiță de doi ani dispărută în Dolj a fost găsită fără suflare într-o râpă

Rezultatele necropsiei arată că Raisa, fetița din Dolj care a fost găsită fără suflare marți, 28 mai, a avut parte de o moarte violentă. Încadrarea a fost schimbată în omor, din ucidere din culpă.

Fetița în vârstă de doi ani a fost ucisă, arată rezultatele necropsiei. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au schimbat încadrarea din ucidere din culpă în omor, transmite digi24.ro.

Miercuri a fost ridicat de polițiști și suspectul crimei. Potrivit unor surse din anchetă, este vorba despre un verișor al fetiței. Raisa, fetița de doi ani din Dolj care a dispărut ieri din fața casei unde se juca alături de mai mulți copii a fost găsită moartă pe câmp. 

Peste o sută de polițiști, pompieri și voluntari, inclusiv cu un elicopter, au participat la operațiunea masivă de căutare a copilului.

Fetița a fost găsită moartă într-o râpă la aproximativ 400 de metri de casa din fața căreia a dispărut ieri. Cadavrul prezenta urme de violență.

Finlanda își închide toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia
Articolul anterior
#mamasita:Gabriela Damir–“Atunci nu am ieșit pe Instagram să arăt ce se întâmplă la mine!”
Articolul următor