Un rest alimentar pe care îl arunci este aur curat! Combate cancerul

Restul alimentar care înlocuiește făina de grâu este mereu atuncat. Acest rest alimentar este, de fapt, o gustare nutritivă și sănătoată, scrie dcmedical.ro.

De fiecare dată când descoji o banana și arunci coaja, arunci la gunoi o gustare gustoasă și nutritivă. De fapt, un studiu publicat anul trecut a descoperit că, dacă cojile de banana sunt blanșate, uscate și măcinate în făină, pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de plăcut, dacă nu mai bun decât cele pe bază de grâu.

Dar nu numai că este perfect sigur, ci și oamenii de știință au demonstrat că este cu adevărat benefic. Atunci când produsele experimentului lor au fost testate în ceea ce privește gustul, consumatorii au raportat că sunt la fel de mulțumiți de arome precum erau cu fursecurile fără coajă.

Cojile de banană combat cancerul

Potrivit specialiștilor, cojile de banană conțin compuși sănătoși care combat cancerul. Îmbogățite cu coji de banana, de exemplu, fursecurile din studiu conțineau mult mai multă fibră, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

În mod negativ, adăugarea prea multă făină de coajă de banana a dus la fursecuri care erau puțin maro și dure, posibil din cauza fibrelor suplimentare. Dar când loturile au fost făcute cu făină care conținea 7,5% coajă de banana, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai atrăgător.

Ca bonus, produsele s-au păstrat bine pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.

Deși studiul s-a uitat doar la consecințele adăugării cojilor de banana la fursecuri coapte, rezultatele sugerează că utilizarea făinii de coajă de banana în pâine, prăjituri și paste ar putea fi, de asemenea, de luat în considerare, potrivit Science Alert.

Cojile de banană, conținut nutritiv

În 2021, de exemplu, un studiu asupra prăjiturii de coajă de banana a descoperit că pielea galbenă a fructului conferă un colorant natural produsului copt, precum și un impuls nutritiv. Un studiu din 2016, în schimb, a constatat că înlocuirea până la 10% din făina de grâu cu făină de coajă de banana poate îmbogăți pâinea coaptă cu conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Coaja de banană, coaptă pe grătar

Experții au folosit coji de banana în curry, iar bloggerii vegani au popularizat recent ideea de bacon din coajă de banana și ”pulled peel pork” (imitație de carne trasă de pe coajă).

Consumul pielii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui și la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane se află în coajă, iar de cele mai multe ori, această coajă bogată în nutrienți este aruncată pur și simplu.

Sigur, cojile de banana sunt destul de inutile în stare crudă. Dar dacă sunt pregătite corect, pot avea un gust destul de bun. Ele pot chiar să prelungească durata de valabilitate a unor produse, deoarece cojile au proprietăți antioxidante și antimicrobiene.

Așadar, data viitoare când decoji o banana pentru fructul din interior, ia în considerare păstrarea coajei. Stomacul tău ar putea să-ți mulțumească mai târziu.

Rujeola și amnezia imunitară: De ce este esențială vaccinarea pentru protecția pe termen lung?

Apariția rujeolei nu aduce beneficii sistemului imunitar, ci dimpotrivă, chiar și un caz ușor de rujeolă distruge celulele de memorie care protejează organismul de germenii întâlniți anterior. Acest fenomen este cunoscut de medici ca „amnezie imunitară”, scrie G4Media.ro

Conform discuțiilor cu specialiștii, rujeola se dovedește a fi mai periculoasă decât se credea, chiar dacă există mituri care spun că infecția cu acest virus ar întări sistemul imunitar, oferind un antrenament benefic celulelor. În realitate, efectul este opus, afirmă Adam Ratner, specialist în boli infecțioase din New York, transmite Los Angeles Times.

O asemenea minciună vehiculată pe rețelele sociale în timpul unui focar de rujeolă a fost acela că, dacă ești infectat cu virusul în loc să fii vaccinat, îți întărești sistemul imunitar. Adevărul, a spus Ratner, „este exact opusul”.

”O consecință insidioasă, dar mai puțin cunoscută, chiar și a unei infecții ușoare cu rujeolă este că ucide chiar acele celule care își amintesc cu ce agenți patogeni s-a luptat anterior pacientul și cum au fost câștigate acele bătălii.”, a spus ea.

Acest virus ucide celulele care au memoria agenților patogeni cu care pacientul s-a confruntat anterior, reducând astfel protecția împotriva altor boli. Medicii avertizează că această „amnezie imunitară” îi lasă pe pacienți vulnerabili la recurența bolilor, iar informațiile sunt confirmate de mai multe surse.

Rujeola este periculoasă întrucât distruge memoria imunitară dobândită prin expuneri anterioare la germeni. Studiile arată că poate dura până la 2-3 ani pentru ca memoria imunitară să fie restabilită după infecția cu rujeolă, perioadă în care pacienții sunt mai susceptibili la reinfecții.

