De ce achiziționarea unui smartphone second hand este o alegere inteligentă

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, achiziția de telefoane inteligente second-hand reprezintă o alternativă tot mai populară pentru foarte mulți consumatori, scrie stirileprotv.ro.

Este o opțiune care este nu numai mult mai economică, dar contribuie și la reducerea deșeurilor rezultate din producerea dispozitivelor precum și din aruncarea acestora, promovând astfel un consum responsabil. În plus, alegerea de a cumpăra un telefon second-hand de la un magazin online de încredere, precum Totalconvert.ro, vine cu o serie de avantaje foarte importante care cu siguranță nu sunt deloc de trecut cu vederea.

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale achiziției unui telefon second-hand este economisirea costurilor, deoarece telefoanele noi de top pot avea un preț destul de ridicat pentru majoritatea doritorilor, iar achiziția unui model second hand dar care a fost atent verificat și care vine cu garanție, poate reduce semnificativ această investiție financiară, investiție care se presupune a fi făcută pe termen lung.

Alegerea unui telefon second-hand reprezintă un pas important spre un stil de viață sustenabil, pentru simplul fapt că, prin reutilizarea dispozitivelor, se reduce necesitatea producției în masă a altor noi telefoane, contribuind astfel la scăderea emisiilor de CO2 și la conservarea resurselor naturale; cu alte cuvinte, putem spune că se reciclează, iar în general, apelând la profesioniști în comercializarea de smartphone-uri la mâna a doua precum sunt cei de la Totalconvert.ro, veți achiziționa un device utilizat dar atent verificat și în perfectă stare de funcționare.

Telefoanele second-hand oferite de magazine online de încredere sunt adesea și modele de top, care au fost folosite pentru o perioadă scurtă, consumatorii având acces la tehnologie avansată la un preț redus, fără a compromite calitatea sau performanța.

Magazinele online renumite, cum ar fi Totalconvert.ro, oferă telefoane verificate și cu garanție, ceea ce înseamnă că fiecare dispozitiv este supus unor controale riguroase înainte de a fi pus la vânzare, asigurându-se că funcționează conform standardelor, livrarea fiind efectuată inclusiv cu garanție.

Vreți să obțineți cel mai avantajos preț iPhone 15 sau pentru orice alt model de la Apple, Asus, Google, Honor, Huawei, Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Realme, Samsung, Sony sau Xiaomi? La numai un click distanță aveți posibilitatea de a alege dintr-o gamă extrem de variată de device-uri second hand, atât smartphone-uri de top cât și smartphone-uri de buget, toate fiind disponibile la preturi avantajose și în perfecta stare de funcționare.

Încă de la aparitia primelor modele de telefoane mobile inteligente, consumatorii au fost cuceriți de posibilitățile pe care acestea le puteau oferii în comparație cu telefoanele clasice, iar din acel moment piață s-a schimbat complet și toți producătorii s-au orientat către aceste tipuri de dispozitive, inovațiile surprinzând an de an, pe măsură tehnologia evolua și noi modele se lansau, producătorul american Apple fiind un pionier extrem de important în acest sens, care a făcut un salt uriaș din punct de vedere tehnologic și a aduc consumatorilor un produs cu totul deosebit în materie de smartphone-uri.

În prezent, un smartphone este precum un mic calculator pe care îl putem purta cu ușurință în buzunarul de la pantaloni sau într-o geantă, având posibilitatea de a naviga extrem de rapid și eficient pe internet, posibilitatea de a consuma conținut video și audio, posibilitatea de a face cele mai reușite capturi foto / video, dar inclusiv și posibilitatea de a îndeplini diferite sarcini de la locul de muncă, atunci când lucrăm de la distanță.

Primul și cel mai evident impact al smartphone-urilor este schimbarea modului în care comunicăm, prin mesaje instant și prin rețelele sociale, accesibile acum din palma noastră, fiind acea posibilitate care a adus oamenii mai aproape, indiferent de distanțe. Dincolo de acest lucru, prin intermediul apelurilor video, este posibila prezența virtuală la distanță, eliminând barierele geografice și temporale, aspect care este extrem de util atât în business dar mai mult decât atât, în viață personală atunci când o persoană dragă se află la distanță.

