Rusia, umilită de Polonia în Consiliul de Securitate al ONU. Minciunile ambasadorului rus, demontate punct cu punct

Ministrul de externe al Poloniei, Radosław Sikorski, a ținut un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU în care a demontat minciunile ambasadorului rus Vasili Nebenzia. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a reluat acuzațiile nefondate la adresa Occidentului și ale Kievului. „O astfel de demagogie este nedemnă de un membru permanent al Consiliului de Securitate”, i-a transmis Sikorski în timpul discursului său, scrie digi24.ro.

„Mă asociez cu cuvintele ministrului Kuleba și ale colegilor mei din Uniunea Europeană. Sunt uimit de tonul și conținutul prezentării ambasadorului rus. Și m-am gândit că aș putea fi de folos corectând afirmațiile sale. Ambasadorul Nebenzia a numit Kievul un client al Occidentului. De fapt, Kievul luptă pentru a fi independent de oricine”, spune ministrul de externe polonez, în deschiderea discursului său. Sikorski demontează ulterior, punct cu punct, minciunile diplomatului rus. „El îi numește pe ucraineni „regimul criminal de la Kiev”. De fapt, Ucraina are un guvern ales democratic.

El le spune naziști. Ei bine, președintele este evreu, ministrul apărării este musulman și nu au prizonieri politici. El a spus că Ucraina se zbate în corupție. Ei bine, Aleksei Navalnîi a documentat cât de onestă și integră este propria sa țară. El a pus războiul pe seama neocolonialismului american. De fapt, Rusia a încercat să extermine Ucraina în secolul al XIX-lea, din nou sub bolșevici, iar acum este a treia încercare. A spus că suntem prizonieri ai rusofobiei.

 „Fobie” înseamnă teamă irațională. Totuși, aproape în fiecare zi suntem amenințați de fostul președinte al Rusiei și de propagandiștii lui Putin cu anihilarea nucleară. Vă spun că nu este irațional – când Rusia ne amenință, avem încredere în ei. El a spus că negăm interesele de securitate ale Rusiei. Neadevarat. Am început să ne reînarmam abia când Rusia a început să-și invadeze vecinii. El a spus chiar că Polonia a atacat Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Despre ce vorbeste? Uniunea Sovietică a atacat Polonia împreună cu Germania nazistă pe 17 septembrie 1939. Ei au organizat chiar și o paradă comună a victoriei pe 27 septembrie. El spune că Rusia a învins întotdeauna doar agresiunea. Ei bine, ce făceau atunci trupele rusești la porțile Varșoviei în august 1920? Erau într-o excursie topografică? Adevărul este că de fiecare dată când Rusia a fost invadată, ea a invadat de zece ori. El spune că este un război perfid al Occidentului. Sfatul meu este: nu cădea în capcana occidentală.

Retrage-ți trupele la granițele internaționale și evită acest complot occidental. Mai spune că a fost o lovitură de stat ilegală la Kiev în 2014. Am fost acolo. Nu a fost nicio lovitură de stat. Președintele Ianukovici și-a ucis o sută de compatrioți și a fost demis din funcție de un parlament ucrainean ales democratic, inclusiv de propriul său partid. Și, în cele din urmă, spune că noi, Occidentul, încercăm cumva să ne convingem că Rusia nu poate fi niciodată învinsă. Ei bine, Rusia nu a câștigat războiul Crimeei, nu a câștigat războiul ruso-japonez, nu a câștigat primul război mondial, nu a câștigat bătălia de la Varșovia, nu a câștigat în Afganistan și nu a câștigat Războiul Rece. Dar sunt vești bune. După fiecare eșec au fost reforme. O astfel de demagogie este nedemnă de un membru permanent al Consiliului de Securitate. Dar ceea ce a realizat ambasadorul este să ne reamintească de ce am rezistat dominației sovietice și la ce rezistă Ucraina acum. Atunci nu au reușit să ne subjuge. Nici acum nu vor reuși să ne subjuge, nici pe noi, și nici Ucraina”, a transmis ministrul de externe polonez.

Topul celor mai prestigioase universități cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți

Statele Unite găzduiesc peste 700 de miliardari, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că mulți dintre aceștia au absolvit universitățile de top. În 2024, Forbes a publicat un clasament al universităților cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți. Universitățile Ivy League au dominat clasamentul, șapte dintre cele opt instituții având peste 11 miliardari absolvenți. Cu toate acestea, Brown University este o excepție notabilă, scrie playtech.ro.

Harvard deține recordul pentru cei mai mulți miliardari absolvenți, cu 29. Printre aceștia se numără Nathan Blecharczyk, cofondator și director tehnic al Airbnb, care a absolvit în 2005 cu o diplomă în informatică. Alți absolvenți miliardari includ Tom Werner, cofondator și președinte al Fenway Sports Group, și Jim Koch, fondatorul Sam Adams.

Universitatea din Pennsylvania, renumită pentru Wharton School of Business, este alma materul lui Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o valoare netă de 211,1 miliarde de dolari. Musk a studiat economie și fizică la Penn. Alți absolvenți notabili includ fostul președinte Donald Trump și moștenitorii Estée Lauder: Leonard, William, Aerin și Ronald Lauder.

Stanford, situată în centrul Silicon Valley, este un teren fertil pentru inovația tehnologică. Evan Spiegel, CEO-ul Snap Inc., este un absolvent miliardar care și-a fondat compania de succes. Spiegel a creat Snapchat împreună cu colegul său de la Stanford, Bobby Murphy, în 2011. Universitatea a produs și alți antreprenori tehnologici de succes, precum fondatorii DoorDash, Andy Fang și Stanley Tang.

