Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” își dezvoltă și diversifică oferta de servicii și programe, în special a celor bazate pe tehnologii informaționale. Acțiunile sunt posibile grație unui proiect transfrontalier pentru copiii și adolescenții afectați de războiul în Ucraina, lansat la instituția bibliotecară, transmite IPN.
Prin „Proiectului transfrontalier Ucraina – Moldova: O abordare multisectorială pentru copiii și adolescenții afectați de război”, desfășurat în colaborare și cu susținerea organizației WeWorld Moldova, Biblioteca a primit șase laptop-uri dotate cu softurile necesare, căști și alte accesorii, o imprimantă color, un router pentru conexiune Internet. Datorită acestei donații, copiii și adolescenții refugiați, dar și cei din comunitatea locală, vor beneficia de programe de robotică, educație mediatică, alfabetizare digitală, design și creare de quiz-uri, studierea limbii române, anunță instituția.
Secretarul de stat la Ministerul Culturii, Andrei Chistol, a declarat că acest proiect vine în sprijinul copiilor, mai ales al celor refugiați.
Partenerii proiectului au menționat că a fost aleasă această bibliotecă pentru acest proiect, pentru că deja are o gamă largă de servicii educaționale pentru copii și bibliotecari profesioniști.
La evenimentul de lansare au participat elevii din clasa 1-a „A” de la Liceul Teoretic „Mihail Koțiubinski.