Un medic de pe ambulanță, agresat de un bărbat la care a venit să-i acorde ajutor. Individul a sărit cu toporul

Caz ieșit din comun la solicitare! Felcerul echipei AMU s-a ales cu plăgi în regiunea feței, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În seara zilei de 29 februarie curent s-a produs un incident șocant – echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei a fost agresată în timpul misiunii de serviciu de către cel, pentru care a fost solicitat ajutorul medical la etapa de prespital.

La ora 18:02, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 28 de ani, pe motivul solicitării ,,pacient instabil”. Echipa de asistență medicală urgentă a ajuns la adresa indicată în 5 minute.

În timp ce șoferul parca autoambulanța, individul a manifestat un comportament agresiv, lovind de câteva ori cu un topor ușa din dreapta și parbrizul. În urma incidentului, cel mai mult a avut de suferit felcerul echipei AMU, care s-a ales cu plăgi superficiale în regiunea feței.

Imediat a fost solicitat un echipaj de poliție, care a intervenit. Urmare a acțiunii de căutare, individul care a fugit de la fața locului a fost găsit. Organele de drept urmează să stabilească circumstanțele incidentului, dar și măsurile care vor fi luate față de agresor.

Lebădă salvată după ce a suferit fractură la aripă și nu putea ieși la mal

La data de 21 noiembrie 2024, angajații IGSU au fost solicitați să intervină într-o misiune mai puțin obișnuită, pentru a veni în ajutorul unei lebede rănite în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:27, iar potrivit informațiilor, pasărea nu putea ieși singură la mal din apele râului Răut.

În ajutorul acesteia au intervenit salvatorii Inspectoratului, care, ajunși la fața locului, au constatat că lebăda a suferit o fractură la aripă și nu putea ieși la mal din cauza traumei. Angajații IGSU au reușit să recupereze lebăda din apă și noroi, în maximă siguranță. Ulterior, aceasta a fost predată angajaților Inspectoratului pentru Protecția Mediului în vederea oferirii îngrijirilor necesare și a tratamentului corespunzător pentru recuperarea completă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, angajații IGSU au reușit să salveze din diverse situații de risc 492 de animale.

Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca. Ce a spus pilotul

Avonul Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara vineri, la ora 8.40, a fost direcţionat la Cluj-Napoca, comandantul luând această decizie din cauza vântului puternic de pe Aeroportul Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Timişoara, aeronava, care venea de la Bucureşti, a stat minute bune în zona de aşteptare, pentru a ateriza la Timişoara, însă din cauza vântului putrenic pilotul a decis să plece spre Cluj-Napoca, pentru a ateriza în siguranţă, scrie news.ro.

De asemenea, zborul de întoarcere spre Bucureşti a fost afectat.

Reprezentanţii companiei Tarom vom decide dacă pasagerii vor fi transportaţi la Timişoara pe cale aeriană sau terestră.

Alte zboruri nu au fost afectate pe Aeroportul Timişoara.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt.

Din cauza poleiului, mai multe camioane staționează pe carosabil, în raionul Râșcani

Traseul R7, satul Șaptebani raionul Rîșcani: Din cauza poleiului format, mai multe camioane staționează pe partea carosabilă, anunță Poliția.

Polițiștii sunt la fața locului și acordă ajutor șoferilor.

Maia Sandu, în vizită la Eugen Doga, de ziua compozitorului
Articolul anterior
Descoperirea uluitoare a unei mame în curtea casei. Ce s-a întâmplat când a ridicat o placă de pavaj
Articolul următor