Yale University a fost un catalizator pentru succesul a 19 miliardari, inclusiv membri ai familiei Mars, asociați cu branduri iconice precum M&M’s, Snickers și Twix. De asemenea, universitatea numără printre absolvenții săi de seamă pe fondatorul FedEx, Fred Smith, precum și pe cofondatorii Pinterest, Ben Silbermann și Paul Sciarra.

Sharon Stone, imagini de colecție cu cei trei fii ai săi, adoptați după 9 sarcini pierdute

La 66 de ani, Sharon Stone este o mamă împlinită și fericită, alături de cei trei fii ai ei, care au fost adoptați după ce actrița a pierdut nu mai puțin de 9 sarcini, scrie www.viva.ro.

Recent, Roan, fiul cel mare al lui Sharon Stone a împlinit 24 de ani, iar actrița a marcat momentul în social media prin intermediul unei postări emoționante la care a atașat fotografii de colecție cu el și cu frații lui, Laird, în vârstă de19 ani, și Quinn, în vârstă de 18, toți trei fiind adoptați pe actriță la începutul anilor 2000.

Actrița a devenit mamă pentru prima dată în 2000, când ea și soțul ei de atunci, Phil Bronstein, au adoptat împreună primul lor copil, pe Roan, acum în vârstă de 24 de ani. În 2005, Sharon Stone a adoptat al doilea fiu, pe Laird, în vârstă de 19 ani, urmat de, Quinn, în vârstă de 17 ani, un an mai tarziu.

Sharon Stone a fost întotdeauna deschisă cu privire la numeroasele tragedii pe care le-a îndurat de-a lungul vieții, atât înainte, cât și după ce a devenit mamă, inclusiv avorturi spontane multiple. „Noi, ca femei, nu avem un forum pentru a discuta profunzimea acestei pierderi. Am pierdut nouă copii din cauza avorturilor spontane”, a povestit actrița în social media în 2022.

„Nu este puțin lucru, fizic sau emoțional, totuși suntem determinate să simțim că este ceva ce trebuie să suportăm singure și în secret, cu un fel de sentiment de eșec”, a mai spus actrița. Sharon Stone a mers însă înainte, în pofida greutăților pe care le-a întâmpinat.

„Am supraviețuit tuturor, hărțuirea sexuală, avorturile spontane, o sângerare cerebrală, divorțul, o lovitură de fulger. Nu am timp să mă prostesc. Sunt aici pentru a fi un părinte sănătos și prezent, o fiică bună și un cetățean logodit. Orice altceva este doar o distragere a atenției”, a spus Sheron Stone într-un interviu pentru AARP.

Pe când fiul său avea 13 ani, actrița a vorbit cu sinceritate despre viața cu trei copii.

„Locuiesc în aceeași casă pe care o am de 25 de ani și mă simt fericită trezindu-mă în casa mea, cu copiii mei. Sunt la o vârstă minunată, când nu mai trebuie să avem dădacă. Mă pot trezi sâmbăta și să cobor, iar ei se joacă, înotăm, jucăm baschet, ne uităm la filme, e o dinamică familială minunată’, a povestit atunci actrița.

Campionul european Ion Iliescu dă BAC-ul la 34 de ani: ,,Vreau să-i susțin pe toți cei care ar fi avut, și ei, situații dificile în viață”

În prezent, campionul european și vicecampionul mondial la taekwondo, Ion Iliescu, susține examenele de bacalaureat. Campionul nu a renunțat la visul său de a obține o diplomă de bacalaureat nici la 34 de ani.

A avut o copilărie plină de greutăți și a părăsit școala la 10 ani. Sportul însă l-a ajutat să învingă nereușitele trăite și să se întoarcă la școală. După ce va primi diploma, vrea să studieze la Universitatea de Educație Fizică și Sport, notează europalibera.org.

Ion Iliescu a susținut primul examen la limba română, pe 7 iulie, la Liceul George Meniuc din Chișinău.

„Mă simt bine, am emoții pozitive. Aștept această zi de 4 ani și cu această ocazie aș vrea să mulțumesc tuturor profesorilor care mi-au dat cunoștințe. Este un sentiment de nedescris, pentru că acest lucru nu se întâmplă în fiecare zi, mai ales la această vârstă”, a spus sportivul.

Sportivul a studiat la gimnaziul nr.1 seral și timp de 4 ani a făcut naveta de la Telenești la Chișinău.

Ion Iliescu este căsătorit și are trei copii. Ion a părăsit școala la 10 ani, când tatăl său a murit, iar mama sa a plecat în străinătate pentru a-i întreține pe copii. „Mamei i-a fost greu să ne întrețină. Uneori ne culcam flămânzi. Uneori purtam șosete rupte, pentru că nu ne permiteam să cumpărăm altele noi. Iarna nu aveam lemne de foc. Eram mici de 7, 9 și 11 ani“, a mărturisit sportivul. Pentru a face față dificultăților, a început taekwondo.

De atunci, a câștigat peste o sută de medalii în competiții naționale și internaționale. Acum Ion este și antrenor de taekwondo la Telenești.

Președintele Federației de Taekwondo a insistat ca Ion Iliescu să-și continue studiile pentru a putea antrena copii. Sportivul este încrezător că va susține cu succes examenele de licență.

„Avem nevoie de educație, fără ea suntem limitați în toate tipurile de activități. Vreau să-i susțin pe toți cei care ar fi avut, și ei, situații dificile în viață. Niciodată nu este prea târziu. Eu am 34 de ani și nu cred că am mers prea târziu la școală”, a mai spus sportivul. Reportajul integral poate fi urmărit aici.

Vești bune pentru fermierii din țară! Vor putea obține granturi de până la un milion de dolari
Articolul anterior
Lukaşenko vrea un nou mandat de președinte la alegerile de anul viitor. „Spuneţi-le tuturor că voi candida”
Articolul următor