Edilul Ceban a venit cu un mesaj de mulțumire României, după adoptarea rezoluției de începere a negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Primarul Capitalei Ion Ceban a venit cu un mesaj de mulțumire în adresa României, după adoptarea rezoluției de începere a negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

”România este alături de Republica Moldova în parcursul nostru European. Parlamentul României a adoptat astăzi o rezoluţie prin care susține deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei. Mulțumim României pentru tot suportul și deschiderea față de eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Pentru noi este important să fim susținuți în această perioadă.”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că marți, plenul reunit al celor două camere al Parlamentului de la București, a adoptat cu o majoritate de voturi, o rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest.

Un eveniment-omagiu dedicat poetului Mihai Eminescu va avea loc la Chișinău

La 135 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu, Primăria municipiului Chișinău organizează un eveniment-omagiu.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă seara în scuarul „Mihai Eminescu” din capitală, transmite IPN.

„Evenimentul va aduce un tribut geniului literar, printr-un spectacol muzical-poetic intitulat „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, care va reflecta personalitatea, intelectul și sufletul marelui poet”, a comunicat Primăria municipiului Chișinău.

Pe ecran va fi proiectat chipul lui Eminescu, iar actorii vor purta costume alb-negru și alb-crem, simbolizând puritatea și profunzimea artistului.

Evenimentul va începe la ora 18.00 cu un program muzical susținut de Elite Quartet, iar în jurul orei 18.30 va avea loc deschiderea oficială și proiecție de film documentar. Cu prolog vor ieși Ninela Caranfil, Nicolae Jelescu și Margareta Nazarchevici. Ulterior va avea loc interpretarea artistică a elevilor Liceului „Mircea Eliade”.

Programul mai cuprinde un dialog poetic între Iurie Pascar și Doina Arvat, un recital folcloric susținut de Andrei și Andreea Cărăuș, precum și un recital poetic și muzical susținut de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”. În jurul orei 19.30, va fi un program muzical final cu Elite Quartet și dialog poetic de închidere.

Mihai Eminescu a murit pe data de 15 iunie 1889. Poetul s-a stins în casa de sănătate a doctorului Șuțu din București.

Accesul în cele mai populare insule grecești ar putea fi limitat. Care este cauza

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, spune că a venit timpul să fie introduse restricţii cu privire la numărul navelor de croazieră care vizitează cele mai populare insule, aceasta fiind prima măsură a Executivului de la Atena pentru a contracara efectele „supraturismului”.

Accesul în cele mai populare insule grecești ar putea fi limitat. CauzaImagine simbol

„Cred că o vom face anul viitor”, a spus Mitsotakis într-un interviu pentru Bloomberg, cu privire la decizia de a plafona vizitele navelor de croazieră, transmite adevarul.ro.

Noile reguli ar putea duce la restricţionarea numărului total de dane din insule sau la introducerea unui sistem de licitaţie pentru sloturi, a adăugat Mitsotakis, potrivit Agerpres. Pentru Grecia acesta este un subiect extrem de important.

Turismul este responsabil pentru aproape un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei, iar după încheierea pandemiei de Covid, ţara a depăşit record după record când vine vorba de vizitele şi cheltuieile turiştilor.

În 2023, Grecia a primit 32,7 milioane de turişti, cu 18% mai mulţi decât în 2022, iar în primul trimestru din acest an a înregistrat o creştere de aproape 25% a numărului de vizitatori.

De asemenea, croazierele au generat anul trecut venituri de 847,4 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de cifra din 2022.

O țară din sud-estul Europei a arătat în miez de iunie ca în plină iarnă, din cauza grindinei

Vremea rea face probleme și la vecinii sârbi.

Serbia a arătat în miez de iunie ca în plină iarnă, din cauza grindineiFoto: Captură ecran

O furtună puternică, însoțită de grindină, a făcut prăpăd și în vestul Serbiei, transmite stirileprotv.ro.

Bucățile de gheață, de mărimea unei nuci, s-au năpustit asupra Serbiei și unele localități au arătat ca în plină iarnă.

Nu au făcut victime, dar pagubele sunt însemnate. Oamenii locului spun că niciodată nu au mai văzut așa ceva.

Copila din Drochia, dispărută acum o lună, a fost găsită! Unde se afla fata
Articolul anterior
Filmul tragediei de la Căușeni, cu cei doi morți în mașina acoperită de nămeți. Cuplul și rudele au cerut timp de șase ore ajutor, dar nu a mai venit
Articolul următor