Indiana este interpreta care în ultimul timp o găsești mai mult pe traseul Chișinău –Italia, a învățat să lupte cu disconfortul la drum lug prin metode tradiționale. Atunci când are de parcurs peste 2000 de km la volanul mașinii, din gentuța de voiaj nu lipsesc ceaiul și biscuiții de levănțică. Asta pentru că Indiana are o pasiune aparte pentru acestă floare și știe că are puteri magice. O cană de ceai, înainte de a pleca la drum sau înainte de a urca în avion o ajută pe interpretă să scape de stările de greață provocate de schimbul de presiune sau alte stări neplăcute.
”Levănțica este sursa mea de bună dispoziție și de liniște. Ea practic nu lipsește din casa și mașina mea. Ceaiul de levănțică este deseori colacul meu de salvare în nopțile fără somn, dar și în cazurile unor stări de stres sau emoții puternice. Un buchețel de levănțică este rețeta cea mai bună pentru o zi reușită!”, a spus pentru unica.md, Indiana.
Ceai din levănțică
2 linguri de levănțică ușor uscată și mărunțită
250 ml de apă clocotită
Peste florile de levănțică se toarnă apa clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute.
Biscuiți cu levănțică:
125 g unt
100 g zahăr
250 g făină
1 ou
1 linguriță praf de copt
puțină sare
Mod de preparare
Pentru aluat se amestecă zahărul cu untul până la omogenizare. Oul se bate bine și se adaugă în conținutul obținut. Apoi se pun florile de levănțică, făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârșit puțină sare după gust. Aluatul format se învelește în folie transparentă și trebuie dat la rece pentru 30 de minute. Când e rece îl întindem pe un tocător acoperit cu făină. Tăiem biscuiții în diferite forme. Îi așezăm în tavă, pe hârtie de copt și îi băgăm în cuptor. Biscuiții sunt gata când obțin o culoare aurie. Poftă bună!