100 de șoferi din țară au rămas fără mașini, în doar două zile

100 de autovehicule au fost duse la parcarea specială în ultimele 2 zile, ca urmare a filtrelor organizate de polițiștii din Moldova. Potrivit datelor, în această perioadă peste 2600 de șoferi au fost sancționați.

„18 depistați în stare de ebrietate la volan, majoritatea cu grad avansat, 6 șoferi nu dețineau permis de conducere, iar 1287 au depășit limita de viteză”, spun forțele de ordine.

Alți 395 șoferi nu au acordat prioritate pietonilor, iar 163 conduceau mijlocul de transport fără a avea cuplată centura de siguranță.

În context, polițiștii îndeamnă conducătorii auto să respecte prevederile Regulamentului Circulației Rutiere și ca fiecare participant la trafic să fie responsabil.

Reacția Poliției după acuzațiile Irinei Vlah că i-a fost împiedicată lansarea campaniei electorale

Poliția dezminte acuzațiile Irinei Vlah, candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, precum că oamenii legii i-ar fi îngrădit dreptul de a-și lansa campania electorală, la Naslavcea.

”În legătură cu acuzațiile aduse Poliției de către un concurent politic, potrivit căruia i s-ar fi îngrădit dreptul de a-și lansa campania electorală, eveniment care urma să se desfășoare la Naslavcea, Poliția Națională condamnă aceste acuzații pe care le califică drept nefondate, manipulatorii și de denigrare.

Poliția nu a intervenit și nu a avut comunicare cu persoanele aflate acolo. Mai mult, îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că “ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului”.

Solicităm actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea Poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția noastră pentru a obține dividende electorale.”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Percheziții în cadrul unei cauze penale cu implicarea factorilor de decizie ai unei companii de construcții

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice a INI, în comun cu angajații Direcției generale antifraudă a Serviciului Fiscal de Stat și Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au efectuat, la 27 septembrie 2024,  percheziții în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și finanțare în interesul unei organizații criminale cu implicarea factorilor de decizie ai unei companii de construcții, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile și birourile factorilor de decizie ai companiei de construcții au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și mijloace bănești în valută națională și străină în sumă de 4 593 121 de lei, 69 000 de dolari, 98 500 de euro, 24 000 de roni și 106 000 de lire. Totodată s-a efectuat o percheziție repetată la un schimb valutar care a fost vizat în acțiunile din 7 martie și 3 iunie curent (atașate link-urile acțiunilor de atunci), care este complice la procesul de finanțare ilegală unde a fost depistat un curier care a încercat să fugă și a fost imobilizat.

Precizăm că, majoritatea mijloacelor financiare au fost ridicate de la schimbul valutar, implicat anterior în fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și finanțare în interesul unei organizații criminale.

Potrivit materialelor acumulate, prejudiciul adus Bugetului public național în sumă de 109 milioane de lei a fost cauzat ca urmare a eschivării de la calculul și plata TVA aferentă importului de servicii, eschivării de la calculul și plata TVA aferentă bugetului și diminuării TVA aferentă bugetului, circumstanţe stabilite în cadrul controlului fiscal efectuat prin metoda verificării totale pentru perioada de activitate 2014-2021.

Precizăm că, figurantul principal în cadrul acestui dosar, la moment, se află peste hotarele țării.

Infracțiunea prevăzută de art.243 alin.(3) din Codul penal (spălarea banilor) se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 13000 la 20000 de unități convenționale, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 40000 la 60000 de unități convenționale sau cu lichidarea persoanei juridice.

De asemenea, infracțiunea prevăzută de art.244 alin.(2) lit.b) din Codul penal (evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituțiilor şi organizațiilor) se pedepsește cu amendă în mărime de la 13 000 la 20 000 de unități convenționale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 40 000 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Cod GALBEN de vânt puternic în R. Moldova

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de intensificări ale vântului, informează unica.md.

Avertizarea, valabilă pentru perioada 29 septembrie, ora 13:00, – 1 octombrie, ora 18:00, prevede intensificări ale vântului nord-vestic de până la 23 m/s.

Primăria Chișinău face apel către locuitori și vizitatori să manifeste prudență, evitând parcarea autovehiculelor sub copaci sau în apropierea cablurilor electrice.

Autoritățile municipale sunt pregătite să intervină în cazul unor situații de urgență. Cetățenii sunt sfătuiți să raporteze eventualele probleme la Dispeceratul Central Municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau la numărul unic de urgență 112.

Vladimir Putin a felicitat mai mulți șefi de state cu ocazia Revelionului. Maia Sandu nu se regăsește în listă
Articolul anterior
Un bărbat rus spune că europenii mor de foame: „Imploră Rusia să le dea o bucată de pâine să supraviețuiască”
Articolul următor