Indiana recomandă ceai și biscuiți de levănțică

Indiana este interpreta care în ultimul timp o găsești mai mult pe traseul Chișinău –Italia, a învățat să lupte cu disconfortul la drum lug prin metode tradiționale. Atunci când are de parcurs peste 2000 de km la volanul mașinii, din gentuța de voiaj nu lipsesc ceaiul și biscuiții de levănțică. Asta pentru că Indiana are o pasiune aparte pentru acestă floare și știe că are puteri magice. O cană de ceai, înainte de a pleca la drum sau înainte de a urca în avion o ajută pe interpretă să scape de stările de greață provocate de schimbul de presiune sau alte stări neplăcute.

separator
indiana

”Levănțica este sursa mea de bună dispoziție și de liniște. Ea practic nu lipsește din casa și mașina mea. Ceaiul de levănțică este deseori colacul meu de salvare în nopțile fără somn, dar și în cazurile unor stări de stres sau emoții puternice. Un buchețel de levănțică este rețeta cea mai bună pentru o zi reușită!”, a spus pentru unica.md, Indiana.

Ceai din levănțică

2 linguri de levănțică ușor uscată și mărunțită

250 ml de apă clocotită

Peste florile de levănțică se toarnă apa clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Biscuiți cu levănțică:

529087_2251361340627_2098330532_n5-6 flori de levănțică

125 g unt

100 g zahăr

250 g făină

1 ou

1 linguriță praf de copt

puțină sare

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă zahărul cu untul până la omogenizare. Oul se bate bine și se adaugă în conținutul obținut. Apoi se pun florile de levănțică, făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârșit puțină sare după gust. Aluatul format se învelește în folie transparentă și trebuie dat la rece pentru 30 de minute. Când e rece îl întindem pe un tocător acoperit cu făină. Tăiem biscuiții în diferite forme. Îi așezăm în tavă, pe hârtie de copt și îi băgăm în cuptor. Biscuiții sunt gata când obțin o culoare aurie.  Poftă bună!

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Fosta solistă «Via Gra» a devenit mămică!
Articolul anterior
Atenție: soacra! Cum faci să te îndrăgească
Articolul următor