Conectivitatea perpetuă a transformat modul în care ne formăm și menținem relațiile sociale, facilitând un schimb continuu de idei, emoții și informații, și totuși, acest lucru aduce și provocări, cum ar fi gestionarea echilibrului între viața online și offline și impactul asupra sănătății mentale. Însă, dacă există câteva limite simple în ceea ce privește utilizarea telefoanelor, cu siguranță acestea își vor îndeplini cu succes scopul pentru care au fost create, fără a dăuna în nici un fel vieții de zi cu zi.

Smartphone-urile au democratizat accesul la informație, cu un dispozitiv în buzunar, având acces nelimitat la biblioteci întregi de cunoștințe, știri în timp real și resurse educaționale, indiferent de informațiile dorite.

Educația nu mai este limitată la sălile de clasă, cursuri online, tutoriale video și aplicații educaționale au deschis uși noi pentru învățare autodirijată și dezvoltare personală, această ușurință în accesarea informațiilor având rol de stimulare a curiozității și autoeducației, dar a creat și provocări legate de verificarea informațiilor și de gestionarea sursei acestora.

Smartphone-urile au redefinit și modul în care lucrăm și ne relaxăm, datorită faptului că foarte multe profesii acum permit și chiar se bazează pe mobilitate, cu angajați lucrând de la distanță prin intermediul aplicațiilor și serviciilor cloud, și în același timp, industria divertismentului a fost revoluționată, fie că este vorba despre filme, muzică, jocuri și cărți și așa mai departe, fiind acum disponibile la doar un click distanță.

Cu toate acestea, această permanentă accesibilitate poate duce la epuizare și dificultăți în separarea muncii de viața personală, ceea ce înseamnă că trebuie să existe câteva limite pe care trebuie să și le impună fiecare individ astfel încât să se poată bucura pe deplin de toate beneficiile pe care i le poate aduce utilizarea smartphone-ului.

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

Oficiali din România vor discuta cu reprezentanți ai platformei TikTok la Bruxelles

Comisia Europeană va organiza o reuniune cu autorităţile române şi TikTok. Aplicaţia deţinută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conţinutul politic înainte de votul din România, scrie POLITICO citat de digi24.ro.

Votul din primul tur de duminică l-a propulsat pe Călin Georgescu, ultranaţionalist şi pro-rus, către o victorie şocantă, în parte datorită popularităţii sale subite pe TikTok, notează sursa citată.

Bucureştiul a cerut Comisiei Europene să lanseze o investigaţie oficială asupra aplicaţiei, în conformitate cu normele blocului comunitar referitoare la reţelele sociale, iar un deputat european de top a cerut marţi ca directorul executiv al TikTok să se prezinte în faţa Parlamentului European pentru a răspunde la întrebări.

Într-o scrisoare văzută de POLITICO joi dimineaţă, TikTok – deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance – a respins acuzaţiile că ar fi fost folosit pentru a influenţa alegerile din România.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă a unei operaţiuni de influenţă sub acoperire pe platforma noastră, în ultimele câteva săptămâni, pentru alegerile prezidenţiale în curs de desfăşurare din România, nici dovezi ale unei influenţe străine”, a declarat platforma în scrisoarea adresată autorităţilor române. Aceasta a adăugat că a „eliminat peste 150 de conturi de impostură” legate de Georgescu şi peste 650 de conturi legate de alţi candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Thomas Regnier, a confirmat săptămâna aceasta că executivul UE a primit o solicitare de a deschide „o investigaţie oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România”, în temeiul legii emblematice a UE privind social media, Digital Services Act. Masa rotundă între reprezentanţii Comisiei, autorităţile române şi oficialii TikTok este programată să aibă loc înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 8 decembrie, a declarat Regnier, joi.

TikTok respinge acuzaţiile că ar fi jucat un rol nepotrivit în victoria lui Georgescu. Purtătorul de cuvânt Paolo Ganino a declarat că „relatările extrem de speculative cu privire la alegerile din România sunt inexacte şi înşelătoare”.

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova s-au clasat în „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume în anul 2023
Articolul anterior
Caz șocant în România! Un pedagog, înjunghiat în spate de o elevă de clasa a X-a, după ce a prins-o cu iubitul și i-a chemat părinții la școală
Articolul următor