Andrei-Bolocan-900×505-1

Mai multe gazele au murit în Spania din cauza unui festival de muzică

Patru gazele au murit la un centru de conservare din orașul spaniol Almería, după un festival de muzică care a avut loc sâmbătă în apropiere. Veterinarul centrului a declarat pentru BBC că animalele au fost agitate în timpul concertului, dar mai ales a doua zi, când s-au lovit de pereți, rupându-și gâtul și picioarele, scrie libertatea.ro.

Dr. Sonia Domínguez a stat cu animalele în timpul concertului de sâmbătă seara. Echipa ei a cerut anterior autorităților să mute festivalul într-un alt loc. Dar Almería Cultura, centrul cultural al orașului, și-a apărat decizia de a continua evenimentul, spunând că nivelul sunetului la concerte „nu au depășit 65 dB”. „Putem măsura decibelii, dar nu este aspectul principal”, a spus medicul veterinar al centrului de conservare Estación Experimental de Zonas Áridas (EEZA), explicând că animalele sunt mai sensibile decât oamenii la sunet și vibrații.

„Nu este doar o chestiune de număr de decibeli”, a adăugat doctorul Domínguez. Autoritățile locale au deplâns decesele, dar au spus că centrul a ajuns la concluzii foarte „pripite” atunci când mai sunt și alți factori atenuanți de luat în considerare. Dr. Domínguez a spus că animalele sunt deosebit de sensibile în această perioadă a anului, deoarece este sezonul lor de reproducere. Ea a adăugat că, deoarece gazelele sunt pradă în habitatele lor naturale, „modul lor de a scăpa de ceea ce le sperie în natură este să fugă”. Făcând acest lucru, a spus ea, unele dintre animale au suferit „răni traumatice”. Doctorul Domínguez a spus că și un vițel de o zi a murit „pentru că mama ei era foarte nervoasă și nu l-a îngrijit”.

Bătaie într-un restaurant la Bălți, cu implicarea unui consilier municipal socialist! Poliția vine cu noi detalii

La data de 26 iunie curent, pe o stradă din adiacentul unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți.

După ce unul dintre bărbați a fost agresat fizic în stradă, ulterior doi amici ai acestuia, au revenit, în aceeași seară, în localul respectiv pentru a-și regla conturile, urmând o altă altercație între cei doi și alți 4 bărbați care au participat și la conflictul din stradă.

La toate aceste acțiuni de huliganism au asistat vizitatorii localului, dar și localnicii care treceau pe alături.

Membrii ambelor grupuri au fost reținuți, la moment în custodia poliției aflându-se patru persoane, iar altele două urmând să fie reținute zilele viitoare, imediat la revenirea acestora de peste hotare.

#stilunic – Irina și Sergiu Kovalsky :”Așa îmbrăcat l-am văzut doar 15 ani în urmă!”

Cuplul care este de nedespărțit. Fie în scenă, acasă și astăzi iată că sunt prezență și în cadrul acestui episod #stilunic. Irina și Sergiu Kovalsky au avut parte de o super provocare, care a bucurat-o enorm pe Irina – să îl îmbrace pe Sergiu așa cum dorește. Drept că el a cam dat-o în bară cu alegerea făcută la capitolul haine. Toată nebunia și distracția o vedeți în acest episod!