În plus, durata medie a amneziei imune cauzate de rujeolă a fost de 27 de luni în studiile realizate în SUA, Marea Britanie și Danemarca. Complicațiile pot implica necesitatea revaccinării sau a unei noi expuneri la agenții patogeni anterior întâlniți, pentru a restabili funcția imunitară corectă.

Aceste găsiri subliniază importanța vaccinării împotriva rujeolei, nu doar ca protecție împotriva bolii în sine, ci și pentru a preveni eliminarea memoriei imunitare. Amnezia imunitară poate explica de ce rujeola este atât de periculoasă, chiar și după vindecarea aparentă.

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei/P

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei! Produse de frumusețe și îngrijire la prețuri speciale: cosmetice, dermatocosmetice și soluții de îngrijire personală.

Descoperă ofertele:

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Probiotice și prebiotice. Ce diferențe există între ele!

Poate că ai citit tot mai des în ultima vreme că alimentația sănătoasă trebuie să conțină probiotice și prebiotice. Se folosește tot mai mult termenul de prebiotice. Află ce înseamnă și ce diferențe există între cei doi termeni, scrie libertatea.ro

Cu termenul de probiotice ne-am obișnuit de câțiva ani și știm deja că sunt bacterii care au un rol important în digestia și absorbția elementelor nutritive esențiale, a vitaminelor și sărurilor minerale. Dar medicii recomandă să avem un regim alimentar sănătos, care să includă zilnic probiotice și prebiotice. Iată ce reprezintă fiecare și ce alimente sunt indicate pentru a avea un aport optim de probiotice și prebiotice.

Ce sunt probioticeleProbioticele sunt bacterii vii care se găsesc în anumite alimente sau suplimente și care pot să aducă numeroase beneficii pentru sănătate. Probioticele ajută la menținerea unui echilibru sănătos între bacteriile benefice și cele dăunătoare din intestine.

Spre exemplu, unul din rolurile lor majore este acela de a ajuta digestia și de a preveni problemele gastrointestinale, cum ar fi constipația sau diareea.

În plus, probioticele pot stimula sistemul imunitar și pot contribui la prevenirea infecțiilor respiratorii sau digestive. De asemenea, în cazul femeilor, ele mențin un echilibru sănătos al florei vaginale, reducând riscul de infecții cum ar fi vaginoza bacteriană.

Probioticele pot avea și efect antiinflamator, contribuind la reducerea inflamației în organism, ceea ce poate fi util în afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi boala inflamatorie intestinală sau poliartrita reumatoidă.

Alimente cu rol probiotic

O alimentație bogată în zahăr și grăsimi influențează negativ microbiomul intestinal și ajută bacteriile rele să se dezvolte în exces. Odată ce hrănești în mod regulat bacteriile rele, acestea sunt capabile să se dezvolte rapid și să susțină procesele inflamatorii din organism.

De aceea, este bine să consumi mai des alimente care stimulează bacteriile bune și anume alimente probiotice precum:

  • Varza murată
  • Castraveții murați fie în oțet, fie în saramură
  • Gogoșarii murați
  • Chefir
  • Sana
  • Iaurt
  • Brânza proaspătă
  • Laptele de capră

Ce sunt prebioticele

Prebioticele provin din unele tipuri de carbohidrați (în mare parte din fibre), pe care noi în mod normal nu le digerăm, dar ele ajută tranzitul intestinal și constituie o sursă de energie pentru bacteriile benefice din intestine.

Prebioticele sunt de obicei fibre care se găsesc în verdețuri, fructe și mai ales leguminoase (linte, mazăre, năut, fasole, soia și arahide, adică plante care produc o păstaie care are semințe sau boabe în interior).

Alimente prebiotice

O alimentație sănătoasă include automat probiotice și prebiotice. Dacă obișnuiești să consumi câte un iaurt, câte un chefir sau câteva murături precum și multe preparate din legume, verdețuri, fructe bogate în fibre și boabe, atunci înseamnă că ai un regim alimentar bun cu probiotice și prebiotice. Este adevărat că sursele de probiotice sunt mult mai puține, decât cele de prebiotice, de aceea multe persoane sunt sfătuite să ia suplimente cu probiotice după o gripă, după infecții sau tratamente cu antibiotice.

Alimentele care au un conținut mare de fibre prebiotice sunt:

  • leguminoasele
  • ovăzul
  • bananele
  • merele
  • fructele de pădure
  • anghinarea
  • sparanghelul
  • usturoiul
  • prazul
  • ceapa
  • leușteanul
  • cacaua
  • algele
  • rădăcina de cicoare

Detalii de la Gala de Decernare Notorium Trademark Awards, ediția a VIII-a
Articolul anterior
Cum știi dacă ai făcut hepatită
Articolul următor
Close menu